Miljonair lapt verkeersveiligheid aan zijn laars in Waar Doen Ze Het Van?

In de column Jorit zegt het gewoon deelt Tv-Vrouw tikgeit Jorit haar visie op het wel en wee in televisieland, en vandaag neemt zij het EO televisieprogramma Waar Doen Ze Het Van? onder de loep.

Een programma over de financiën van vier gezinnen

Op een van onze social media kanalen kreeg ik van een trouwe lezer de tip om Waar Doen Ze Het Van? te kijken. ‘Dat is echt wat voor jou’, schreef de dame. ‘Ach, waarom ook niet’, dacht ik en dus zit ik hier nu braaf op donderdagavond met mijn poffertjesporum voor de buis naar NPO1 te staren.

Het programma heb ik nog nooit gezien, maar gelukkig legt de slaapverwekkende voice-over al aan het begin van de aflevering uit wat de bedoeling is. Vier gezinnen met verschillende inkomens worden zes maanden gevolgd door een cluppie EO lui met een camera in hun tengels. Je moet het maar willen om zo met je billen bloot je financiën ten overstaan van heel Nederland te delen.

Miljonair Wesley Adema gooit zijn boekhouding op in Waar Doen Ze Het Van?

Tijdens het kijken naar het gluren-bij-de-buren realityprogramma is er één deelnemer waarvan al mijn nekharen dusdanig omhoog kruipen, dat de avonturen van alle andere deelnemers volledig langs mij heen gaan. Vastgoedondernemer Wesley Adema is naar eigen zeggen een selfmade miljonair, maar vergeet er in de aflevering van Waar Doen Ze Het Van bij te vermelden dat hij ook een selfmade klootviool eerste klas is. 

In coronatijd voor 700.000 euro een hotel aftroggelen van een noodlijdende ondernemer die het water aan de lippen staat en vervolgens enige tijd later het pand in exact dezelfde staat voor 1,6 miljoen euro verkopen, vind ik op zijn zachtst gezegd een naaistreek. Natuurlijk wil je als vastgoedondernemer centen verdienen, dat is logisch. Maar als je de ellende van iemand gebruikt om 9 ton winst binnen te graaien, dan heb je het moreel kompas van een boterpieleke.

Vastgoedondernemer neemt het niet zo nauw met de verkeersregels

Wanneer miljonair Wesley Adema later in de aflevering van Waar Doen Ze Het Van voor het oog van de kijkers zijn bankrekening doorspit en laconiek zegt ‘we hebben wel wat veel verkeersboetes deze maand’, zakt helemaal mijn broek af tot een meter of vijf beneden zeeniveau. Ik kan het dan ook niet laten om tegen de tv te schreeuwen: ‘Hoe krijg je het voor elkaar om zes(!) verkeersovertredingen te begaan in slechts dertig dagen? Ben je wel helemaal lekker?!’  

Ruim 1.360 euro aan boetes omdat de heer Adema het zich kan veroorloven om schijt te hebben aan de verkeersveiligheid van zijn medeweggebruikers. Als je denkt dat je boven de wet staat, dan wordt het hoog tijd om die patserige bolide om te ruilen voor een driewieler van de Intertoys. 

Eens, maar nooit meer

Het moge duidelijk zijn dat dit de eerste en laatste keer is dat ik naar Waar Doen Ze Het Van? heb gekeken. Erg jammer, want het concept van het programma is goed maar puur door één enkele deelnemer knap ik er finaal op af. Een omroep die een selfmade verwend snotjong een podium geeft om met zijn verkeersboetes te pronken hoort niet thuis in mijn favorieten.

Klik hier om naar alle columns uit de rubriek Jorit zegt het gewoon te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je Waar Doen Ze Het Van? op tv  kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 3 van Waar Doen Ze Het Van? elke donderdag om 21.24 uur uitgezonden op zender NPO1 en op NLziet zijn de afleveringen met vastgoedondernemer Wesley Adema, Robin Koenjer, Quincy Huisraad en volkszanger Wesley Ponsen terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO1 / EO / Waar Doen Ze Het Van?

Home » Televisie » Waar Doen Ze Het Van? aflevering 3 seizoen 3 2023 Jorit zegt het gewoon