Beste Zangers: Ouderwets nieuw

Beste Zangers 2022

Aflevering 2 van Beste Zangers stond volledig in het teken van de jarige Blanks, oftewel Simon de Wit. Ik hoor je jezelf afvragen wie dat toch in hemelsnaam is en dat kan ik me goed voorstellen. Blanks is een vijfentwintigjarige YouTuber met een bereik van 1,3 miljoen volgers. Whut? Ja, je leest het goed. Hij steekt populaire hits in een nieuw jasje en is daar erg goed in. Hij heeft een beetje de jaren 80 vibes op een leuke manier. In deze aflevering leren we hem en zijn muziek beter kennen. 

Uncool wordt cool  

Claudia de Breij mocht deze aflevering starten met haar eigen versie van Better Now van Post Malone. Blanks is door dit nummer  bekend geworden en Claudia heeft dit nummer gekozen en in een écht jaren 80 jasje gestoken. Ze vertelde erbij dat ze Blanks zo goed vindt, omdat hij de nieuwe man voorstelt; hij maakt uncool weer helemaal cool. Haar versie van Better Now moet je echt even luisteren. 

Sarita Lorena ging aan de slag met een eigen nummer van Blanks, namelijk Dancing alone. Wauw, wauw, wauw! Ze zong drie talen door elkaar, ze heeft een prachtige stem en wat is het een mooi mens. Vorige week was ik al enthousiast, maar nu ben ik fan. Ze heeft er in ieder geval voor gezorgd dat ik heel erg nieuwsgierig word naar de muziek van Blanks.

Potvis2

Jan Smit vraagt aan Blanks hoe hij bekend is geworden in de muziek en Blanks vertelt dat hij eerst filmpjes maakte van zijn broertje op het YouTube-kanaal Potvis2. Op het moment dat hij ging studeren, is hij aan de slag gegaan als Blanks op YouTube en dat legt hem geen windeieren. Jaap en Nielson zijn zichtbaar (gezond) jaloers.

Jaap pakt de microfoon en zingt een eigen, Nederlandse versie van I’m Sorry; Ik hoor alleen bij jou. Blanks, en ik denk heel veel artiesten, zijn zo gefocust op hun werk dat ze de omgeving wel eens vergeten en die boodschap brengt Jaap heel mooi over. Ik weet het niet hoor, maar we moeten Jaap echt meer ruimte geven op de radio. Misschien een petitie starten?

Eindelijk is het zover; Roxeanne gaat zingen. Hier hebben we even op moeten wachten. Roxeanne zingt een Nederlandse versie van Don’t Stop en dat gaat over leven zonder handrem. Genieten van de tijd die je gegeven is en er het beste van maken. Blanks heeft het origineel geschreven nadat hij zijn beste vriend verloor, dus Roxeanne kiest voor de moeilijke weg. Toch zingt ze het nummer heel luchtig en heel de Beste Zangers-bank zit mee te swingen. Ik word dronken van het hoofd van Nielson, want hij blijft maar ja-knikken.

Genieten

Tijd voor het serieuzere werk, want Ferdi is aan de beurt. Hij zingt Except for you van Blanks en doet dit heel mooi. Even geen grapjes, even geen leuke teksten, maar puur muziek. Volgens mij heb ik het vorige week ook al gezegd, maar ik vind Ferdi echt een prettige en oprechte man. Fijn om hem in dit seizoen te mogen bewonderen. 

Nielson sluit de avond af met een erg grappige vertaling van New Rules van Dua Lipa. Wat een entertainer is deze man en zingen kan hij ook nog eens. Een leuke afsluiter van een geslaagde avond.

Ondanks dat ik voor de Beste Zangers nog nooit van Blanks gehoord had, ben ik blij dat ik hem iets beter heb leren kennen. Hij is positief, een tikkeltje gek en maakt de wereld een beetje mooier met zijn muziek. Alle nummers zijn hieronder te beluisteren en ik raad je aan om er even de tijd voor te nemen. Blanks heeft geproost op Jaap en ik proost op Roxeanne en Sarita.

Beeld bron: AVROTROS

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Beste Zangers te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 15 Beste Zangers 2022