Boerderij van Dorst: Raven krijgt spontaan opvliegers van Katja

Boerderij van Dorst

Terwijl er in de straat, ‘Sing us a song you’re the piano man’ door de speakers schalt, zit ik alweer driftig achter mijn laptop te typen. Want, je hebt feestvarkens, en ik geef ze groot gelijk, maar je hebt op z’n minst ook één werkpaardje nodig om jullie mee te nemen in aflevering drie van Boerderij van Dorst. Deze keer zijn Douwe Bob singer-songwriter en Katja Schuurman actrice, presentator en zangeres, de genodigden. 

Bob de Douwer

Nu heb ik zelf niet zoveel met Douwe Bob en moest ik van tevoren even ‘googelen’ wat die in zijn vrije tijd allemaal uitspookt. Verder dan aanrijdingen, hersenschuddingen, ex-vrouwen en drie kinderen kwam ik niet. Hoewel Raven hem ook wel ‘Bob de Bouwer’ noemt, want laten we eerlijk zijn, hij weet niet alleen hoe hij zijn weg aan zijn carrière moet timmeren, hij weet ook gericht de handjes te laten wapperen op het land. Toch vraag ik me af of we hem niet beter ‘Bob de Douwer’ kunnen noemen of ben ik dan iets te grof door de bocht?

Deze 29-jarige Amsterdammer met zijn gouden tanden in zijn waffel en zijn mooie plaatjes, uh praatjes, heeft toch in zeer korte tijd drie kinderen van drie verschillende vrouwen op de wereld gezet. Je kunt het een hele prestatie noemen, of misschien gewoon een beetje een domme ‘meerfout’. Wat de reden is zullen we niet weten, want zoals hij het zelf zegt, hij praat er liever niet over. Eén ding is zeker, met zijn ‘snelle zwemmers’ is in elk geval niks mis.

Ademnood

Wanneer ik aan Katja denk, voel ik mij meteen een beetje benauwd worden. Ook Raven schijnt last te hebben van dezelfde opvliegers. Zo’n levendige, sexy verschijning windt niet alleen mannen op, maar heeft impact op alle mensen. Terwijl we van onze ‘ademnood’ bijkomen, besef ik dat Katja vooral op jonge mannen valt, maar dat wisten we eigenlijk al wel. Ook zij is goed op weg naar het krijgen van meerdere kinderen bij verschillende mannen. Maar hé, het is 2022; “De tijd waarin er vrouwen zijn, die niet ongesteld kunnen worden en mannen zwanger kunnen raken” , volgens Raven. Dus waarom zouden we hier moeilijk over doen? Of er iets speelt tussen Douwe en Katja, valt nog te bezien. Schijnbaar voelen hun exen zich wel tot elkaar aangetrokken. Hmm, ik vind het inmiddels wat ingewikkeld worden, jullie ook?

Alles kan

Wanneer de gasten meegenomen worden naar de kas, die in volle glorie alleen wat aarde tentoonstelt, vertelt Raven wat er gezaaid mag worden. Terwijl we van wietplanten naar paddo’s gaan, vraag ik mij af in welke tijd we nou leven. Een tijd, waarin alles kan en alles mag zo te horen, dus wanneer Katja paddo’s, de uitvinding van de eeuw vindt’, probeer ik mij voor te stellen hoe het eruit zou zien als een geit een verdwaald zwammetje zou ‘opgrazen’. Zou die al huppelend in de paarse golven springen, tegen een dikke eikenboom staan blèren en tot het inzicht komen dat hij eigenlijk helemaal geen geit, maar een regenboogkleurige eenhoorn is? Goed, tot dusver mijn eigen fantasie… En dan nu terug naar de realiteit!

Sommige problemen moet je bij de wortel aanpakken

Douwe begint vast met het bouwen van een hok voor de microbiggetjes, die toch macro blijken te zijn. Heel goed, jongen! Katja en Raven, doen een poging wat spullen te halen bij de bouwmarkt. Ik noem het een poging, want net zoals bij Eva uit aflevering één, heeft Katja ook moeite met het omgaan van spullen. Er flikkert niet alleen van alles uit de kast, ook een gesprek beginnen met ‘Hoza’, ‘de bouwmarktmeneer’ , gaat niet van een leie dakje. Geeft niet, van Katja kunnen we het hebben. Als Douwe zegt dat ie ‘het gaat doen, maar het niet gelukt is’ , valt het me op dat hij niet graag over zijn gevoelens praat, maar je beste vriend en je vader verliezen in zo’n korte tijd is natuurlijk niet niks.

Terwijl Katja vertelt over haar moodswings, schommel ik vast door naar de volgende morgen, want dat Katja nog ‘wilder’ wordt van drank in combinatie met medicijnen, dat had je vast al wel geraden. Kan iemand die tepelklem over haar mond vouwen? 

Een en al oor

Wanneer Katja ons navigeert door een yogasessie, vraag ik mij af of Hans Kassan het misschien wel leuk had gevonden om mee te doen. Rekken en strekken is tenslotte iets wat ze beide ambiëren. Ik denk dat Katja ook wel een goede assistente zal zijn. Kunnen ze beiden met hun mooie manen de show stelen. 

Ook Raven schijnt een goede assistent te zijn als het om ‘Bob de Douwer’ gaat. Mocht je je oordopjes vergeten zijn, Raven doet er zeker niet moeilijk over wat vingers in je oren te proppen. 

Beeld bron: BNNVARA/Witte Geit

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Boerderij van Dorst te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 3 Boerderij van Dorst