B&B Vol Liefde: Was ik maar een zeester

B&B Vol Liefde

‘Wat een gezeik. Was ik maar een zeester, dan kon ik in mijn eigen gezeik rond drijven.’ Je hoort het de arme jongen gewoon denken. Oei Martijn toch, wat zat jij gisteren in de pinarie tijdens B&B Vol Liefde. Sta je lekker op het gemakje achter de bar glazen te poetsen en ineens confronteert Marian je met het feit dat je zo weinig vragen stelt. Aan je ogen was te zien dat je werkelijk geen flauw benul had waar Marian het over had. Hoezo vragen stellen? Dat is toch helemaal niet nodig. Je hebt je al door een introductiefilmpje van 2 minuten heen weten te worstelen zonder in slaap te vallen. WTF wil ze nog meer?!

Een verrassing van Simone

Plotsklaps komt ook Simone tevoorschijn. Haar gezicht staat op onweer en dat belooft niet veel goeds. Koortsachtig kijk je om je heen waar de dichtstbijzijnde nooduitgang is, maar helaas alle vluchtroutes zijn geblokkeerd. Daar sta je dan in een hoek gedreven achter de bar. Je kan geen kant op en zit als een rat in de val. 

Het is een plan, een vooropgezet plan. Dat kan niet anders. Ik vermoed dat een overijverige productiemedewerker stiekem een beetje olie op het vuur heeft gegooid bij Simone. Martijn staat voor het vuurpeloton en kan elk moment geëxecuteerd worden. Gelukkig zit je haar wel goed. Dat scheelt.

Van B&B Vol Liefde naar B&B Zonder Vragen

Ik heb toch een beetje medelijden met de Martijn en daarom zal ik het je besparen om de preek van Marian en Simone hier tot in detail te herhalen. Samengevat komt het erop neer dat je te weinig interesse toont en amper vragen stelt. Aan je toet is te zien dat je flink schrikt, dit had je in de verste verte niet aan zien komen. Wij wel Martijn. Je was telkens vooral jezelf aan het verkopen en vergat dat communicatie tweerichtingsverkeer is. Een kwaaltje waar wel meer mannen aan lijden tegenwoordig.

Toch wil ik je een compliment geven. Een dikke duim, omdat je de feedback zo goed oppakte. Je ging niet in de aanval, erkende het probleem en besloot eraan te werken. Direct bij de lunch voegde je de daad bij het woord. Tot zo ver het compliment, nu een stukje feedback. Vragen of Simone en Marian vroeger een poster van iemand boven hun bed hadden hangen en daaraan toevoegen dat je zelf idolaat was van Harry Potter is niet de beste manier om meiden te verleiden. Net zo min als stijldansen met je moeder. Hoe schattig het ook is. Over het spelletje ‘Wie ben ik?’ zullen we maar zwijgen. Dat is waarschijnlijk wel verstandig, denk je ook niet?

Teleurgesteld in Ted

Laten we Martijn even met rust laten en onze feedback verplaatsen naar Tante Ted. Beste frivole Ted, wat was ik blij toen jij voor het eerst je gezicht liet zien in B&B Vol Liefde. ‘Wat een leuk mens’, riep ik verrast. Inmiddels zijn we een paar afleveringen verder en ben ik weer verrast. Maar niet in positieve zin dit keer. Ik zal je geheugen opfrissen en de hoofdpunten van het ‘gesprek’ even herhalen:

Ted: ‘Piet als jij klaar bent met je jus d’orange en je handel op hebt, zou je dan een beetje je rommel aan de kant willen zetten boven, want ik moet die kamer voorbereiden.’

Piet: ‘Welke rommel?’

Ted: ‘Al dat nette keurige, al die pakken die daar hangen.’

Vertel eens waarom het nodig was om Piet op de valreep nog even te vernederen. Je weet dondersgoed dat Piet geen pak bezit. Hooguit dat er dat er achterin de kast een pak ligt die enkel op begrafenissen en crematies uit het stof wordt gehaald. Geef die man de kans om op een waardige manier jouw B&B Vol Liefde te verlaten. Zo moeilijk is dat toch niet?

Bon voyage

Blijkbaar heb ik het faliekant mis, want ook Natasja vindt een waardig afscheid maar flauwekul. Ze dumpt Dirk en ik kan me best voorstellen dat ze haar buik vol had van z’n ‘gehang’. Wat ik alleen bijzonder lullig vond, was dat Dirkmans dezelfde avond nog moest vertrekken. Na een dag klussen iemand wegsturen voor een 8 uur durende reis is op zijn zachtst gezegd onbeschoft. Had dan in de ochtend gezegd ‘Sorry Dirk, dit gaat ‘m niet worden.’

Voor toekomstige dates van Dirk heb ik wel een goede tip. Als je hem beu bent, zet Dirk dan aan het werk. Wat voor klus maakt niet eens zoveel uit. Gegarandeerd dat hij zijn ‘ikkiegai’ inpakt en je de mededeling geeft: “Ikkie gaa (i).’ 

Oké deze woordgrap was wel heel erg flauw. Ter verdediging kan ik aanvoeren dat ik deze column om 5 uur ‘s ochtends tik. Zo vroeg? Ja ik kan niet anders. Het is zomervakantie en typen met een kind om je heen is als chocolade eten terwijl je op een loopband aan het trainen bent. Een zinloze missie. Net als de missie van Gerry, Piet, Desiree en Dirk om in het programma B&B Vol Liefde op zoek te gaan liefde.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » aflevering 13 seizoen 2 B&B Vol Liefde