Hockeyvriend laat Jan in de steek tijdens verbouwing in De Moeite Waard

Als we De Moeite Waard deelnemers Jan en Kees moeten geloven kunnen ze alles, zo ook een monumentaal huis flippen in hartje Delft. De twee vrienden hebben zichzelf de titel ‘Het Academisch Tegel Team’ toebedeeld hebben er het volste vertrouwen in dat ze in staat zijn een huis te flippen en daar, na verkoop van de woning, een mooi bedrag aan over te houden. Tegelijkertijd is hun deelname aan het RTL4 flip programma een ontdekkingstocht of er in de toekomst een verdienmodel valt te halen uit het flippen van huizen. Is een carrièreswitch naar bouwvakker realistisch voor de academisch geschoolde heren?

Kees en Jan ontdekken of het monumentenpand in Delft de moeite waard is

De goedlachse vrienden kopen een pandje in het centrum voor 265.000 euro. Een toplocatie, daar valt niets op af te dingen. Zodra de deur echter open gaat stap je in een zandbak met wat vervallen muurtjes. Ik ben werkelijk in shock, wat een pestbende zeg! Ook presentator Tijl Beckand is behoorlijk van de leg als hij ziet wat een bouwval de Moeite Waard deelnemers Jan en Kees hebben gekocht. Groot is dan ook de verbazing als Bob Sikkes razend enthousiast is. ‘Ik wordt oprecht blij van het pand’, roept de bouwkundige terwijl hij ternauwernood weet te ontsnappen aan een doodsmak, omdat de vloer van de bovenverdieping nog verrotter is dan de humor van Tijl. 

De zes maanden die Jan en Kees hebben uitgetrokken voor hun stageproject zijn uiteraard bij lange na niet haalbaar en ook het bouwbudget van 65.000 euro is bij lange na niet afdoende. Als Kees halverwege het project besluit weer voor een baas aan het werk te gaan breekt mijn klomp. Je gaat potdomme voor een hoop geld een project met z’n tweeën aan en dan piep je er gedeeltelijk tussen uit. Jan zal het allemaal een zorg zijn, hij gaat vrolijk verder en van rancune blijkt op geen enkele manier sprake. Ik kan je verzekeren dat ik een iets minder coulante vriendin zou zijn in zo’n situatie.

Het Academisch Tegel Team zegeviert

Hoe je het ook wend of keert, het resultaat van een jaar een monumentaal pand flippen in het centrum van Delft is voor hockeyvrienden Jan en Kees zeker De Moeite Waard. Alles is tot in detail uitgewerkt en het is een huisje om verliefd op te worden. Met terugwerkende kracht snap ik Bob Sikkes. Voor de bezichtigingen uit loopt de makelaar nog even een rondje door de woning om de puntjes op de i te zetten. Hij knipt wat lampjes aan, waarbij mijn oog valt op de vloerlamp in de hoek. Wat is die leuk! Straks even gluren op de site van lampenwinkel Bamled of ik iets soortgelijks kan scoren. Dat is overigens wel een nadeel van al die huis en interieurstyling programma’s van RTL4. Je krijgt zelf ook gelijk de kriebels om je woonkamer een metamorfose te geven.

De makelaar weet maar liefst 14 bezichtigen te ronselen voor het huis van Jan en Kees in Delft, maar zit daar ook een bod bij dat De Moeite Waard is? De eerste biedingen zijn wat teleurstellend en onder de vraagprijs, maar drie keer is scheepsrecht en het derde bod van 451.000 euro is wat de heren gehoopt hadden. Ik vind het knap, want viereneenhalve ton voor 70 vierkante meter is natuurlijk compleet van de pot gerukt. Het Academisch Tegel Team is dan weliswaar geen team meer, maar hun eerste en tevens laatste project was meer dan de moeite waard. 

Klik hier om naar alle artikelen over het RTL4 programma De Moeite Waard?! te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Dit was voorlopig de laatste aflevering van De Moeite Waard?! maar op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL 4 / De Moeite Waard / seizoen 1 / 2023

Home » Televisie » aflevering 7 seizoen 1 De Moeite Waard?! 2023