De Bevers: Zorgt de droom van Kees voor een nieuwe hit voor John?

De Bevers – donderdag 20:30 RTL5

Bijna iedereen heeft vroeg of laat in zijn leven wel een grote droom. Zo ook Kees in aflevering 2 van De Bevers. Nu heeft Kees eigenlijk al zowat alles wat zijn hartje begeert, dus waar zou hij nog over kunnen dromen? Een rijke vent? Heeft ‘ ie al gevonden. Een succesvolle carrière als manager van zanger John de Bever? Ook al in the pocket. Misschien een volle bos met haar? Daar heeft de ‘haarzakjes pluk-en-plant dokter’ al voor gezorgd. Maar waar droomt onze televisiester dan wel over?

Stilte alstublieft 

Kees droomt ervan dat de honden Jaguar en Bentley niet meer blaffen als de bel gaat en wil daarvoor een hondentrainer inhuren. John de Bever vindt het maar onzin en vraagt zich af wat die honden dan in vredesnaam moeten doen als de bel gaat. ‘Miauw zeggen?’ Om van het gezeik af te zijn, stemt hij in met het plan van Kees. 

Wanneer de deurbel gaat, en de honden er lekker op los blaffen, blijken er maar liefst twee hondentrainers voor de deur van de Bevers te staan. John kijkt ietwat beteuterd dat niet de knappe hondenfluisteraar Cesar Millan is op komen draven. In plaats van de knappe Mexicaan staan er twee trainers die we qua leeftijd het beste kunnen indelen in de divisie: fossielen en bejaarden. 

De hondenfluisteraars leggen de Bevers uit dat ze de honden kunnen laten stoppen met blaffen door een vast stopwoord te gebruiken. John en Kees mogen zelf het woord verzinnen en komen uit op het uiterst originele woord nee. Je moet er maar opkomen.

Nee, nee en nog eens nee

Na wat oefenen gaat het Kees aardig af en lukt het hem om de honden het zwijgen op te leggen als de bel gaat. De poging van John de Bever blijft steken op ‘nee, nee nee, neeeee.’ Ik hoop maar dat de Bevers niet aangeklaagd worden voor plagiaat, want het klinkt verdacht veel als het refrein van een bekend nummer van Volumia. Xander de Buisonjé zong ooit: ‘Nee, nee nee, neeeee, je hoeft niet te gaan schat.’ Maak daarvan ‘Nee, nee nee, neeeee, je hoeft niet te blaffen schat’, en je hebt zo een hit.

Volgens Kees heb je al de helft van de buit binnen als mensen het refrein van een liedje al kennen. Dit is ook precies de reden waarom de Bevers in aflevering 2 een oude kaskraker van Peter Blankert nieuw leven in willen blazen ter voorbereiding op hun optreden in Ahoy. Misschien ken je het wel, het gaat zo: ‘T is moeilijk bescheiden te blijven, wanneer je zo goed bent als ik.’

Nummer 1 hit

Zeg lieve Bevers, is het geen idee om samen met de honden een medley van bekende nummers te maken en daarmee Ahoy op z’n kop te zetten? Kom, laten we even samen brainstormen over de tekstverdeling. Wat denken jullie hiervan?

John: ‘Nee, nee nee, neeeeeee, je hoeft niet te blaffen schat.’
Hond Jaguar: ‘T is moeilijk om stil te blijven, wanneer je zo goed blaft als ik’
Kees: Nee, nee nee, neeeeeee, je hoeft niet aan te slaan schat.’
Hond Bentley: ‘Jij krijgt die blaf niet uit je gehoor, al zou je het willen. 
Corry Konings: ‘Blaffen, janken, nooit meer stil zijn.’

Ik ben benieuwd wie van de Tv-Vrouw lezers de nummers herkent waar bovenstaande zinnen een parodie op zijn. Voor de diehard fans van het levenslied zal het raden een makkie zijn.

Dit nummer wordt gegarandeerd een succes voor de Bevers bij hun publiek in Ahoy. Een nummer 1 hit in de Top 40 en misschien zelfs een notering in de Top 1000 Allertijden. Zeg John en Kees, kunnen we alvast even afrekenen?

Klik hier om naar alle artikelen over over seizoen 2 en 3 van De Bevers te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je De Bevers op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 3 De Bevers elke donderdagavond om 20:30 uitgezonden op zender RTL5 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL5 / De Bevers / seizoen 3 / 2023

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 3 De Bevers 2023