The Big Show: Leen NOOIT je telefoon uit aan Ruben Nicolai!

The Big Show met Ruben Nicolai

‘Ga lekker zitten, we zijn vertrokken. Wat een avond hebben we voor u, boy, o boy, o boy!’ Zo begint beroeps grappenmaker Ruben Nicolai The Big Show. Hij staat op een podium voor een volle theaterzaal. Ruben is zojuist uit de opening van een fictieve gouden lamp gekropen en is zo hyper als Woody Woodpecker met 3 gram cocaïne achter zijn snavel. 

In een sneltreinvaart neemt de oud-Lama lachebek het programma voor vanavond met ons door. Real life comedy, send to all met Koffietijd presentator Patrick Martens, een optreden van de cast van Aladdin en tot overmaat van ramp staat er ook nog een bezoek van Gerard Joling op het menu van The Big Show.

Intens figuur

Ik moet even wennen aan de hoeveelheid energie die ik als kijker over me heen gestort krijg. Het is lastig om in te schatten of Ruben zenuwachtig is of dat hij aan de pepmiddelen zit. Ik probeer zijn neusgaten te bestuderen op sporen van witte poedersuiker, maar die geinporum wil maar niet stilstaan op het podium van The Big Show. 

De euforische staat waarin Ruben Nicolai verkeerd, blijkt besmettelijk te zijn. Voor ik het weet zit ik als een debiele zeehond mee te schateren met het publiek en laat me meevoeren in de compleet mesjogge achtbaanrit die RTL vanavond voor ons in petto heeft. 

De andere kant van Patrick

Het hoogtepunt van The Big Show is voor mij het moment waarop de telefoon van Koffietijd presentator Patrick Martens in beslag wordt genomen. We zien dat Patrick echt een familiemens is en speciaal voor zijn moeder een photoshoot in Volendamse dracht heeft gedaan. Heel lief van hem, maar zijn chagrijnige smoelwerk op de foto verraadt dat hij liever een darmspoeling had ondergaan.

Ook blijkt Patrick lid te zijn van een app groep met enthousiaste voorhuid-fluit hobbyisten. Weer een RTL4 icoon wat een stuk minder braaf is, dan zijn alter ego op televisie. Waren we onlangs nog in shock om de onthulling dat brave tv-kok Hugo Kennis half mannelijk Hilversum net zo heet maakt als zijn gerechten, nu blijkt ook Patrick er vreemde hobby’s op na te houden. What’s next? Loretta Schrijver als strenge sm meesteres? 

Gênante actie

Ruben besluit een berichtje te sturen naar alle contacten die in de telefoon van Patrick staan. De tekst luidt als volgt: Hi, voor een special van Het Perfecte Plaatje moet ik een zo lelijk mogelijke duofoto maken, zeg maar het imperfecte plaatje. Ik moest gelijk aan jou denken. Wat vind jij onze lelijke kanten en wil je dus met me op de foto? ? Ps. liefst nog deze week.

De paniekerige blik in de ogen van Patrick Martens is goud waard. Wanneer even later in de show een aantal reacties worden voorgelezen, loopt meneer Koffietijd rood aan. Albert Verlinden schrijft: ‘Is dit een grap?’ En actrice Isa Hoes spreekt zelfs een spraakbericht in. ‘Hey Patrick, je moet het appje nog eens nalezen hoe dat overkomt. (Isa leest appje voor) En bedankt!’ De regisseur van Het Perfecte Plaatje stuurt ook een reactie en is duidelijk not amused: ‘Wat is dit?!?!?!’

Pret aan je bed

Patrick Martens heeft het zwaar, maar zijn leed valt in het niet met dat van Mandy. Zij is door haar zusje opgegeven voor The Big Show en heeft een nachtelijk bezoekje gehad van Ruben Nicolai. Geloof mij, die gast wil je niet om half 4 ‘s ochtends naast je bed hebben staan. Eerst laat hij de kat per ongeluk ontsnappen, onderwerpt hij je aan een spellingsquiz, paradeert hij in een Borat badpak door je slaapkamer en smijt die daarna in het gezicht van je vriendje om je vervolgens ambachtelijk haring ijs te voeren.

Alsof dat niet genoeg is komen Buurman en Buurman ook nog even knus je liefdesnestje binnen en wanneer je denkt dat het absoluut niet erger kan, wordt oud-Lama collega Ruben van der Muur de slaapkamer binnen gesleurd om onderwater karaoke uit te voeren. Een beeld wat je gegarandeerd nooit meer van je netvlies krijgt en je sexleven definitief naar de klote helpt.

Conclusie 

The Big Show is ideaal vermaak voor iedereen die schoon genoeg heeft van het geiten-wollen-sokken niveau van Weekend Miljonairs en het dwangmatige o-wat-is-het-gezellig gehalte van Ik hou van Holland. Zet die pot bier maar koud, ren nog even snel naar sponsor Jumbo voor bitterballen en borrelnootjes en bestel bij sponsor About You maar alvast een schone onderbroek. Die ga je nodig hebben, want je piest in je broek van het lachen bij The Big Show met Ruben Nicolai.

Beeld bron: Still Tv RTL 4

Klik hier om naar alle artikelen over het programma The Big Show met Ruben Nicolai te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je de eerste aflevering van The Big Show met Ruben Nicolai op RTL 4 gemist? Kijk dan terug hoe Ruben het ervan afgebracht heeft op Videoland.

Home » Televisie » aflevering 1 The Big Show met Ruben Nicolai