De Kookklunzen: Wat is dit in hemelsnaam voor hysterisch gedoe?

Was het niet pas gisteren dat Fleur Jongepier wegliep na een opmerking van Gordon in Op1? Ik heb een boodschap voor hem: Na vanavond lopen er nog veel meer mensen van hem weg na het zien van zijn programma De Kookklunzen op SBS6. Wat zeg ik, er rennen hordes kijkers weg alsof hun leven ervan hangt. Wat was dit hysterische gedoe in hemelsnaam?

De Kookklunzen

De Kookklunzen kreeg voorafgaand aan de eerste aflevering van vanavond al een hoop kritiek op de prestaties van presentator Gordon, maar aangezien ik graag zelf beslis over wat ik van een programma vind nestelde ik me voor de buis. Met wijn, dat dan weer wel, je kan tenslotte maar beter goed voorbereid zijn. Mijn onderbuikgevoel was juist, ik had de hele fles in een ijskoelertje binnen handbereik moeten zetten.

In het programma nemen twee teams het tegen elkaar op. Iedere week begeleidt Herman den Blijker één van de teams kookklunzen, terwijl het andere team wordt bijgestaan door een andere topchef. Deze week was dit, de met twee Michelinsterren bekroonde, Onno Kokmeijer. Hij deed het leuk, maar leuk in een niet leuk programma is water naar de zee dragen. 

Rot toch op

Het doet allemaal een beetje sneu aan en ik ben niet overtuigd van de deelnemers van De Kookklunzen. Ze lijken zo weggeplukt bij een castingbureau en blij eens iets anders te mogen doen dan figurant zijn in een slechte B-film. Uiteraard zullen er mensen zijn die echt niet kunnen koken en weinig kennis hebben van producten, maar dit is allemaal zo gekunsteld overdreven. Rot op joh, een wentelteefje…get real! Al heb je dat nog nooit gemaakt, het op kattenkots laten lijken is bijna een prestatie.

In plaats van een komkommer, over de lengte, in plakken snijden hadden de kookklunzen beter Gordon overdwars in plakken kunnen snijden. Dan had het nog iets van amusementswaarde gehad. Herman raakt zijn geloofwaardigheid als tv-kok voor mij ook een beetje kwijt. Ik snap dat hij wellicht nog een contractje uit te dienen heeft bij SBS6, maar lieve, leuke Herman den Blijker, een programma als De Kookklunzen moet je echt niet willen man!

Ooit 

De deelnemers van De Kookklunzen moeten aan het einde van de rit een driegangenkerstdiner presenteren. Er komen 5 bekende fijnproevers langs om de gerechten te beoordelen, waaronder Ellemieke Vermolen. Het verheugt mij te constateren dat Ellemieke nog wel kan proeven, aangezien lachen en iedere andere vorm van mimiek ‘weggeblurt’ lijkt te zijn door haar plastisch chirurg. Frappant ook dat ze in de jury zit, omdat ze ooit een relatie had met een top kok. Tja, als je in de vergetelheid raakt moet je desnoods maar teren op dat, wat ooit was. 

Net als Roberta Pagnier trouwens. Niks om je voor je te schamen dat je gewipt wordt na 660 afleveringen Wat Eten We?’. Heerlijk dat je dan nog even je expertise mag tentoonspreiden in zo’n sneu programma, maar hou je gaffeltje alsjeblieft even dicht als er voedsel in zit joh. Is voor iedereen fijner. No offense, gewoon een tip!

Het leven is geen komkommer

Ik voel me in deze poel van droefgeestigheid bijna de columnist die iedere week meerdere malen in talkshows zit omdat ze zo lekker onafhankelijk en objectief is gebleven, maar er zijn nu eenmaal dingen in het leven die je niet mooier kan maken dan ze zijn. Dat geldt niet alleen voor Ellemieke Vermolen of voor het belabberde driegangenmenu dat de deelnemers in elkaar flanste, maar ogenschijnlijk ook voor De Kooklunzen. 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Kookklunzen te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij de eerste aflevering van seizoen 2 van De Kookklunzen gemist? Kijk dan op KIJK terug naar de avonturen van Gordon Heuckeroth, Herman den Blijker en de deelnemers in het sbs6 programma De Kookklunzen.

Beeld bron: (c) William Rutten

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 2 De Kookklunzen 2022