Trouwambtenaar Sandy heeft meditatie stress

De afgelopen drie jaren waren voor mij de meest heftige jaren waar ik me ooit doorheen heb moeten worstelen. Het is wat het is en zolang je blijft ademen, geloof me dat is echt cruciaal, dan komt er aan ellende uiteindelijk ook weer een eind of je leert er mee leven. Wonden gaan langzaam weer dicht. Af en toe jeuken de littekens nog even maar, hoe verrassend, het leven gaat door. Door met een heel arsenaal aan nieuwe rimpels, wallen en diverse stress gerelateerde ongemakjes. 

Die eerste twee probeer je te tackelen met veel te dure crèmes en een uurtje extra slaap. De laatstgenoemde is iets lastiger. Ik ben gewoon geen type die wekelijks mijn hart wil luchten bij iemand die daar weliswaar voor geleerd heeft maar die ik verder niet ken, waar ik nooit net iets te veel wijntjes mee gedronken heb of heb gelachen tot ik kramp in mijn kaken had. 

Meditatie 

Mijn stress issues besloot ik aan te pakken met meditatie, ondanks dat het al zo oud als de weg naar Rome is, is het ook heel trendy om dagelijks eventjes alleen in stilte tot jezelf te komen en te ontspannen. Ik herhaal, alleen en in stilte.

Ik hou niet van het halve werk en YouTube meditatiesessies hadden niet mijn voorkeur. Nog altijd heb ik geen premium abonnement en steeds reclame weg te moeten klikken tijdens mijn zen momentje leek me niet de bedoeling. Ik investeerde dus in een heuse meditatie app. Zo eentje met een zwoele mannenstem, een spreuk van de dag en de mogelijkheid om dagelijks mijn ‘mood’ in te vullen met bijbehorende smiley die de app dan voor me opslaat in mijn journey. 

Obstakel

Een paar tientjes verder kon ik beginnen. Enig obstakel was mijn vent die nog rondliep. Ik wachtte dus geduldig af tot hij besloot zijn vertier elders te zoeken. Mijn vent is veel maar zeker niet stil, zeg maar gerust nogal aanwezig. Ik nestelde me op bed en vroeg me af of dat wel de bedoeling was. Geenszins van plan om de instructiefilmpjes eerst te bekijken, besloot ik geheel op eigen houtje dat je mediteert daar waar jij dat prettig vindt. 

Ik zocht uit alle opties een sessie uit van 5 minuten. Nooit te hard van stapel lopen. De rustgevende muziek irriteerde me eigenlijk al vanaf de eerste seconde, maar ik besloot dat ik daar gewoon even doorheen moest. De zwoele mannenstem begon en op het moment dat ik dacht het kan wel eens wat worden tussen ons begon mijn hond te blaffen, als in volledig over zijn zeik blaffen. 

Stress

Negeer Sandy negeer… uiteraard viel het niet te negeren en het hield ook niet op dus sessie op pauze en toch maar even kijken wat er hand was. Net even meer dan niets dus weer terug naar het bed. Luttele seconden verder hoorde ik ergens in de verte mijn naam “Sandy, joehoeee ben je thuis?” Serieus?  App weer op pauze. Het was schoonma en ze had, na het zien van mijn geïrriteerde hoofd, “alleen maar even een heel klein vraagje”. 

Drie keer is scheepsrecht dus ik liet me wederom op het bed ploffen. Telefoon vergeten op stil te zetten… “He mam met mij, heb jij toevallig nog paracetamol 240mg want die kleine heeft koorts?” Uiteraard heb ik dat, ik ben oma… “Ik kom eraan mop” zei ik tegen mijn dochter. Tijdens het afsluiten van de meditatie app verscheen de quote van de dag op mijn scherm: ‘Je kan je overal druk om maken, je kan het ook niet doen.’

Beeld bron: Babs Sandy

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Author

  • Sandy

    Sandy Eireiner is eindredacteur, columnist en zelfstandig trouwambtenaar. Sarcastofiel, badass granny en soms gewoon zichzelf!