Trouwambtenaar Sandy: Vandaag geen kletskousen in mijn aura a.u.b.

Zoals zoveel andere mensen heb ik twee gezichten. Of zijn het er drie? Misschien wel vier zelfs! Ach eentje meer of minder is ook niet belangrijk. Voor nu ga ik even uit van twee. Aan de ene kant ben ik best sociaal en hou ik wel van lekker slap ouwehoeren. Ik vind het heerlijk om met aanstaande bruidsparen aan tafel te zitten om hun liefdesverhaal te bespreken. Houd ook best van een feestje, mensen om me heen en gezelligheid.

Gribus hekel 

De andere kant is die van een einzelgänger, ik vind het heerlijk om alleen te zijn en kan het ook heel goed vinden met mezelf. Deze laatste kant is niet zo sociaal. Zeg maar gerust die heeft een gribus hekel aan mensen in general. Iedereen is stom tot het tegendeel bewezen is. En sommige zijn zelfs nog steeds stom als het tegendeel bewezen is, maar dan noem ik dat een inschattingsfout. 

Kapsones

Eén en ander wordt wel eens verward met kapsones. Heb ik niet, écht niet, maar soms heb ik gewoon geen zin in gezever. Het zit hem meestal in het ongevraagd opdringen in mijn aura en dan alle aandacht en energie opeisen. Doe nou gewoon lekker niet joh! 

Ik heb overigens niet eens de meest ernstige vorm hoor. Had een vriendin die in de wachtkamer bij de huisarts, tegen iemand die een praatje wilde aanknopen, gewoon sneerde; “Ik vroeg je toch niets, waar maak jij uit op dat ik zin heb om te praten?” We kunnen dus concluderen dat zij niet alleen, niet sociaal is maar ook nog eens heel lomp. De lompheid voorbij eigenlijk.

Rot op

Vandaag was weer zo’n dag. Ik was op bezoek bij een familielid in het ziekenhuis en stond even op de gang te wachten, omdat ik de verpleegkundige wilde spreken. Ik zag een bezoeker aan komen lopen en wist het eigenlijk al. Daar gaan we wéér. ”Hallo!”, zei de wildvreemde vrouw. “Goedenavond”, mompelde ik terug, want ik ben weliswaar niet sociaal maar heb nog wel fatsoen. “Nou… staan we dan”, zegt vrouw.

We? We? Ik stond er en jij komt ongenodigd naast me staan stomme muts. De dame begint een heel verhaal over het weer en het enige wat ik kan denken is; ik wil dit niet! Mijn hele lijf schreeuwt ‘rot toch op joh, laat me in hemelsnaam met rust!’

Kattenhater

Het is niet incidenteel, het gebeurt me bijna dagelijks. Het komt vast door mijn enorm sprankelende persoonlijkheid, deze zin moet ik eigenlijk schrappen want mijn kerel leest de columns ook. Ik ben eigenlijk net die kattenhater waarbij katten altijd op schoot gaan zitten. Je kent het wel, je hebt niets met die harige mini-tijgertjes, maar ze zitten uitgerekend in jouw nek kopjes te geven of draperen zich, al spinnend, op jouw schoot. Het schijnt dat het komt omdat de kattenhater de kat negeert. Katten vinden het blijkbaar niet fijn als iemand zich gelijk op hen stort en indringend aankijkt. Dat zou bedreiging kunnen uitstralen. Negeer je ze, dan kan de kat in zijn eigen tempo kennismaken, even aftasten en snuffelen.

Edelstenen

Ik beland ook steevast op een zit-verjaardag, je weet wel die in een ‘kring-op-een-stoel-zit-verjaardagen’, naast mensen waar je gewoon niet naast wil zitten! “Hi, ik ben Mirjam, een oude schoolvriendin van Marja. En wie ben jij? Volgens mij hebben we elkaar niet eerder gezien.” 

Nee Mirjam en dat had ik ook eigenlijk graag zo gehouden, want je stinkt behoorlijk uit je snavel en aan je zweverige jurk te zien gaan we het zo hebben over de invloed van edelstenen op ons gestel. En dát Marja, interesseert me nou werkelijk geen ene moer! Ik bleek er compleet naast te zitten, letterlijk en figuurlijk, want ze had het helemaal niet over edelstenen joh. Welnee, het ging over alle gezondheidsvoordelen die er te behalen viel met gember. Nou dat was een hele opluchting. Maar nu lieg ik. 

Gezellig

Ik ga het vanaf morgen dus heel anders aanpakken. Ik ga mensen als Mirjam niet langer proberen te negeren. Dan willen ze snuffelen, kennismaken en aftasten. Nee de oplossing is dus simpel. Ik stort me vanaf morgen direct op alle Mirjams en ga ze heel lang en indringend aankijken terwijl ik roeptoeter; “Hi, Ik ben Sandy, wie ben jij? Wat ontzettend leuk om jou te leren kennen. Ik voel nu al dat wij zoveel overeenkomsten hebben. Dit kan wel eens een hele leuke avond worden. Gezellig hoor! Kan ik iets te drinken voor je halen? Gemberthee?”

Dat zal ze leren…

Beeld bron: Pixabay

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke artikelen en columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!