De Bevers: Wat zou John de Bever toch zonder Kees Stevens moeten?

De Bevers – donderdag 20:30 RTL5

Als je in Oostenrijk bent dan moet je een manier verzinnen om jezelf warm te houden. De meeste mensen kiezen voor een alcoholische versnapering om het bloed wat sneller door de aderen te laten stromen, maar De Bevers hebben zo hun eigen methode om de kou te doorstaan, al pakt John de Bever het heel anders aan dan zijn partner Kees Stevens. 

De ouwe ‘zaalvoetballert’ duikt liever de sauna in en brengt zichzelf in een hutje met een temperatuur van 90 graden Celsius nog net niet op het kookpunt. Hij zal het zelf nooit toegeven, maar ik vermoed dat hij probeert het oude vlees op zijn botten weer een beetje mals te koken. Je moet tenslotte wat met zo’n jonge blom als Kees aan je zijde.

Concurrentie 

Die jonge blom heeft overigens totaal geen last van de kou in Oostenrijk, want Kees zwijmelt zowat van zijn ski’s af bij de aanblik van een jonge skileraar. Hoewel ik niet vies ben van wat mannelijk schoon, kan ik niet begrijpen waarom hij zo onder de indruk is. De skileraar zit ingepakt in een dik skipak en heeft een grote helm op zijn kop. Beter wacht Kees even met zwijmelen tot de skileraar wat luchtigers aantrekt voor de après-ski. Voor je het weet komt er een gedrocht met het hoofd van Gollum uit Lord of the Rings onder de helm van zo’n skileraar vandaan.

Volgens mij heeft John dondersgoed in de gaten dat zijn Keessie iets teveel oog heeft voor de ‘ski knaap’. Hij neemt op ludieke wijze wraak op zijn ondeugende geliefde door hem tijdens een ritje in de kabelbaan de stuipen op het lijf te jagen. Kees Stevens is een held op designersokken als het gaat om grote hoogtes en om die angst wat aan te wakkeren besluit John de Bever zijn jodelkunsten ten gehore te brengen. Aangezien de ouwe Bever zo dwars als poppenstront is, zingt hij natuurlijk ‘Jodelahoeeeeetie’ in plaats van het gebruikelijke ‘Jodelahiti’.

Op de bank

Wanneer er weken later nog wat aan-elkaar-plak filmpjes worden opgenomen voor hun realitysoap De Bevers, is Kees Stevens nog steeds verbolgen dat zijn grote liefde John de Bever het zijn botte harses haalde om te gaan zingen terwijl hij bijna dood ging in de kabelbaan. Voor degenen die niet weten wat een aan-elkaar-plak filmpje is, dat zijn de in iedere aflevering terugkerende fragmenten waarbij John en Kees samen op de bank zitten met achter hen een vaas met kunstbloemen. 

Dat John de Bever het gemopper van zijn partner Kees wegwuift als ze samen op de bank het kabelbaan incident bespreken helpt de situatie niet en heel even ben ik bang dat de volkszanger de vaas met ‘nepblommen’ vol op zijn pinda gesmeten krijgt. 

Tijd voor wraak

Al gauw kom ik er tijdens de aflevering van De Bevers achter dat Kees een heel ander plannetje heeft om wraak te nemen op het getreiter van John. Het is bijna te geniaal voor woorden. Op de dag dat John moet optreden bij Heel Holland Zingt Hazes ligt de zanger voor het optreden languit op de bank in de kleedkamer te rusten. Kees komt binnen en ploft met volle kracht bovenop de edele delen van John. De zanger schreeuwt het uit: ‘Ga van m’n ding!’ 

Het is letterlijk een lullige actie van Kees, maar ik moet hem nageven dat hij zijn managementtaken en zijn behoefte aan zoete wraak goed weet te combineren. De stembanden van John de Bever zijn na het bommetje op zijn gereedschap goed opgewarmd, want eenmaal op het podium weet de zanger zonder moeite mee te doen met de hoge noten van collega Gerard Joling. Wat zou John toch zonder zijn Keessie moeten?

Lees hier alle artikelen over seizoen 2 en seizoen 3 van De Bevers.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je De Bevers in 2023 op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 3 van De Bevers elke donderdag om 20:30 uitgezonden op zender RTL5 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn tevens de avonturen van John de Bever en zijn partner Kees Stevens die je in 2023 gemist hebt terug te kijken.

Beeld bron: Tom Cornelissen

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 3 De Bevers 2023