Secret Duets: Geheugenverlies nekt Samantha Steenwijk

Secret Duets 2023 – donderdag 20:30 RTL4

Acuut geheugenverlies, een demonstratie ‘solo tongworstelen’ en een ex-gevangene die het nummer No air zingt. Het is een beknopte samenvatting van de eerste aflevering van seizoen 3 van het RTL4 programma Secret Duets 2023. 

Na een speluitleg waarbij presentator Jamai Loman kijkt als een hert in de koplampen van een auto, begint het raad-de-BN’er spelletje. De eerste 10 minuten van Secret Duets kost het mij moeite om me te concentreren omdat ik afgeleid ben door de wenkbrauwen van Jamai Loman en Samantha Steenwijk. Zouden ze dezelfde schoonheidsspecialiste hebben? Ik heb ooit ook een overijverige ‘wenkbrauw verf mevrouw’ gehad en heb ruim een maand rondgelopen met wenkies waar Bert van Sesamstraat jaloers op zou zijn. Gelukkig heb ik tegenwoordig eenschilderes voor mijn gezichtspluis die wel de juiste kleurtoon te pakken weet te krijgen. Ik zal Jamai en Samanth straks even haar telefoonnummer mailen.

Richard en Berget

Richard Groenendijk mag de spits van aflevering 1 van Secret Duets afbijten met het nummer Alles is liefde van Bløf. Hij wordt flink op het verkeerde been gezet door de geheime zanger die tot 3 keer toe een totaal andere stem op zet. Van baritonstem tot valse kraai en afsluitend met een mooie zangstem. Alleen Samantha Steenwijk heeft door dat Buddy Vedder de plaaggeest is die Richard Groenendijk tot wanhoop drijft tijdens zijn optreden in Secret Duets. 

Als tweede is Berget Lewis aan de beurt en zij zingt uit volle borst Lady Marmelade. Esmee van Kampen merkt op dat de BN’er waarmee dit secret duet wordt gezongen niet de beste zangeres is. Ja, vind je het gek! Naast de gouden strot van Berget legt iedereen het af. Zelfs als Lewis gekleed is in een jurk die eruitziet alsof ze Kermit de Kikker heeft ingeslikt, zingt ze nog fenomenaal. Samantha raadt het weer als enige goed en de artiest in Secret Duets blijkt geen BN’er maar een BV’er te zijn en is Evi Hanssen. Richard had Goedele Liekens opgeschreven en roept verbolgen: ‘Ja, maar dat is toch Goedele Liekens!’ Ai pijnlijk…

Samantha en Esmee 

Dan is de beurt aan Samantha Steenwijk om het podium van Secret Duets te betreden en het nummer Sweet Carolina te zingen. Het is al gauw voor iedereen zo klaar als een klontje dat de geheime zanger Frans Duijts is. Uiteraard is Samantha de eerste die het raadt. Je verwacht het niet. Het lijkt erop dat de winst van Secret Duets kat in het bakkie is voor Samantha Steenwijk en Richard Groenendijk, Berget Lewis en Esmee van Kampen in seizoen 3 geen schijn van kans maken.

Bij het vierde optreden gebeurt er echter iets onverwachts. Samantha Steenwijk krijgt last van acuut geheugenverlies. Ze kan niet meer op de naam Imanuelle Grives komen die samen met Esmee van Kampen het nummer No air zingt in Secret Secret Duets. De keuze van het liedje doet mijn wenkbrauwen fronsen. Is het niet een beetje lullig om actrice en ex-gevangene Imanuelle Grives No air te laten zingen in Secret Duets? En waarom staat zij in vredesnaam achter een douchegordijn waarvan de bloemetjesprint lijkt te zijn overgesprongen op de jurk van Esmee? Het productieteam heeft in seizoen 3 een bijzonder gevoel voor humor.

Jamai

Tot slot mag Jamai het nummer Radar love ten gehore brengen. Ik probeer bewust zijn vragende wenkbrauwen en wijd opengesperde ogen te negeren en dankzij Esmee van Kampen lukt dat aardig. Bij de hint ‘Dit vogeltje zingt zoals hij gebekt is’, geeft Esmee een zeer gedetailleerde demonstratie solo tongworstelen. Vraag mij alsjeblieft niet waarom. Richard Groenendijk denkt even dat de geheime zanger Annie MG Schmidt is. Maar ziet zelf ook in dat het wel heel knap zou zijn aangezien deze schrijfster al sinds 21 mei 1995 onder de groene zoden ligt. Uiteindelijk komt hij tot de conclusie dat Arjen Postma naast Jamai Loman op het podium staat bij het laatste optreden van Secret Duets. 

Dankzij de geheugenproblemen van Samantha Steenwijk wint Richard Groenendijk de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Secret Duets. Ze weet dat de zanger een boswachter is die weleens met zijn tronie op tv komt, maar heeft wederom last van geheugenverlies en kan niet op zijn naam komen. Misschien toch even een keer door een arts naar laten kijken meid. Wellicht zitten er giftige metalen in de wenkbrauwverf die je geheugen aantasten. Zeg Jamai, hoe gaat het met jouw geheugen de laatste tijd?

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Secret Duets te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je het nieuwe seizoen van Secret Duets op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 3 van Secret Duets elke donderdag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still tv RTL4 / Secret Duets / seizoen 3 / 2023

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 3 Secret Duets 2023