Ireen Wüst kalmeert Roxanne Kwant op ijzige weg tijdens De Gevaarlijkste Wegen

Dag en nacht, maan en zon, plus en min. Zomaar drie tegenstellingen om aan te geven hoe verschillend deelnemers Ireen Wüst en Roxanne Kwant van de deze aflevering van De Gevaarlijkste Wegen 2023 zijn. Ireen Wüst kennen we allemaal, Neerlands trots als het op schaatsen aankomt. Ze pakte goud op diverse Olympische Spelen, EK’s en WK’s. Ireen rijdt vandaag samen met Roxanne Kwant, die wellicht beter bekend is bij de wat jongere generatie over de grillige wegen van Noord Griekenland. Roxanne is een online personality, influencer en TikTokker. Ja mensen, dat is een serieus beroep tegenwoordig. 

De Gevaarlijkste Wegen van Noord-Griekenland

Ireen, no offense, is vergeleken met Roxanne de grijze muis van de twee. Waar zij make-uploos door het leven gaat en haar kapsel wel een flinke scheut conditioner kan gebruiken, neemt Roxanne volledig gestyled plaats in de auto. Een serieuze sportvrouw samen met een wat losgeslagen influencer in een kleine ruimte op wielen over smalle, enge bergweggetjes. Als dat maar goed gaat. 

Als Ireen Wüst tijdens het touren over de gevaarlijkste wegen vraagt naar de doelen van Roxanne Kwant geeft die aan ‘gewoon lekker geen doel’ te hebben. Dat leeft wel zo makkelijk. Ireen kan zich er helemaal niets bij voorstellen, zij kan niet zonder doel. Het enige wat de meiden zo op het eerste gezicht gemeen hebben is hun gedrevenheid in wat ze doen. Klaarblijkelijk is dat genoeg om een goede chemie te hebben, want de meiden lullen vijf kwartier in een uur en hebben de grootste lol. 

Vacuüm getrokken’ bilnaad

Behalve lol maken gaat Ireen Wüst de diepte in tijdens de gesprekken door te vertellen over de ziekte en het overlijden van een heel goede vriendin. Op het moment dat de tranen opwellen zegt Roxanne droog: ‘Ik zou je wel even willen knuffelen, maar er is hier een afgrond hè.’  Als Ireen probeert Roxanne ook de diepte in te krijgen door te vragen: Wat was de zwaarste periode in jouw leven?’, antwoordt de jonge influencer gortdroog: ‘Dit!’ 

Beide deelnemers zijn vooral nogal huiverig voor de afgronden van de gevaarlijkste wegen. Wie niet zou ik haast willen zeggen. Roxanne voorziet spierpijn door al het aanspannen van haar billen van angst en haar sluitspier zit meer dan dicht. Fijn… dat is informatie waar we iets mee kunnen. Wanneer Ireen Wüst en Roxanne Kwant later op niet alleen de gevaarlijkste maar ook meest ijzige weg van seizoen 7 rijden, is de bilnaad weer hermetisch afgesloten bij Roxanne. Rox roept in paniek: ‘Oh nee, nog meer ijs!’ Ireen stelt haar gerust: ‘IJs is mijn ding hè.’ 

IJzig in alle opzichten

Sneeuw en ijs in combinatie met smalle bergweggetjes is echt niet te doen voor bange poeperts. Ik ben ooit, toen mijn lieftallige echtgenoot het onnodig achtte sneeuwkettingen om de banden te leggen, langs een afgrond uitgestapt. Mij vasthoudend aan de autospiegel. We kwamen geen centimeter meer verder en kregen ook nog een tegenligger op ons pad. 

Witheet stormde ik de auto uit, vastberaden om lopend verder naar boven te gaan. Dat heb ik twee bochten volgehouden, vervolgens ben ik met mijn tong op mijn knieën op een boomstam gaan zitten om uit te puffen. Gelukkig kreeg manlief de sneeuwkettingen er alsnog om en pikte hij mij na een half uurtje op. De rest van de dag was er niets dan een ijzige stilte tussen ons. 

Fuck it

Wanneer Roxanne Kwant een gammele brug besluit te trotseren en met gierende banden over de gevaarlijkste wegen vliegt terwijl ze schreeuwt ‘FUCK IT!’, heeft Ireen Wüst ogenschijnlijk iets van deze ‘gewoon doen’ instelling van Roxanne opgeslagen in haar brein. 

‘s Avonds in een Grieks restaurantje als Ireen ten dans wordt gevraagd probeert ze haar snor te drukken. De man geeft zich echter niet gewonnen en trekt haar mee om met hem de Sirtaki te dansen. Met de woorden ‘FUCK IT’ van Roxanne nog vers in haar geheugen gaat ze los. De schaamte voorbij, laat Ireen zich volledig gaan. Kijk… daarom heet het nu ‘influencen’ wat Roxanne doet. Zo zie je maar weer, met of zonder doel, met of zonder make-up, maar mét gedrevenheid kom je een heel eind. 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Slechtste Wegen te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media❤️ 

Heb jij aflevering 8 van De Gevaarlijkste Wegen 2023 met deelnemers Ireen Wüst en Roxanne Kwant in Griekenland gemist? Op NLziet kan je de avonturen van de deelnemers van De Gevaarlijkste Wegen seizoen 7 terugkijken.

Beeld bron: Powned / De Gevaarlijkste Wegen / seizoen 7 / 2023

Home » Televisie » aflevering 8 seizoen 7 De Gevaarlijkste Wegen