Race om de Ringen: Bizar spannend avontuur voor 6 liefdeskoppels

RACE OM DE RINGEN

Zet Donderdag 26 mei in je agenda, want dan is het zo ver. De start van het nieuwe RTL-programma ‘Race om de ringen’. Ik heb er zin in! Aangezien er een groot gat is gevallen nu we MAFS op de buis moeten missen, kan ik haast niet wachten op een volgend relatie-spektakel. Zes stellen, met trouwplannen, testen hoe sterk hun relatie is en gaan de strijd aan tegen andere koppels om de huwelijksreis van hun leven te winnen. Niemand minder dan Beau van Erven Dorens presenteert het programma en dat belooft veel goeds. Beau is namelijk wat mij betreft de meest empathische en ‘echte’ presentator die we momenteel op de buis hebben. Had ik al gezegd dat ik er zin in had?!

‘Race om de ringen’ draait om een mega spannende race dwars door het adembenemende Jordanië. Alleen dat al nodigt uit om te kijken. Jordanië moet prachtig zijn! De koppels nemen het in diverse lichamelijk en geestelijk uitputtende opdrachten, maar ook hilarische opdrachten tegen elkaar op. De grote vraag hierbij is natuurlijk of hun relatie bestand is tegen de ontberingen van de woestijn en de stress die dit met zich meebrengt. We weten allemaal dat stress killing is. Wie oh wie kunnen zich staande houden en zijn samen sterk genoeg om de andere stellen te verslaan?! 

Hoe heerlijk dat we ons mogen verkneuteren over alle ups en downs van dit toffe concept. Ik ben nu al benieuwd welk koppel mijn favoriet wordt want laten we eerlijk zijn, programma’s als deze vragen om een teamgevoel. 

Bilal en Sanne 

De 27-jarige verpleegkundige Sanne en de 29-jarige bouwkundige Bilal groeien beide op in het Zeeuwse Zierikzee. De vlam sloeg over toen ze beide in dezelfde strandtent kwamen te werken. Vanwege hun verschil in afkomst en cultuur is hun omgeving niet direct enthousiast over hun relatie, maar inmiddels 11 jaar verder zien beide families dat ze goed bij elkaar passen en happy zijn.

Op hun geliefde Zeeuwse strand in een prachtig prieeltje vroeg Bilal zijn Sanne ten huwelijk. Ze zien hun deelname als een grote uitdaging en zijn erg benieuwd hoe ze het, soms onder zware omstandigheden er samen vanaf gaan brengen. 

Nou Sanne en Bilal, wij zijn ook reuze benieuwd! Vraag me niet waarom ,maar ik heb nu al zo’n voorgevoel dat ze ver kunnen komen. Ze stralen een soort rust uit. Niet voor niets is daar het gezegde ‘Alleen rust kan je redden’.

Lauren en Bart 

Bart, een sportieve headhunter van 32 en zijn eveneens 32-jarige verloofde Lauren groeiden beide op in Leidschendam-Voorburg. Bart had vroeger al een oogje op Lauren maar van een overslaande vonk van Laurens kant is dan nog geen sprake. 

Als ze elkaar echter twaalf jaar geleden tijdens het uitgaan weer tegen het lijf lopen gooit Bart al zijn charmes in de strijd en weet dan toch het hart van Lauren te veroveren. Vorig jaar vroeg hij haar ten huwelijk in een luchtballon midden in de Serengeti. 

Al was het Mister Bean geweest die me zou vragen in die setting. Bij zo’n droomaanzoek zou ik persoonlijk denk tegen iedereen JA gezegd hebben. Vol overgave en met 100% inzet zijn ze voornemens te gaan knallen. Het fanatisme zie ik in hun ogen. Ik vermoed dat dit koppel geenszins over zich heen laat lopen en recht op hun doel af zal aan!

Joeri en Renate 

Een 40-jarige autodealer valt 10 jaar geleden als een blok tijdens een avondje stappen voor de nu 50-jarige jarige Renate. Ondanks het leeftijdsverschil worden de twee stapelverliefd op elkaar. Renate worstelt in eerste instantie nog even met het leeftijdsverschil maar liefde overwint alles. 

