Married at First Sight: Cupido laat er geen gras over groeien

Married at First Sight 2022

‘Mag ik je ma noemen?’ vraagt bruidegom Sander aan zijn aanstaande schoonmoeder in Married at First Sight 2022. Het ijs is gebroken. Sander geeft ma een dikke pakkerd. De deur van de trouwzaal gaat open. Sander barst spontaan in huilen uit als bruid Astrid op hem af loopt. Heel even is het onduidelijk hoe we de tranen van Sander moeten interpreteren. Is hij blij of geschrokken? Geraniumsnuivert Sander (zie vorige column) geeft ons al snel het verlossende antwoord door luidkeels te verkondigen dat de bruid er ‘lekker uit ziet’.

De bruiloft

Wat volgt is moeilijk te omschrijven. Een vreemd soort hyper vloedgolf raast door de trouwzaal. Alsof alle aanwezigen aan een infuus met energiedrank hebben gehangen. Bruid en gom lijken in totale extase. Lachen, handjes vasthouden en zwijmelende blikken. Het is leuk. Misschien wel te leuk. Hebben we dit niet vaker gezien, stellen en die te graag het sprookje willen en er met 220 km per uur vol voor gaan om vervolgens tegen een muur kapot te crashen?

Ma is door dolle heen en zweeft op een roze wolk. Ze bedankt Carlo en de experts. Het is een ontroerend tafereel. Expert Patrick houdt het niet droog. Eveline en Carlo houden zich met moeite groot. Of het de kijker ook lukt? De dankbaarheid van moeders laat mijn scepsis in ieder geval als sneeuw voor de zon verdwijnen. Met opgezwollen rode ogen en een Mount Everest van doorweekte zakdoekjes naast me, tik ik dit stukje. 

Rowan en Astleigh 

Laten we eens een blik werpen op het volgende koppel. Herinneren jullie je Lizzy en Lars uit seizoen 6 nog? Het fietsmeisje met golvend blonde haren en de politieagent? Vraag me niet hoe, maar Married at First Sight 2022 producent ITV heeft Lizzy gekloond. De bruid van het tweede koppel lijkt bizar veel op haar voorganger. Hoe krijgen ze het voor elkaar?! Niet alleen het uiterlijk, maar zelfs de trouwjurk is bijna identiek. Maak kennis met Lizzy 2.0 Haar naam is Rowan. Ze is 27 jaar en komt uit Almere. Rowan is sportief en staat positief in het leven. 

Wie aan Lizzy denkt, denkt natuurlijk ook aan Lars. Lijkt de nieuwe bruidegom op Lars? Als we naar de verpakking kijken totaal niet, maar qua karaktertrekken misschien wel. Astleigh is een 33 jarige man uit Zoetermeer. Hij is weliswaar geen oom agent, maar heeft lange tijd in het leger gezeten. Astleigh is dol op discipline, orde en netheid. Expert Patrick heeft er alle vertrouwen in omdat het nieuwe stel allebei in de ‘oergedreven fase’ van het leven zit. Vrij vertaald ‘ze zijn bronstig en klaar om te broeden.’ 

Het derde koppel

Om de vaart erin te houden wordt ook het derde Married at First Sight koppel al voorgesteld. Expert Liselotte is helemaal in haar nopjes. Gedistingeerd, sociaal ontwikkeld, knap en aantrekkelijk. Liselotte komt superlatieven tekort om dit aanstaande gay koppel te omschrijven. Expert Radboud legt uit dat het matchen begint met ‘vertrouwen en openstellen. Echt tonen wie je bent en dan kunnen we goed matchen. Als we allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben zullen we dat doel ook bereiken.’ 

Arjan en Maurice

Bloemist Arjan is 50 lentes jong en komt uit Zwaag. Hij heeft een baard a la Paulus de Boskabouter en ondeugende blauwe pretoogjes. Toen Carlo aan de deur kwam, bleek Arjan heel iemand anders te verwachten. Op wie hij stond te wachten laten de programmamakers in het midden. De buurvrouw, pizzabezorger of een spannende date, we zullen het helaas nooit weten. Het doet er ook niet meer toe, want Arjan gaat trouwen.

Tuinliefhebber Maurice is de aanstaande bruidegom van Arjan. Hij is 46 jaar, woont in Rotterdam en werkt bij een bank. Veel meer kan ik over Maurice niet vertellen aangezien ik tijdens de aflevering enigszins afgeleid was door een rondborstige dame, die een trillende chihuahua tussen haar borsten smoorde. Het blijkt vriendin Yolanda te zijn, die duidelijk erg blij is dat Maurice in het huwelijksbootje stapt. Of ze heeft gewoon zin in een feestje, dat kan natuurlijk ook.

Volgende week

Zetten Arjan en Maurice binnenkort samen de bloemetjes buiten? Is er tussen de grappen en grollen van Sander en het gegiechel van Astrid nog wel ruimte voor passie? Hoe zal het Lars en Lizzy 2.0 vergaan? Er wordt weleens gezegd dat ‘de eerste pannenkoek altijd mislukt.’ Laten we hopen voor Rowan en Astleigh dat er een kern van waarheid in deze uitdrukking zit. We zien het volgende week.

Beeld bron: RTL / NT Visuals / Nander de Wijk

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 2 seizoen 7 Married at First Sight 2022