Frits Barend weet de lachers op zijn hand te krijgen in Beter Laat Dan Nooit

In de column Jorit zegt het gewoon deelt Tv-Vrouw tikgeit Jorit haar visie op het wel en wee in televisieland, en vandaag staat het programma Beter Laat Dan Nooit met oud tv-coryfeeën Frits Barend, Ad Visser, Henny Huisman en Edwin Rutten op het menu.

Handbalster Estavana Polman bekeert zich tot reisleidster voor senioren

Het is nogal wat om op vakantie te gaan met een stelletje extra belegen televisie iconen. Handbalster Estavana Polman draait er haar hand niet voor om en neemt de heren mee op reis door Zuid-Korea. Vol verwachting zit ik klaar om naar de avonturen van de senioren te kijken. Waar de reis naar toe gaat is voor mij van ondergeschikt belang. Al neemt Polman die belegen gebakjes mee naar Texel, dan nog zit ik met een grote grijns voor de tv.

De 76-jarige Frits Barend en Ad Visser, de 72-jarige Henny Huisman en golden oldie Edwin Rutten van 80 jaar maken het SBS6 programma Beter Laat Dan Nooit een feest der herkenning. Het irriteert mij dan ook mateloos dat deze tv-grootheden uitgebreid worden voorgesteld, want na alle prachtige programma’s die op hun naam staan is dat compleet overbodig.   

Natuurlijk zullen er mensen zijn die niet weten dat Frits ooit de wederhelft was van Van Dorp en wellicht zal de Mini Playbackshow van Henny niet meer vers in het geheugen liggen bij sommige mensen. Maar als je Ome Willem en Mister Toppop niet herkent, dan wordt het tijd om een hele grote zak over je kop te trekken en je diep te schamen. Wie is er immers niet opgegroeid met het befaamde broodje poep van Willempie? Het zou een verplicht onderdeel van de opvoeding moeten zijn om kinderen middels YouTube te laten kennismaken met de televisiehelden uit de vorige eeuw.

De nieuwe carrière van Henny Huisman wordt onthuld in Beter Laat Dan Nooit

Het programma Beter Laat Dan Nooit is vanaf het eerste moment een genot om naar te kijken. Ik pies bijna in mijn broek van het lachen om Henny Huisman die als veredelde drugsdealer een halve apotheek aan pillen en poeders meesmokkelt naar Seoel. De ouwe snoeperd. Al in het vliegtuig weet Henny zijn maat Frits Barend te paaien door hem een slaappil te voeren. Dat gaat nog wat worden. Nu maar hopen dat Huisman niet in een Koreaanse cel terechtkomt waar de ratten zich tegoed doen aan de bochel op zijn rug. Dan zou zijn beroemde slogan ‘suprise suprise, het onverwachte brengt je van de wijs’ wel een heel vreemde betekenis krijgen. 

Estavana Polman weet de heren met gevaar voor eigen leven een heuse karaokebar in te lokken en de senioren gaan helemaal los. Hopelijk krijgt ze genoeg gevarengeld van de producent om eventueel benodigde therapie na afloop van de opnames van het programma te bekostigen. 

Racende tv-iconen in het SBS6 programma

Er staat ook een ritje op een elektrische step op de planning voor Beter Laat Dan Nooit deelnemers Frits Barend, Ad Visser, Henny Huisman en Edwin Rutten. De BN’ers geven flink gas en sjezen door het prachtige Seoel. Het lijkt wel een opgevoerde ‘rollatorrace’. Met name de aanblik van het petje van Frits Barend, dat onder zijn pispot-helm verstopt zit, zorgt ervoor dat ik een lachsalvo krijg en mijn halve woonkamer ondersproei met cola. De spetters zitten zelfs op het plafond. Blijkbaar is cola drinken en tegelijkertijd het SBS6 programma Beter Laat Dan Nooit kijken geen goed idee. 

Mocht je naar aanleiding van dit artikel een nostalgische bui krijgen en volgende week om woensdag 20:30 afstemmen op SBS6, houd dan alle dranken uit de buurt. O ja, en de Duyvis nootjes kun je ook maar beter buiten bereik houden als je leven je lief is. Beter gewaarschuwd, dan als een dooie pier voor de buis liggen met een borrelnoot in je luchtpijp.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je Beter Laat Dan Nooit op tv  kunt kijken? Op televisie wordt van Beter Laat Dan Nooit elke woensdag om 20:30 uur uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen met deelnemers Frits Barend, Ad Visser, Henny Huisman, Edwin Rutten en reisleidster Estavana Polman terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Beter Laat Dan Nooit / 2023

Home » Televisie » Beter Laat Dan Nooit 2023 SBS6 Jorit zegt het gewoon