De Grote Kleine Treinencompetitie: De wraak van de grote boze wolf

De Grote Kleine Treinencompetitie

Er is geen ontsnappen meer aan. Vorige week kon ik de dans ontspringen, dankzij de verjaardag van mijn zoon, en een collega de verslaglegging van De Grote Kleine Treinencompetitie 2022 in de maag splitsen. Maar vandaag kom ik er niet meer onderuit en zit ik verplicht voor de buis gekluisterd om naar de treintjes van André van Duin te kijken. 

Van treinen weet ik ongeveer net zoveel als van quantummechanica en daarom bied ik bij voorbaat mijn excuses aan voor fouten die ik ongetwijfeld ga maken. Het thema van deze week blijkt sprookjes te zijn. Gelukkig weet ik daar wel het een en ander van. 

Er was eens…

De hoop op knappe prinsen die een mooie prinses wakker kussen, wordt hartgrondig de grond ingeboord door de modelspoorbaan bouwers. Niks geen prinsen, maar Shrek, die lelijke vent met gifgroene vuvuzela oren, blijkt centraal te staan in het ontwerp van team groen. Bij team paars is het al niet veel beter. Zij kiezen voor Roodkapje die gestalkt wordt door een vraatzuchtige wolf. Wederom niet de prins waarop ik had gehoopt.

Dan maar eens een kijkje nemen bij team geel. De gele rakkers blijken behoorlijk ambitieus en besluiten het volledige sprookjesbos op de modelbouw tafel te creëren. Van de Wolf en de zeven geitjes, met een tussenstop bij Rapunzel, tot aan Roodkapje. Eerlijk is eerlijk, dit klinkt best als een amusant project. Vast de moeite waard om een artikel over te schrijven.

Of toch niet?

De knappe held van Rapunzel wordt echter vergeten en de nadruk ligt vooral op een geit die zichzelf heeft opgehangen in een koekoeksklok. Na een uur kijken naar het gestress van de gele bouwers snap ik de geit helemaal. Schuif eens op jij kleine geitenbreier, dan kan ik ernaast komen hangen. De klok blijkt wat aan de krappe kant voor ons tweeën en het mechanisme van de klok begeeft het jammer genoeg.

De boze wolf van team geel heeft het ook niet makkelijk in aflevering 2 van De Grote Kleine Treinencompetitie. In plaats van Roodkapje aan stukken scheuren, is de wolf zelf de gedupeerde. Zonder enige vorm van berouw spiest de teamcaptain van team geel het dier met een schaar, om vervolgens al zijn ingewanden eruit te rukken. Ik vraag me af wat de Partij voor de Dieren hiervan vindt.

Het wordt nog erger

Het ontzielde lichaam van de wolf wordt vervolgens doorboord door een trein die als ingang de mond van het beestje en als uitgang de anus gebruikt. Ondanks dat de ogen van wolfje inmiddels een lege, dode blik vertonen, geeft hij zich niet zomaar gewonnen. Met een paar laatste stuiptrekkingen weet hij bouwer Alexander bijna in tranen uit te laten barsten. 

Hebben de mannen van team geel dan toch gewetenswroeging? Welnee joh, Alexander is overstuur omdat de in de wolf geïmplanteerde elektronica kuren vertoond. Hij jammert dat ‘zijn hele wereld instort.’ Serieus maat? Ga jij nu klagen? Hoe denk je dat die wolf zich voelt! Gefrustreerd ramt Alexander een schroevendraaier in de kop van het dier. Tuurlijk, kan er ook nog wel bij.

En ze leefden nog lang en gelukkig

Toch heeft ook dit sprookje een happy end. De jury geeft de overwinning aan team paars en de tweede plaats aan team groen. De gele bouwers moeten De Grote Kleine Treinencompetitie verlaten en karma heeft gezegevierd.

Klik hier om naar alle artikelen over De Grote Kleine Treinencompetitie te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je aflevering 2 van de De Grote Kleine Treinencompetitie gemist? Kijk deze sprookjes aflevering dan terug op NLZIET

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Omroep MAX

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 2 De Grote Kleine Treinencompetitie 2022