Boeren, Bijbels en Beauties: Verrassend schuine grappen

Boeren, Bijbels en Beauties

Ik zit er weer handenwringend klaar voor, want de eerste aflevering van Boeren, Bijbels en Beauties smaakte naar zoveel meer. In discussies met mijn kleuterkroost heb ik me deze week regelmatig afgevraagd hoe Menno van zorgboerderij De Veldmuis een soortgelijke situatie met zijn hulpboeren zou hebben aangevlogen. Bij iedere schaar zag ik de kapselcreaties van Gretia voor me en ik kon geen bloemstuk passeren zonder verlangend de dagen af te tellen totdat ik Dirk-Geert weer zou zien. Vandaag mogen we ook nog kennis maken met goedlachse bakkersfamilie Koelewijn, dus mijn dag kan niet meer stuk. Kom maar door met die gezegende gevulde koeken.

Waar de eerste date meestal meevalt, omdat de verwachtingen simpelweg niet zo hoog gespannen zijn, is de second date er toch vaak één van maken of breken. Gaan we hier nog meer kostbare tijd in investeren of zien we elkaar in de pruimentijd? Of zouden ze in Spakenburg meer geloven in een hiernamaals voor mislukte dates? Nu de eerste er één uit de boeken was, waren de verwachtingen natuurlijk wel erg groots en meeslepend. Blijven de Spakenburgers net zo leuk vinden nu ineens heel Nederland meekijkt? Nou en of! 

Met je kont in de sloot of met je kop op de vensterbank?

Op de zorgboerderij heeft DHL negen adoptielammetjes afgeleverd. Hulpboer Pieter wordt hier zwaar emotioneel van en ik met hem. Dat deze bolletjes wol niet direct in een klein kistje worden gestopt is een unicum in Nederland en dat DHL op tijd is ook. Het is een bijzondere dag. Menno had de aankomst van de nieuwe bewoners bijna gemist, omdat hij aan de andere kant van de boerderij met zijn trekker een koe uit de sloot aan het vissen was. Hij vertelt dat koeien elkaar soms iets te enthousiast bespringen als ze tochtig zijn en dan in de plomp belanden. De stieren zijn ongetwijfeld op zoek naar wat nattigheid, maar slechts om met een zeer specifiek lichaamsdeel in te belanden en niet met hun hele hebben en houwen. Nog even goed leren mikken dus jongens.  

Gretia en Jeanette

Gretia en haar compagnon Jeanette zijn twee vrouwen naar mijn hart. Ze schudden minstens negen redenen om wijn te drinken zo uit hun mouw. ‘Je vindt ons leuk of je vindt ons niet leuk en er zit niets tussen in’, aldus de dames. Zij vinden zichzelf wel heel erg leuk en ik ben het daar roerend mee eens. Zelfreflectie is zwaar overrated en een veel te dik verdienmodel voor zogenaamde coaches als je het mij vraagt. Nee doe mij dit dolle kappersduo maar, die hebben gewoon heel veel ‘anderenkennis’. Iedereen in Spakenburg is namelijk kerkelijk en saai, zit aan de drugs en ligt met ‘zijn bek op de vensterbank’ te loeren in de tuin van de buren, behalve mijn twee vriendinnen. You go girls!

De dominee van Boeren, Bijbels en Beauties

Dominee Gert-Jan gooit vandaag met wat maten zijn kwakkie tegen de muur en gaat op bezoek bij een 92-jarige dorpsgenote om het over haar klederdracht te hebben. Ze vertelt dat ze in Bunschoten weliswaar dezelfde klederdracht dragen, maar dat die boeren echt niet moesten denken dat ze in de Spakenburgse vistonnetjes mochten graven. Ze is in ieder geval dolblij dat ze die stijve ‘krablappen’ niet meer aan hoeft, maar wil het nog wel graag even over Jezus hebben. Weet Gert-Jan wel dat de beste man urenlang aan dat akelige kruis heeft gehangen om ons ieder gelukkige leventjes zeker te stellen? Tsja ik denk dat menig ex- echtgenoot zich afvraagt of zijn kinderen wel beseffen dat hij ongeveer dezelfde martelgang voor hen heeft doorstaan in relatie tot hun moeder. Het heeft alleen, net als bij onze Messias, niet mogen baten. 

Begin de dag met een lach

Marja Koelewijn  doet in haar bakkerskraam werkelijk alles met een lach. Zelfs met het prostitueren van haar eigen man en het beledigen van haar klanten, komt ze met een stalen grijns weg. De dame aan haar toonbank heeft bijna genoeg punten gespaard voor een massage van de bakker en ze weet uit eigen ervaring dat hij dol is op Rubensfiguren, dus dat komt goed uit.

Dirk-Geert en vooral zijn Jeroen, blijken bijna 3K per jaar stuk te slaan aan Lego en besluiten dit treurige feit te bekronen met een Lego-kamer in heuse Lego geel kleur. Ik vind hier zo ongelofelijk veel van, maar besluit dat er als er twee mensen zijn die hiermee weg kunnen komen het DG en Jeroen wel zijn. 

Ik moeten zeggen dat ik veel dingen had verwacht in Spakenburg, maar dat er zoveel schunnige grappen in drie kwartier getapt zouden worden er niet één van was. Denk je dat je alles wel zo’n beetje gezien hebt, krijg je een kwakkie van de dominee uit Spakenburg in je bakkes met een massage van de bakker als toetje. Een enorme verrassing, maar zeker geen verkeerde. Ik kan niet wachten op de derde date met Boeren, Bijbels en Beauties. Was het maar alvast volgende week!

Beeld bron: (c) Wessel de Groot

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Boeren, Bijbels en Beauties te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » aflevering 2 Boeren, Bijbels en Beauties