Rooijakkers over de Vloer: Art en Leonie ter Braak praten over modellencarrière

Zo fijn dat we vanaf vanavond in seizoen 6 van het RTL4 programma Rooijakkers over de Vloer weer met Art mee mogen gluren bij BN’ers in hun eigen habitat. Het is toch een beetje ‘gluren bij de buren’ en dat doen we maar wat graag. Het hele mediawereldje geeft een ietwat oppervlakkig beeld van bekende Nederlanders en ik vind het daarom heerlijk om even achter de voordeur te mogen spieken. Hoe zijn deze mensen thuis bij hun familie, zonder autocue en zonder script? We trappen de eerste aflevering van Rooijakkers over de Vloer af met Leonie ter Braak. Dat is in mijn geval best veel Leonie deze week, want ik had haar al uitvoerig onder mijn toetsenbord bij Het Perfecte Plaatje afgelopen week. Is dat erg? Welnee, ik vind haar een heerlijk mens dus kom maar door. 

Rooijakkers over de Vloer bij Leonie ter Braak

Leonie ter Braak woont met haar twee zoontjes en vriend Floris in Den Haag. Art Rooijakkers kan zo doorlopen naar binnen, want er hangt een touwtje uit de brievenbus. Zo’n touwtje hadden wij vroeger ook. Het zat bevestigd aan de trekker van de deurknop zodat je de deur kon openen door simpelweg aan het touwtje te trekken. Super efficiënt, want zo hoefde je moeder niet de hele godganse tijd naar de deur te komen als je tijdens het buitenspelen besloot dorst te krijgen, te moeten plassen of een pleister nodig had omdat je weer eens van het klimrek was afgedonderd. Ik hoor je denken ‘Mens, wat zemel je over dat touwtje’, maar het verbaast mij dat je anno 2023 in Den Haag blijkbaar nog een touwtje uit de brievenbus kunt laten bengelen. Sterker nog, ik dacht dat ‘brievenbustouwtjes’ al decennia lang waren uitgestorven. Ik vermoed dat dat ook zo is, maar dat Leonie ofwel wat naïef is of niet bang aangelegd.

Modellencarrière

Behalve dat ik Leonie een leuke persoonlijkheid vind, weet ik verder eigenlijk bar weinig over haar. Zo had ik geen idee dat ze een succesvol model is geweest. De ‘oude’ foto’s uit de modellencarrière van Leonie ter Braak komen op tafel tijdens de opnames van Rooijakkers over de Vloer en die zijn niet misselijk. Het modellenwerk en het daarbij continue bezig zijn geweest met uiterlijk hebben geresulteerd in het feit dat Leonie wat moeite heeft met ouder worden. Nu weet ik uit zeer betrouwbare bron dat je daar geen model voor geweest hoeft te zijn. Het verval is gewoon een behoorlijke naaistreek van Moeder Natuur. Hoe lekkerder je in je vel komt te zitten, hoe losser. 

Ik weet heus wel dat het relatief gezien allemaal gezeur is en dat je je lijf moet koesteren blablabla, maar het is fakking irritant dat je met de dag de plooien in je ooit strakke bekkie ziet schieten. Dan heb ik het nog niet eens over de zwaartekracht. Bah… Met een kek outfitje aan lijkt het nog wat, maar als dat outfitje ’s avonds op de vloer belandt en je nog een keer langs die spiegel moet, dan zakt niet alleen de moed maar ook je lijf bijna in je schoenen. ‘Heb je wat laten vallen? Nee, ik raap mijn tieten van de grond voor ik er over struikel!’

De kinderen van Leonie ter Braak

Valentijn, de jongste zoon van Leonie, heeft ook oog voor uiterlijkheden. ‘Wat heb jij grote oren, het lijken wel van die elvenoren van de kerstelfjes’, zegt hij tegen Rooijakkers. Art Rooijakkers vraagt zich waarschijnlijk af: ‘Waar ben ik nu weer over de vloer beland?’ 

Ik moet lachen om Valentijn en mis dat kind in mij soms enorm. Gewoon eruit kotsen wat in je op komt, heerlijk! Als Leonie vervolgens vertelt dat ze het heel belangrijk vindt dat de kinderen zich wel gedragen en diezelfde ettertjes exact op dat moment een pannenkoek op hun kop draperen, weet ik waarom ik Rooijakkers over de Vloer zo graag kijk. 

Klik hier om naar alle artikelen over Art Rooijakkers over de Vloer te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je Rooijakkers over de Vloer 2023 op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 6 van Rooijakkers over de Vloer elke zondag om 21:05 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Rooijakkers over de Vloer / seizoen 6 / 2023

Home » Televisie » Rooijakkers over de Vloer » aflevering 1 seizoen 6 Rooijakkers over de Vloer 2023