Race om de Ringen: Ware liefde is loslaten

RACE OM DE RINGEN

Als je de titel van dit programma hoort, zou je in eerste instantie denken dat het gaat om een race waarbij je ringen kan winnen, niet verliezen. Een race met als inzet een paar ringen klinkt niet heel heftig, maar er staat zoveel meer op het spel. De relaties staan onder hoogspanning en het is nog maar de vraag of de relaties van de koppels dit avontuur overleven. Aflevering 4 van Race om de Ringen zorgt voor de nodige  kibbelpartijen tussen de geliefden. 

Susan versus Thomas 

Susan zit er helemaal doorheen met die stomme vent van haar. Had hij in een eerdere aflevering al een verkeerd oog te pakken bij het fotospel, loopt die etterbak nu wéér irritant te doen. Het koppel is hard op zoek naar geld om een taxi richting de volgende locatie te kunnen betalen. De zoektocht verloopt niet volgens plan en zwaar gefrustreerd loopt Susan weg. 

Thomas komt achter haar aan en probeert zijn geliefde te paaien met een banaan. Ja je leest het goed, een banaan. “Neeheeee ik wil gewoon die focking k*tboot vinden”, snauwt Susan. Dan maar met water proberen. “Wil je een slok water?” vraagt Thomas voorzichtig. Helaas, water valt ook niet in categorie ‘ontbitch middelen’ en Thomas krijgt wederom een snauw op zich afgevuurd.

Renate versus Joeri

Bij Renate en Joeri gaat het al niet veel beter. Ook in dit geval is de man de pineut. Renate heeft veel pijn aan haar benen en kan Joeri wel schieten als hij ver voor haar uit loopt. Ze doet haar beklag bij de cameraman; “Oké even een korte update van het spel van Joeri. Die regelt het hoor. Ik hobbel er gewoon een beetje achteraan. Wordt niet meer geluisterd, niks, benen doen zeer, warm.” 

Op het moment dat ze even stopt met ratelen om adem te halen, grijpt Joeri in en zegt streng; Kom Renate, niet praten doorgaan!” Het is een heel andere tactiek dan de ‘banaan-paai’ methode, maar lijkt een stuk effectiever. Renate pruttelt nog even na; “Dit is voer voor echtscheiding hoor, ik zeg het je. Het is dat ik zo van je hou schat, anders had ik je hier gelaten.” Daarna geeft ze de strijd op en zijn de lovebirds weer dikke vrienden.

Leonie en Rik versus Lauren en Bart

Intussen bekoeld de vriendschap tussen Leonie en Rik en concullega’s Lauren en Bart flink. Het ‘yoga koppel’ mocht meevaren op de boot van Lauren en Bart. Hartstikke lief, maar in het kader van een race niet bepaald een slimme zet. Op de terugweg moet ieder koppel een andere kant op met de boot en dan verandert Leonie in een haaibaai. ‘Jekyll en Hyde’ is er niks bij. Geschrokken vaart de kapitein zo snel mogelijk naar het strand om Leonie en Rik van de boot af te lozen. 

De fanatiek Bart is intussen uber chagrijnig. De streek van Leonie en Rik heeft hem dusdanig uit zijn flow gehaald, dat hij de rest van de etappe als een kip zonder kop rondrent. Als Bart en Leonie eindelijk zijn aankomen bij het treinstation in de woestijn, staat hen een rekenopdracht te wachten. Dat is de spreekwoordelijke druppel. De oververhitte hersens van Bart gaan in ‘error modus’. Waarschijnlijk gevalletje te lage bloedsuiker. Waar is toch Thomas met zijn banaan, als je hem nodig hebt?!

Comeback van Bilal en Sanne

Bilal en Sanne zijn verbazingwekkend sterk in de etappe. Het succes doet het koppel goed en de band tussen hen lijkt sterker dan ooit tevoren. Na alle tegenslagen van voorgaande afleveringen, hebben ze dit succes moment écht wel verdiend. Als ze ook nog eens het vragenspel winnen bij het kampvuur en de prijs de mogelijkheid blijkt te zijn om een stem te verplaatsen, is de euforie compleet. 

De verplaatsende stem pakt slecht uit voor Lauren en Bart. Die moeten samen met de laatste van de etappe, Susan en Thomas, het ringenspel spelen. Ieder koppel wordt met een harnas aan, hoog in de lucht gehesen en moet elkaar stevig vasthouden om zolang mogelijk te blijven hangen. Het ziet er nog best knus uit, de geliefden innig verstrengeld in de lucht.  

In de wolken

Susan klaagt dat haar hele gewicht aan één voet hangt. Bij gebrek aan een banaan om haar te sussen, vraagt Thomas; “Hoe voelt dat voor jou?” Weer al zo’n bizarre manier om spanningen in je relatie op te lossen. Toch lijkt het effect te hebben, want Suus overlaad hem met kusjes en lieve woorden. Wanneer Thomas aangeeft geen gevoel meer te hebben in zijn benen, omdat zijn harnas zijn hele zaakje afklemt, mag hij loslaten van zijn aanstaande vrouw.

“Bart en Lauren, jullie zijn fantastisch” , roept Susan sportief naar haar tegenstanders. De tranen springen zowat bij Bart en Lauren in de ogen. Thomas laat los en de zwemmers in zijn testikels krijgen weer zuurstof zodra het harnas uit mag. Iedereen is blij en met een lach wordt de aflevering 4 van Race om de Ringen afgesloten.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Race om de Ringen te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 4 Race om de Ringen