Het zijn beide paradepaardjes, ze houden van luxe en gaan graag chique uit eten. Renate heeft Joeri dan ook in hun favoriete sterrenrestaurant ten huwelijk gevraagd. Ik denk dat ik niet de enige ben die heel benieuwd is hoe dit koppel zich staande gaat houden in het allesbehalve luxeleventje in de ‘Race om de ringen’. 

Ze zien zichzelf als het ideale koppel om te winnen omdat ze weten wat hard werken is. Of dat genoeg is? Ik weet het niet. Ik zie toch een ieniemienie struikelblokje in het feit dat hun luxeleven tijdelijk overleven wordt.

Leonie en Rick

Rick, een 33-jarige huisarts en zijn 30-jarige verloofde Leonie hebben elkaar zes jaar geleden leren kennen in het nachtleven van Amsterdam. Rick was op slag verliefd op Leonie. En ook Leonie kon niet om Rick heen. Het koppel heeft een grote passie voor reizen, yoga en festivals. 

Drie jaar geleden is Rick voor Leonie op de knieën gegaan tijdens een romantische boottocht in Rotterdam. Leonie besluit een half jaar later ook op haar knieën te gaan voor Rick, omdat ze hem ook een romantisch aanzoek en mooie verlovingsring gunt. Hoe lief is dat?  

Ik zie globetrotters voor me die overal ter wereld hun yogamatje uitrollen en zich volledig zen naar de overwinning dansen. Race om de Ringen lijkt voor dit avontuurlijke koppel een fantastische ervaring in het prachtige Jordanië te worden.

Bjorn en Patricia

Een 33-jarige proces manager en zijn verloofde, de 27-jarige verpleegkundige Patricia leren elkaar tien jaar geleden kennen tijdens het uitgaan. Geen liefde op het eerste gezicht voor deze twee. Sommige dingen hebben wat tijd nodig en uiteindelijk worden ze toch smoorverliefd op elkaar. 

Inmiddels is hun relatie verrijkt met twee kindjes. Met de kindjes erbij vroeg Bjorn Patricia vorige jaar ten huwelijk. Heel romantisch bij ondergaande zon op een strandje in Portugal. Nu de kindjes wat groter worden, groeit ook de behoefte aan spanning en avontuur bij het stel. 

Dan kun je je opgeven voor Temptation Island natuurlijk maar we weten allemaal hoe dat afloopt. Vooralsnog lijkt dit dus een betere keuze en ik kan niet wachten om te zien hoe ze het avontuur gaan beleven. Trekken ze het zonder hun kroost weg te zijn? We gaan het zien. Hun vrolijke glimlach belooft veel goeds.  

Thomas en Susan

Een 38-jarige audicien wordt vijftien jaar geleden gespot door de 37-jarige Susan achter de draaitafel. Ze is onmiddellijk verkocht. Liefde op het eerste gezicht maar helaas niet wederzijds. Thomas gaat volledig op in zijn werk als DJ. Susan is echter een bijtertje en haar volharding werpt zijn vruchten af. Thomas wordt ook verliefd op Susan. 

Gek genoeg is de vrijbuiter Thomas, die geen huisje-boompje-beestje type pretendeert te zijn, inmiddels vader van twee dochters met Susan en heeft hij haar zelfs ten huwelijk gevraagd. Zijn liefde voor het Dj’en heeft hij achter zich gelaten voor deze drie nieuwe liefdes. 

Het stel gelooft in het volgen van je hart. Dat is dan ook precies wat ze doen door deelname aan Race om de ringen. Ik ben erg nieuwsgierig naar dit koppel. Vind het namelijk altijd fascinerend als iemand zijn grote passie opgeeft voor de liefde. Begrijp me niet verkeerd, dat is heel mooi maar het maakt me erg nieuwsgierig naar de dynamiek van dit stel.

‘Race om de Ringen’ is vanaf donderdag 26 mei wekelijks om 20.30 uur te zien bij RTL 4. Het nieuwe programma is naar een idee van Beau van Erven Dorens en is ontwikkeld in samenwerking met EndemolShine Nederland en RTL Creative Unit. 

Beeld bron: RTL / Shotbysud

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Race om de Ringen te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke artikelen en columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aankondiging Race om de Ringen