Urk: De capriolen van de Urkers blijven vermakelijk

Urk seizoen 7

Je zou denken gooi er een hek omheen. Maar dan graag met de camera’s er nog in, want jeetje jongens wat is Urk een heerlijke serie. Wél met ondertiteling graag, anders valt er geen touw aan vast te knopen.

Een verrassing voor Greetje en Teun

Teun en Greetje uit Urk zijn sinds kort begonnen met sporten. Nadat ze er vorige week achter kwamen dat je vet tussen de organen niet weg kan laten zuigen, beginnen ze deze week goed met gezonde boodschappen inslaan voor een smoothie. Bij thuiskomst ontdekt Greetje dat haar hond al een smoothie achtergelaten heeft in de eetkamer. Mocht je zelf nog zin hebben in een lekkere snack tijdens het kijken, dan is dat nu ook wel voorbij.

De schoolvakanties zijn afgelopen in Urk en de dochters van Greetje gaan weer naar school. Na het bidden bij een broodje hagelslag, wordt de oudste dochter op pad gestuurd met zo’n 100 kilo aan boeken op haar rug. Ik heb een grote kinderwens, maar wanneer ik voor half 9 ‘s ochtends de jongste van Greetje als een soort kapotte grammofoonplaat een liedje van de Snollebollekes hoor zingen, stoppen mijn eierstokken toch spontaan met rammelen.

Greetje hoeft de rest van de week in ieder geval niet meer te sporten. Ze heeft besloten dat de schutting weg moet en gaat deze vakkundig te lijf met een hamer. Wel jammer dat ze Teun niet gevraagd heeft voor deze gratis workout. Naast dat het effectief is, blijven die twee toch een iconisch duo.

Een ‘super soaker’ surprise voor Gerda

Deze week komen we er ook achter of Gerda en Klaas een dochter óf zoon krijgen. Mathilde heeft haar lolbroek aangetrokken en het duurt even voordat we dat ontdekken. Een geintje is leuk natuurlijk, maar na drie verschillende pogingen om achter het geslacht te komen, had ik dat paintball geweer toch even op mijn zus gericht. Uiteindelijk komt Gerda er door middel van een ‘super soaker’ en twee nog niet ingekleurde smurfen achter dat het een meisje wordt. Mag ze toch nog op iemand schieten vandaag!

Mathilde staat ondertussen op springen en is bezig om haar vluchtkoffer in te pakken. Wanneer  ik het enthousiasme zie van haar vriend, heb ik een klein beetje paniek dat die van hem ook klaarstaat. Gelukkig is moeder Jannie er, die altijd voor haar dochters paraat staat.

Het is maar wat je vakantie noemt

Tony en Derreke verruilen Urk voor een vakantie in Spanje. In de bloedhitte besluit Derreke dat het leuk is om te gaan shoppen. Onthoud wel even, dat er vorige week al 46 potjes Hak groenten en een dekbed gekocht zijn. Ik ben misschien gierig, maar ik vraag me toch af hoeveel kilo die twee bijgeboekt hebben en hoe ze heel die uitdragerij straks in die koffers krijgen. Het zijn in ieder geval beelden waar ik mij op verheug.

Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen idee van wat vakantie is, maar ik krijg toch liever een nekschot dan dat ik op vakantie zou gaan wassen. Het gehannes van Tony met de televisie is dan wel weer enorm herkenbaar. Je krijgt toch ontwenningsverschijnselen op zo’n week vakantie, dus Urk en Hart van Nederland moeten gewoon gekeken worden!

Op naar het strand

Na anderhalve aflevering van Urk zien we dan toch eindelijk een strand! Waarom Tony zijn zwembroek niet in het appartement aan kon trekken mag de goeie God weten. Gelukkig helpt Derreke hem vakkundig met wisselen, onder het toeziend oog van de rest van het strand.

Ook ‘s avonds moet er een beetje gezelligheid zijn. Tony besluit karaoke te gaan zingen. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik als geboren en getogen Amsterdamse Tony voor het eerst écht versta wanneer hij de vrolijke koster zingt.

O jee, ik ben fan

Je kan zeggen wat je wil van de serie, maar vermakelijke tv is het zeker! Of het nu de verkeerd om draaiende blender van Teun is, de smoothie van de hond van Greetje of de bitterballen van Derreke uit Urk. Ik snap heel goed dat Urk zelfs in seizoen 7 nog een succes is , je gaat toch een beetje van ze houden.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb jij aflevering 2 van de serie Urk met de avonturen van Greetje, Teun, Derreke en Tony gemist? Op KIJK kan je seizoen 7 van Urk terugkijken.

Beeld bron: (c) Wessel de Groot

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 7 Urk 2022