Boerderij van Dorst: Lachen, gieren en brullen met Gordon en Anouk

Boerderij van Dorst

Eerste Pinksterdag, de dag dat we vol smart zitten te wachten op aflevering twee van Boerderij van Dorst. Raven nodigt twee nieuwe gasten uit op boerderij van Dorst in Apeldoorn en beide zijn ze zeker niet op hun mondje gevallen. De eerste gast is Gordon, zanger en presentator, ook wel Cornelis Willem Heuckeroth genaamd. Een achternaam, waar de kinderen menigmaal op het schoolplein de draak mee staken. De tweede gast is de populaire rockzangeres Anouk, die haar zangcarrière veel liever inruilt om huismoeder te zijn. Beide maken de aflevering meteen al interessant.

Tranen met tuiten

Wanneer Gordon als eerste de boerderij betreedt, ben ik al snel in de war. Ik dacht er vrij zeker van te zijn naar ‘Boerderij van Dorst’ te kijken, maar de gevatte Raven lijkt zichzelf getransformeerd te hebben, waardoor het voelt alsof ik naar een programma van Geer & Goor zit te kijken. Iets waar ik overigens geen problemen mee heb. Het is meteen al lachen, gieren, brullen. Wanneer de haan er een stokje voor steekt, arriveert er een loyale Anouk op het terrein. Een dame die een behoorlijke pittige jeugd achter de rug heeft, onthult haar onverwachte vriendschap met Gordon, iets wat heel bijzonder is, aangezien ze mensen niet snel leuk vindt. Ik vind dat ze een veer verdient, al zou ze die bij haar zelf niet snel in haar reet steken. Ook al vind heel Nederland haar een enorm goede zangeres, zij vindt zichzelf geen rasmuzikant. Zij legt gewoon veel liever, een keer of tien keer per dag, gele vaatdoekjes op dezelfde plek terug. Tja, zo hebben we allemaal onze eigen prioriteiten. 

‘Bruine vingers’

Wanneer er werk aan de winkel is gooit Anouk al vrij snel het bijltje erbij neer. Ik snap ook wel dat het lastig werken is met die gigantische speren aan je handen. Ze kan er in ieder geval ogen mee uitsteken, wanneer er iemand onaardig tegen haar doet. Gordon heeft er vooral een handje van om met spullen te smijten, ook al geeft hij zelf aan ‘bruine vingers’ te hebben en zou dat toch goed van pas kunnen komen tijdens al dat gewroet in de aarde. Toch geloof ik dat hij het beter bij koken kan houden, daar bakt hij tenminste wat van. 

Zonde geen bier 

Raven en Gordon vertrekken richting een tuincentrum. Raven heeft bedacht dat die een koelkast voor buiten wil maken, want een leven zonder biertjes is natuurlijk nauwelijks voor te stellen. Hoewel Gordon meer dan ooit weet hoe het voelt om zonder genotsmiddelen de wereld te betreden. Ondanks dat Gordon zo goed is in woordgrappen maken, is hij er open in dat zijn leven niet van een leien dakje gaat. Ik kan me er wel in vinden dat de grootsheid van het beroemd zijn, je letterlijk kapot kan maken. Wanneer je drugs sneller bezorgd wordt dan je eten, dan wordt het wel tijd om zelf aan de bel te trekken.

Wie kun je tegenwoordig nog vertrouwen?

Terwijl Anouk gegrepen wordt door een plant, gooit Gordon de gehaalde keien in de vijver. Daar gaan z’n ‘Louboutin’ schoenen. Gelukkig geeft hij niks om zijn uiterlijk.. Nadat Raven en Anouk tijdens het bamboe snoeien een serieus gesprek hebben over mensen vertrouwen, haar sociale (bijna) man en een thuishaven, blijken de ‘zware’ onderwerpen nog niet ‘op’. Tijdens het koken, gaan de gesprekken door over overdosissen, waar zowel Anouk als Gordon ervaring in hebben. Als kers op de taart kan Raven het niet laten om Anouk te vragen naar het stoppen bij ‘The Voice’, een onderwerp, waar menig mens wel wat over te zeggen heeft.

Daaag!

Na het prachtige duet van Raven en Gordon in de avond, is het tijd om te slapen en zien we de volgende dag eindelijk verse eitjes op tafel. Terwijl Gordon’s geaircode, ‘Gucci’ hondenverblijf te kakken wordt gezet en Raven, Gordon wat verstand probeert bij te brengen, geeft Anouk aan luxe de deur te hebben gewezen. Dat beide gasten wel klaar zijn met het werk op de boerderij, wordt wel duidelijk wanneer Gordon een kippenhok moet uitbranden en Anouk erbij staat te kijken. Ik denk dat het maar goed is dat ze geen vriendje heeft ontmoet, die met haar een boerderij wil runnen. 

Terwijl Anouk letterlijk het land onderspuugt en Gordon met een rotgang het terrein afscheurt, slaken zowel Raven als ik een diepe zucht. Ik geloof dat wij er voor vandaag ook wel klaar mee zijn..

Beeld bron: Annemieke van der Togt

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Boerderij van Dorst te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 2 Boerderij van Dorst