Urk: Als jij niet naar Urk komt, komt Urk wel naar jou  

Urk

Na al een week lang lekkage te hebben kan ik mijn appartementje zo langzamerhand ook Urk noemen, ook ik word compleet omringd door water. Want vergeet het niet, tot aan 1939 was Urk nog gewoon een eiland dames en heren. Zo, nu we weer wat geleerd hebben is het tijd voor onzinnige, lekker makkelijk wegkijkende, reality televisie en waar kom je dan uit? Ja… bij de serie Urk.  

Een koude verrassing  

Greetje en Teun zijn op Urk weer lekker aan de sport met zijn tweetjes. Waar Gre 30 seconden optrekken onmenselijk vindt, heeft ze nog geen idee wat voor verrassing haar coach nog in petto heeft. Aileen is namelijk klaar met de kwalitatief uitermate teleurstellende sportprestaties van Teun en Gre. Om de healthy lifestyle aan te houden besluit ze Greetje en Teun in een ijsbad te duwen.  

Alles om een beetje af te vallen natuurlijk, maar er zijn grenzen. Er zijn zat andere personal trainers zonder moordneigingen. In mijn ogen moet er toch echt wel iets gruwelijks mis met je zijn als je voor je lol in een ijsbad gaat zitten. Mindset noemen ze dat. Nou deze meid heeft met haar mindset een extra toef slagroom bij haar punt appeltaart genomen en in geen 100 jaar dat ik daarom morgen koud ga douchen!  

Je kan niet vroeg genoeg zijn  

Waar de zomer nog amper voorbij is, begint Greetje op Urk alvast met de kerstversiering. Man Jan is het er allemaal niet mee eens, maar het moge duidelijk zijn dat Gre de sportbroek aan heeft in deze relatie. Waar Jan aangeeft niet te willen helpen, geeft hij maar al te graag zijn mening en delegeert de boel met liefde. Zelfs de kinderen van Gre zijn even van de leg als ze in hun hemd naar buiten moeten komen omdat het kerst is. De onthulling van Greetje is op zijn zachts gezegd verdrietig.  De tip van Flip van vandaag is altijd eerst de lampjes checken voordat je ze ophangt! 

Ondertussen is half Urk uitgerukt om te kijken naar, je raadt het niet, Jan die uiteindelijk probeert de verdrietige lampjes van Gre te redden. Uiteindelijk zijn al die kerels hetzelfde hè, ze willen niet helpen tot ze zeker weten dat ze het beter kunnen.  

Jantje Jantje, wat doe je ze aan!  

Tony heeft op de heetste dag van de vakantie besloten om een ‘leuke’ activiteit te plannen bij Jantje Safari. Wanneer je de naam hoort ga je er vanuit dat het een dorpsgek uit Urk is met de naam Jan die aan de bar altijd Safari drinkt, maar niks is minder waar. Als je namelijk denkt dat je alles gehad hebt, komt er een middelbare vent in een camouflage bus aangereden. Die jou voor je ‘plezier’ en waarschijnlijk een hoop knaken, een rivierbedding door jaagt. 

Jantje is gelukkig geen misselijke vent en doet de belofte dat ze de korte route zullen lopen. Wat hard nodig is, want na 300 meter begint het gezucht en gesteun van Tony en Derreke. Waar Tony stug volhoudt dat Derreke het niet aan kan, krijg ik toch redelijk het gevoel dat Tony zelf ook niet helemaal geschikt is voor deze activiteit. Ja Jan, misschien die beschrijving op je website een beetje aanpassen. Als je hulp nodig hebt weet je me te vinden!  

Zwijgen is goud, duct tape is zilver  

Na zelf hier al een hele week met een verstopping en lekkage in de keuken te zitten, is het  verfrissend om te zien dat Gerda hetzelfde probleem heeft. Uiteindelijk zijn die ‘realitysterren’ uit de serie Urk ook maar gewone mensen zoals jij en ik. Alleen waar ik een godsvermogen uitgeef aan een loodgieter lost Gerda al haar problemen op met een stukkie duct tape. Ben ik toch niet zo’n independent woman als dat ik dacht.  

Geen feest zonder Klaas  

Er is weer feest op Urk, want na de gender reveal van Gerda, is vandaag de babyshower van Mathilde. De meiden houden moeder Jannie in ieder geval lekker bezig. Alleen komen de dames zelf wel aan op hun feest? Vandaag is immers de Fish Potato run. Je leest het goed. Of ze tijdens het hollen de aardappels en vis moeten eten, verzamelen of ontwijken mag je zelf even Googelen. 

Eind goed al goed, iedereen komt aan op locatie én krijgt de deur open. Nadat Klaas nog half Urk over gestuurd is voor de telefoon van Gerda, drinken, bekertjes, bestek, bordjes en soep, krijgt Mathilde toch nog de babyshower waar ze zo op hoopte.  

Of het nou Sinterklaas is of Klaas van Urk, je hebt ze nodig voor een geslaagd feestje. Dat is iets wat zeker is! 

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb je deze aflevering van de serie Urk met Greetje, Jan, Derreke, en Tony gemist? Kijk dan seizoen 7 van de serie Urk terug op NLZiet.

Beeld bron:  (c) Wessel de Groot

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 7 Urk 2022