B&B Vol Liefde: Tijd om assertief te worden Ben!

B&B Vol Liefde

Tjerk gedraagt zich als een vlerk. Het hoge niveau waar hij zo graag over praat, heeft hij zelf nog niet helemaal onder de knie. In aflevering 26 van B&B Vol liefde vond de beste man het nodig om Ben voor het oog van heel Nederland te vernederen. De reden? Ben had het lef om hem zijn mooiste blouse aan te bieden. Tjerk vol walging naar de blauwe ruitjes blouse alsof het een dooie rat was. ‘Een échte C&A blouse’, zei Tjerk vol minachting.

Gaat het wel goed onder die grijze dakpan?

Ik maak me best een beetje zorgen om Tjerk. Ja echt waar, ik neem je niet in de maling. Tjerk is een man op leeftijd en het begint er steeds meer op te lijken dat zijn geheugen in Emmentaler gatenkaas verandert. Beseft de beste man eigenlijk wel waar hij is? Het gedrag wat hij vertoont doet denken  aan een corpsbal die zich tijdens de ontgroening van feuten oppermachtig voelt.

Het zou mij niks verbazen als hij vroeger lid was van een sociëteit. Een baby roze kasjmier trui nonchalant om zijn schouders hangend, terwijl hij met de hete aardappel in den bakkes, onder het genot van de nodige alcoholische versnaperingen op elegante wijze een feut tot op het bot vernederen met zijn denigrerende uitspraken.  

Ted, waar is jouw B&B Vol Liefde?

Ergens snap ik gastvrouw Ted ook niet hoor. Waarom grijpt zij niet in op het moment dat Tjerk zijn frustratie botviert op Ben. Ted en Ben zijn tenslotte al jaren goede vrienden. Als iemand een vriend voor mij zo zou vernederen dan had diegene allang een knal op zijn koekwaus gehad. Misschien niet OSM-waardig gedrag, maar het lucht wel op.

Ben heeft echter engelengeduld en blijft beleefd. Zelfs in zijn 1 op 1 momentjes met de camera komt er geen slecht woord over Tjerk uit zijn mond. Daar heb ik enorm veel respect voor, maar aan de andere kant mag Ben best eens voor zichzelf opkomen. Ik heb speciaal voor Ben een 3-stappenplan ontwikkeld.

Stap 1: Wraak

Ben, pak die C&A blouse, gooi hem in de blender en maak een lekkere smoothie voor je concurrent. Ted heeft vast in de schuur nog wel ergens onkruidverdelger liggen en mocht je dat niet kunnen vinden, doet een flinke scheut nagellakremover ook wonderen. Vergeet niet om een banaan en 5 eetlepels suiker toe te voegen voor de smaak, anders val je door de mand.

Nee, ik beloof dat ik niet boos word als je 5 en een halve eetlepel suiker neemt. Die grens ligt bij mij niet zo nauw. Geef Ben met je vriendelijkste glimlach de smoothie en terwijl hij C&A ruitjes schijt, bak ik intussen een cake met vijl erin voor jou. Volgens de wijsheid der Donald Duck is uit de nor ontsnappen met een vijl a piece of cake

Stap 2: Plan je vluchtroute

Qua vluchtroute lijkt het me verstandig dat je richting de B&B Vol Liefde van Richard gaat. Is toch redelijk in de buurt en ik garandeer je dat je daar de tijd van je leven zal hebben. Maak onderweg wel even een pitstop bij de plaatselijke drogist voor oordopjes, want die zal je hard nodig hebben. Niet alleen voor het geratel van onze vrolijke vriend Richard, maar ook voor de nachtelijke omgevingsgeluiden vanuit het liefdesnestje van Ries en Simoon.

Laten we voor de zekerheid tevens een alternatieve vluchtroute bedenken. De kans bestaat immers dat Richard niet thuis is, omdat hij samen met Simone en Pip ‘Titanicje’ aan het spelen is. Het is altijd goed om een plan B te hebben. 

Stap 3: Zorg voor een vluchtplan B

Naar Denise zou ik niet gaan, die heeft haar handen al vol aan Dave en Ben. Zoveel testosteron in één casa is vragen om ellende. Er schijnt zelfs nog een kerel op komst te zijn! Bovendien heeft de moeder van Denise plannen om ook op zoek te gaan naar de liefde. Ze wil zelfs meedoen aan het volgende seizoen van B&B Vol Liefde en ik heb zomaar het vermoeden dat moeders een pittige tante is. Ik denk dat jij wel pit genoeg achter de rug hebt.

Wat dacht je van de B&B van Martijn en zijn ouders? Ze hebben wel een klein probleempje met wateroverlast. Er is helaas nog geen loodgieter gevonden die de lekkages kan dichten aan de traanbuizen van het gezelschap. Het is er wel erg gezellig en je krijgt gratis salsa les in de woonkamer.  

Welke B&B Vol Liefde deelnemers hebben we nog over?

Als je niet van dansen en natte voeten houdt, kan je beter naar Natasja gaan. Al heeft die heeft wel kraaiende haan Kukident en Manische Menno die ‘s ochtends vroeg de rust verstoren. Menno begint overigens ook al last van spuitwater uit de traanbuizen te krijgen. Misschien toch niet zo’n goed idee om daar te logeren.

Ik weet niet of je van skiën houdt? Bij Astrid in de B&B komt waarschijnlijk binnenkort volop plaats vrij. Ruud staat op het punt om zijn biezen te pakken en Harmjan wordt ook al bijna van de berg af geschreeuwd. Kwestie van tijd. Nu moet ik je wel waarschuwen dat de sfeer er alles behalve gemütlich is. Het is een beetje een ‘sociaal mijnenveld’. De kans dat je iets fout doet en over bepaalde grenzen heen gaat is zeer groot. 

De Hansies

Tja, dan hebben we alleen Hans en Hans nog. Franse Hans heeft dames bij de vleet, hij lijkt haast wel een ‘vrouwenmagneet’. De andere Hans is juist extreem bedreven in het wegjagen van vrouwen. Alhoewel hij van zijn ex Libera maar niet af kan komen. Persoonlijk zou ik niet voor Italiaanse Hans kiezen. Zijn roze B&B staat te koop en het zal je maar net gebeuren dat de boel verkocht wordt.

Zullen we Franse Hans dan maar kiezen als alternatief onderduikadres? Als je kan wennen aan de lucht van paardenstront is het best goed vertoeven bij die geilige rocker. Elke avond feest vieren en dronken wuuven bij de vleet. Binnenkort wordt het programma Sisterwives opgenomen in de commune van Hans. Schijnt iets met polygamie te zijn.

Wat zeg je Ben? 

Wil je niet meer met je petten op televisie? Ik kan het me helemaal voorstellen dat je klaar bent met al die onzin. Aan jouw lijf geen polonaise meer. Weet je wat, kom maar lekker terug naar Nederland. Ik vermoed dat er hier genoeg dames zijn die jou wel op waarde weten te schatten.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Vind je deze column leuk? Deel hem dan gerust op social media. De deelknop staat bovenaan de pagina.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » aflevering 26 seizoen 2 B&B Vol Liefde