B&B Vol Liefde: Martijn en Mama huilen uit bij de vader des huizes

B&B Vol Liefde   

Het is vandaag bewolkt met hier en daar een fikse regenbui in het Portugese dorpje Deixa O Resto. Met name in de B&B Vol Liefde van Martijn regent het zilte pijpenstelen. Marian is tot de conclusie gekomen dat ze ‘niet gelukkig wordt’ van Martijn zijn aanrakingen. Hoewel het zeer verleidelijk is om hier een bijdehante opmerking over te maken, doe ik het niet. Kleine jongetjes plagen is beneden de gordel. En voor je het weet heb je paps en mams op je dak. 

Ja hoor, pak je paraplu maar

Als pa de eetkamer binnenkomt, gaan bij Martijn de sluizen open. Hevig snikkend met zijn hoofd onder de oksel zijn vader, vertelt hij dat Marian besloten heeft om naar huis te gaan. Papa drukt zijn koter stevig tegen hem aan en aait hem over zijn rug. Ik moet er een beetje om grinniken. Een half uur geleden zat ik exact hetzelfde met mijn zoontje van 8, omdat hij zijn teen had gestoten aan de tafelpoot. Ook een situatie waarbij getroost moest worden, maar dan wel met een leeftijdsverschil van ruim 23 jaar.

De moeder van Martijn houdt zich aanvankelijk goed bij het afscheid, maar uiteindelijk gaan ook bij haar de sluizen op volle kracht open. In tranen zei ze:’ Ik kan het niet zo goed aan denk ik.’ Vader voegt toe: ‘Heel raar dat mensen die het goed naar hun zin hebben bij ons weer weggaan. Ja daar houden wij niet van.’   

Flabbergasted 

Mijn bakkes valt open, ik zet de televisie op pauze en ren naar boven om mijn iPad te pakken. Ik open internet en tik in ‘definitie bed and breakfast’.

Volgens de online encyclopedie luidt de definitie van bed and breakfast als volgt: Bed & breakfast is een overnachtingsaccommodatie gericht op het bieden van de mogelijkheid tot een toeristisch en veelal kortdurend verblijf met het serveren van ontbijt. 

Hmm een B&B bezitten en het dan lastig vinden als mensen die het naar hun zin hebben weer weggaan. Dat lijkt mij toch wel verdomde lastig. Zou deze familie zich vooraf hebben ingelezen voordat ze een bed and breakfast begonnen? Ik heb een zomaar het vermoeden dat ze dit vergeten zijn.   

Hij snapt er niks van

De ouwe lui van Martijn blijken niet de enige te zijn waarbij de definitie van een bed and breakfast onbekend is. Waar zij nog enigszins de beroemde klepel weten te hangen, is bij Tjerk de bel volledig zoek. En of hij hem ooit gaat vinden is nog maar zeer de vraag. 

Tjerk is niet blij dat de zus en zwager van Ted in haar B&B Vol Liefde logeren. Hij lucht zijn hart bij de kijkers: ‘Het is wel heel erg intensief allemaal. Als die mensen in een hotel zitten en die komen af en toe koffie drinken, dat is nog tot daar aan toe hè. Maar ze slapen onder één dak. Beetje veel hè.’ 

Wacht even Tjerk… 

Dus als ik het goed begrijp wil je een relatie met een vrouw die een bed and breakfast heeft, maar moeten gasten in een hotel slapen? Blijkbaar hebben mensen van hoog niveau in hun elitaire schooltijd geen toegang tot een encyclopedie gehad. Wat vreselijk voor DSM (Dat Soort Mensen). Bij deze roep ik het klootjesvolk op om oude encyclopedieën te doneren aan de elite samenleving van Nederland. Dan kunnen die arme zielen de moeilijke woorden opzoeken die ze zo graag gebruiken. Wel zo handig.

Ik vind het maar vreemd hoor, dat sommige B&B Vol Liefde deelnemers de definitie van een bed and breakfast niet onder de knie krijgen. Zo was Denise ook al in shock, omdat er een gast voor haar deur stond. Date Sven, die ze nota bene zelf had gekozen uit de aanmeldingsvideo’s, stond op de stoep. Je verwacht het niet hè.

Franse Hans

Er was eigenlijk maar één deelnemer waarvan ik écht begrijp dat hij een tikkeltje ondersteboven was van zijn gast. Hans kreeg gisteren de schrik van zijn leven toen date Marion plankgas met haar caravan over zijn grasveld sjeesde. De graspollen vlogen als torpedo’s door de lucht. Toch was Hans vandaag zo moedig om Marion Verstappen een ritje op een van zijn paarden te gunnen. Een dappere beslissing of een roekeloos besluit van Franse Hans?

Mocht jij nou ook de kriebels krijgen om het roer om te gooien, te emigreren naar Verweggistan en een B&B te openen, doe mij dan een lol en Google eerst even; bed and breakfast.

Klik hier om naar alle berichten over B&B Vol Liefde 2023 en 2022 te gaan.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Vind je deze column leuk? Deel hem dan gerust op social media. De deelknop staat bovenaan de pagina.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je deze aflevering van B&B Vol Liefde 2022 gemist en wil je de avonturen van Astrid in Oostenrijk, Hans in Italië, Hans in Frankrijk, Ted op Madeira, Richard in Portugal, Martijn in Portugal, Denise in Spanje en Natasja in Frankrijk volgen? Kijk dan terug op Videoland.

Home » Televisie » aflevering 27 seizoen 2 B&B Vol Liefde