De Grote Kleine Treinencompetitie: Team blauw paait de jury

De Grote Kleine Treinencompetitie 

De Grote Kleine Joyce van Diepen Competitie in plaats van treinencompetitie zal je bedoelen. Jurylid Joyce is diep onder de indruk. Team blauw heeft haar in eigen persoon in miniatuurversie nagemaakt. Wauw, ze kan haar geluk niet op. Voor je het weet heb je Madame Tussauds aan de lijn? André van Duin move over. Nee, deze schnabbel heeft Joyce zeker geen windeieren gelegd. Team blauw kan niet meer stuk.

Puinhoop

De dwarsliggers van vandaag in De Grote Kleine Treinencompetitie 2022 zijn een berg puin en een floppy disk. Een wat? Zo’n schijfje wat je gebruikte toen Samson en Gert nog op tv waren en niemand ooit nog gehoord had een ‘gameduim’. Tetris it was, all day long. Die goeie ouwe tijd. Zo’n berg puin zou ik trouwens ook voorzichtig mee zijn. Degene die bij mij op een verkeerd moment dwars gaat liggen, krijgt die berg puin namelijk genadeloos in zijn achtertuin gestort. Ik weet niet of je dat moet willen? 

De jongste telg van team oranje maakt van de floppy disk een poppenkast. Deze jongen was in de tijd van Jan Klaassen nog lang niet geboren, maar kent zijn klassiekers. Dit geldt ongetwijfeld ook voor het team dat het nummer van André van Duin nieuw leven inblaast. Boutje, moertje schroefje, nippeltje, gecombineerd met Voetjes van de vloer en Maak me gek. Mijn zaterdagavond is in tijden niet zo wild geweest. 

Je kan er van vinden wat je wil maar André van Duin is in zijn nopjes. Team blauw weet wel hoe ze zoetje broodjes moeten bakken. Als ze dan ook nog de jongensdroom van jurylid Evan Daes tot leven brengen, lijkt het een gelopen race vandaag. Of komt er nog een hele rare twist? 

Hoe zit het nou? 

Van grondproduct naar eindproduct in minstens drie stappen. Van een appel naar een appeltaart bijvoorbeeld. Ik begrijp er geen hout meer van en André van Duin gelukkig ook niet. Dit was toch De Grote Kleine Treinencompetitie 2022? Of had hij nou vandaag toch opnames voor Heel Holland Bakt? Hij wordt al net zo vergeetachtig als de gemiddelde Omroep Max kijker. Gelukkig hebben we ook nog Nederland in beweging. Een gezonde geest in een gezond lichaam zeggen die ouwetjes altijd.

Graancircels

Godzijdank begrijpen de teams van de De Grote Kleine Treinencompetitie 2022 de opdracht wél direct. Je bent een treintjes kunstenaar of je bent het niet. Bij team groen hebben de aliens een bakkerij overgenomen. Origineel! Of worden er toevallig wat geestverruimende middelen verwerkt in dat bakkerijtje? Welkom op aarde, uwe aliens from out of ‘spacecake’. 

Zoete bekkies

Doe anders toch maar de ‘zoete snoetjes expeditie’ van team oranje. Lekker op schoolreisje, leren hoe je van suikerbieten uiteindelijk suikerziekte krijgt. O nee, dat laatste stuk slaan ze over in de De Grote Kleine Treinencompetitie 2022. Het gaat verhaal stopt bij het snoep, dus de insulinepomp kunnen we voorlopig thuislaten. 

Ik weet trouwens niet of ik dit als kind nu het leukste uitje had gevonden. Een beetje harken tussen de suikerbieten, snakkend naar een lolly. Ga gewoon naar de Efteling met die kinders en koop een ouderwetse snoepkraam leeg. En daarna gezellig stuiterend met de trein terug naar huis. Misschien een idee voor volgende week?

Op een klein stationnetje

Een standbeeld van Joyce, het lied van André en de droom van Evan tot leven gewekt. Natuurlijk wint team blauw aflevering 4 van De Grote Kleine Treinencompetitie 2022. Vrouwen zitten helemaal niet zo ingewikkeld in elkaar als jullie denken lieve mannen. Vraag dat maar aan Joyce. Dames moet je gewoon op een heel hoog voetstuk zetten. Dat vinden we meer dan leuk. Of in dit geval, op een heel klein sokkeltje bij een lief klein stationnetje.

Klik hier om naar alle artikelen over De Grote Kleine Treinencompetitie te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je deze aflevering van De Grote Kleine Treinencompetitie 2022 gemist? Kijk dan terug hoe André van Duin zijn muziek nieuw leven wordt ingeblazen op NLziet.

Beeld bron: V.l.n.r. Joyce van Diepen, André van Duin en Evan Daes I © Roland J Reinders

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 2 De Grote Kleine Treinencompetitie 2022