B&B Vol Liefde: Heb ik geen probleem, dan zoek of maak ik er wel één

B&B Vol Liefde

Het hoge woord is eruit…Er is niet gezoend in de B&B Vol Grenzen, euh Liefde, van Astrid. Harmjan, de ideale schoonzoon, heeft gelogen en daarmee alvast zijn eigen galg geknoopt. Blufpoker spelen met Ruud is één ding, maar daarna met de staart tussen de benen naar Mama Astrid gaan om op te biechten dat je hebt gejokkebrokt, is wel het meest domme wat Harmjan had kunnen doen. Oenemans speelt daarmee recht in de kaart van Ruud. 

Ruud voelt zich ondertussen oppermachtig en staat te dansen voor de badkamerspiegel, terwijl hij zijn tanden poetst. Volgens mij hoorde ik hem zelfs zachtjes zingen:‘ I’m too sexy for my shirt, too sexy for my love, oh so sexy it hurts.’ Al zou dit laatste mogelijk ook een product van mijn overmatige fantasie kunnen zijn. 

Dit kan écht niet

Mama Astrid is woest op Deugniet Harmjan. Dacht ze eindelijk een heilig boontje aan de haak te hebben geslagen, blijkt hij niet perfect te zijn. Wat een affront! Gelukkig gedraagt mams zich wel heel volwassen. Ze is gisteravond stampvoetend naar boven gegaan en heeft zich mokkend opgesloten op haar kamer…euh eigen verdieping. Zo doen volwassenen dat blijkbaar.

Ik schat dat het ongeveer 20 uur later was toen Astrid van haar kamertje kwam. Ze riep Harmjan op het matje. Met gebogen hoofd schuifelde Jantje achter mama aan. Hij was bang voor wat er komen zou. Mama Astrid keek hem streng aan en zei met een brok in haar keel: ‘Mama is niet boos, maar wel heel erg teleurgesteld.’ Op dat moment wist de kleine Harmjan dat het nooit meer hetzelfde zou zijn tussen hem en mama. 

Stop!

Hallo stelletje achterlijke gladiolen, kunnen we nu eindelijk even normaal gaan doen! Er wordt gedaan alsof Harmjan de kat van de buren heeft doodgereden, daarna alle chocomel uit de koelkast heeft opgedronken en vervolgens expres naast de wc heeft geplast. Zijn we niet een heel klein beetje boel aan het overdrijven daar in Oostenrijk? Hebben we soms een tikkeltje last van hoogteziekte daar in de bergen? Wat HJ heeft gedaan was niet leuk, maar een beetje relativeren kan echt geen kwaad.

Relativeren kan je leren

Neem eens een voorbeeld aan blij ei Menno. Slechts één dag na zijn aankomst in de B&B Vol Liefde van Natasja, wordt Manische Menno gedegradeerd naar een tent. Hij doet geen oog dicht ‘s nachts, maar hoor je hem klagen? Nee Menno gaat in de vroege ochtend gewoon een lekker partijtje ‘Tai Chi-en’. Laptoppie met een harde muziek aan, zodat hij extra kan genieten van de mooie natuurgeluiden die hij zo waardeert. 

Zo is Menno… Menno is blij. Menno heeft geen B&B kamer nodig, geef Menno maar een tent. Menno heeft geen slaap nodig, Menno heeft energie genoeg. Ik weet niet wat Menno gebruikt, maar aan Menno zijn grijns te zien is het retegoed spul. 

Ergens gun ik het de vrolijke man wel. Dan komt het onvermijdelijke ‘het-ligt-niet-aan-jou-maar-aan mij’ gesprek van Natasja ook wat minder hard bij hem aan. Een blij ei met een smile van oor tot oor, terwijl hij gedumpt wordt. Dat is voor de kijkers ook weleens leuk ter afwisseling.

Deja Poo, same shit, different day

In Italië is bij Hans met de Schwanz tenslotte ook weinig afwisseling te vinden. Het is telkens hetzelfde liedje. Vrouw ziet video oproep van Hans > vrouw ziet Hans wel zitten en vliegt naar zijn B&B Vol Liefde > 24 uur later > Hans vindt vrouw leuk > vrouw vindt Hans niet meer leuk > hoop gemekker > Hans blijft verbitterd en ‘eenzaam’ achter met ex Libera. We zijn nu voor de derde keer bezig met dit toneelstukje en ik ben benieuwd hoe vaak we dit nog voorgeschoteld krijgen. En zo blijft het zomerseizoen in televisieland wederom in het teken staan van de herhalingen.

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg

Ik houd niet zo van herhalingen, maar voor één persoon wil ik dolgraag een uitzondering maken. Ik denk dat jullie wel op je klompen kunnen aanvoelen over welke persoon ik het heb. Razende Richard! De uitspraken van adhd’er Richard zijn zo fout dat ze geniaal zijn. ‘Je mot je lul in dat gat hangen, weet je wel. Je mot schijten op het zaagsel en dan pak je zaagsel uit dat ding en dan gooi je ut eroverheen.’ Glamping a la Richard.

Nuchter en recht voor zijn raap. Je weet gelijk wat je aan hem hebt. Maar hoe direct Richard ook is, het komt niet binnen bij Maureen. Terwijl half Portugal zich al aan het voorbereiden is op een evacuatie, voor het moment dat de boel escaleert, denkt zij nog altijd dat er een kans bestaat voor haar en Richard. 

Het is bijzonder om te zien hoe verschillend mensen met situaties omgaan. Waar Astrid overal problemen ziet die er amper zijn, is er bij Maureen geen wolkje aan de lucht op het moment dat er een tornado alarm wordt afgegeven.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » aflevering 19 seizoen 2 B&B Vol liefde