Deelnemer Gerard deelt triest nieuws in We zijn er Bijna!

In de derde aflevering van We zijn er Bijna 2023 door Corsica en Sardinië reizen de koppels postduiven onder leiding van Martine van Os van Sagone door naar Porto Vecchio om daar lekker verder te keutelen als deelnemer Gerard iets ingrijpends te vertellen heeft.

Koos kan prima voor zichzelf zorgen in We zijn er Bijna

Kluskanjer Koos mag van zijn geliefde Annemiek helemaal alleen zes weken op pad met het tv-programma We zijn er Bijna. Annemiek geeft de voorkeur aan een weekje in een huisje op de Veluwe, maar daar koop je natuurlijk geen peperdure kluscamper voor. Annemiek is waarschijnlijk dolgelukkig dat ze al 17 jaar een paar weken het rijk alleen heeft. Alhoewel zij samen met de broer van Koos de groentewinkel draaiende moet zien te houden. Koos en Annemiek kennen elkaar al vanaf hun jeugd. Annemiek kwam al vanaf haar dertiende in de groentewinkel van de ouders van Koos, maar hij stuurde haar weg met de boodschap dat ze mocht terugkomen als ze zestien was. Heel verstandig om te wachten tot de pruim wat rijper was.

Koos kookt tijdens zijn We zijn er Bijna 2023 trip zijn eigen potje. In de vorige aflevering konden we zien dat hij een pannetje pasta kookte, er vervolgens een halve fles tomatenketchup overheen flikkerde en als kers op de taart werd er een augurkje bij geserveerd. Exquise, niets meer aan doen. Mocht je graag vijf kilo willen aankomen in de vakantie, volg Koos voor meer dieettips. Deze avond mag hij aanschuiven bij een meereizend koppel. Dat scheelt hem weer, al zou het ook kunnen komen omdat zij gewoon trek in het al gekochte kippetje van Koos hadden.

Wie gaat er nu soppen als je een Corsica-Sardinië reis aan het maken bent?

De volgende camping die het gezelschap aandoet ligt aan zee. De deelnemers hebben een vrije dag die mooi gebruikt kan worden voor de huishoudelijke klussen. In plaats daarvan kunnen de reizigers ook op de fiets naar Porto Vecchio. Ik zou het wel weten, het is toch vakantie? Pak die kans. Die sleurhut kun je ook schoonmaken als het regent. 

Het groepje dat met reisleider Gerard op de fiets naar Porto Vecchio is gegaan, krijgt een rondleiding door het stadje en de achterblijvers spelen een spelletje jeu de boules. Weer zo’n typische bejaardenactiviteit. Misschien kan het productieteam volgend seizoen ook iets minder oude personen uitnodigen om zo iets meer peper in het programma te stoppen. Hou me ten goede, ik vind kamperen heerlijk. Je bent lekker chill in de natuur, kwetterende vogeltjes blablabla, maar door dit programma zou je bijna naar een houten jas gaan verlangen. 

Met de boot vaart een groepje deelnemers van We zijn er Bijna onder begeleiding van Gerard langs de prachtige rotskust en in het stadje Bonifacio vertelt gids Laetitzia met een rollende r die uit haar tenen komt, op een vrolijke manier over gebouwen en de kust. Oké, weiterrrrr. Met zo’n gids sprong ik binnen vijf minuten van een rots af. Wat een ADHD-er.

Gerard brengt triest nieuws in We zijn er Bijna

Deelnemer Gerard, niet te verwarren met de reisleider, komt tijdens een groepsbespreking van We zijn er Bijna met een snik in zijn stem het slechte nieuws brengen dat hij levensbedreigend ziek is. De klote kanker heeft zich op drie plekken in zijn lichaam genesteld en hij kan daarom niet overal aan meedoen. Gerard sluit het trieste nieuws af met een toost op het leven terwijl zijn medereizigers hem een hart onder de riem steken. De wetenschap dat dit je laatste vakantie zou kunnen zijn lijkt mij behoorlijk confronterend. Nog meer proberen te genieten dan, Gerard!

In twee shifts gaat de groep ouwe krasloten van We zijn er Bijna met de boot naar Arzachena op Sardinië. Door een prachtig landschap dat vlakker is dan Corsica, gaan de deelnemers naar de eerste camping. Wéér de hele meuk opzetten en even de omgeving bekijken. Als alles geïnstalleerd is gooien we er, hoe verrassend, nog maar een jeu de boulescompetitie in. Zucht… 

Op het verdrietige verhaal van Gerard na, gebeurde in aflevering 3 van de We zijn er Bijna reis door Corsica en Sardinië niets wat mij uit mijn verschoning blies. Er was niemand van de deelnemers die ineens last kreeg van de gekke vijf minuten en niemand die het bedacht om te gaan bungeejumpen of hanggliden. We koetelen maar weer rustig verder naar volgende week. 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma We zijn er Bijna te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je dit programma op tv kunt kijken? Op televisie wordt We zijn er Bijna 2023 elke dinsdag om 21:20 uitgezonden op zender NPO 1 en op streamingsdienst NLziet zijn de avonturen van deelnemers Victor, Japik en Jelly, buurvrouwen Brenda en Renée en de andere senioren terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO MAX

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 12 We zijn er Bijna 2023