Million Dollar Island: Bijzonder vreemde aflevering

MILLION DOLLAR ISLAND

Hallo Million Dollar Island bobo’s, waar zijn we nou helemaal mee bezig joh? Wat is er in godsnaam aan de hand bij de montage afdeling van het productiebedrijf wat dit programma maakt? 

Cliffhanger

Vorige week werd de aflevering afgekapt vlak voor het ‘moment suprême’. Het moment waarop zes deelnemers strijden om een schaal vol polsbandjes en slechts één deelnemer de pot wint en nog een nachtje langer op Million Dollar Island mag blijven. Oftewel het moment waarop vijf deelnemers linea recta naar huis worden gestuurd. Zit je als trouwe kijker met je leedvermaak grijns al in de aanslag klaar… Komt de aftiteling!

Een behoorlijke domper zo’n cliffhanger, maar goed het is en blijft televisie dus dat hoort er een beetje bij zullen we maar denken. Na een lange week wachten was het eindelijk zondag en ruim een half uur voordat de aflevering van Million Dollar Island begon, zat ik al smachtend voor de televisie. Als een ‘Pavlov hondje’ begon ik enthousiast te kwijlen bij de gedachte aan de sensatie die het gevreesde roulettespel met zich mee zou brengen.

Daisy was vorige week flink uit de pan geflipt, toen ze erachter kwam dat Robert-Jan haar samen met Mitchell als verplichte vrijwilligers wilde aanwijzen voor het alles of niets spel. Logischerwijs rekende ik dus op een lekker portie drama voor de aflevering die zou volgen.

Anticlimax

Helaas zat ik er compleet naast en volgde de saaiste Million Dollar Island aflevering ooit. Ik weet niet welke productie stagiair het spel voor die avond had verzonnen, maar mijn God wat was dat slaapverwekkend. Zes kandidaten die stilletjes in hun hoofd 2 minuten af moeten tellen. Kijken naar hoe mensen met hun ogen dicht staan te tellen is niet mijn idee van een spannend avondje tv.

Karin had geluk en kwam als winnaar uit de bus. Daisy, Mitchell, Fons, Melany en Sven verloren het spel en gingen zonder enige vorm van drama naar huis. Toen Daisy op Devon afliep kreeg ik nog heel even de hoop dat ze hem een optater zou geven, maar in plaats daarvan werd het een gezapige knuffel. Niet dat ik jou, Devon, een mep voor je kanus gun want je lijkt me een schat van een knul, maar voor de kijkcijfers was het misschien wel leuk geweest.

Jurk

Uit mijn ooghoek zag ik goeroe Fons in zijn ‘Bhagwan jurk’ over het Million Dollar Island struinen en een grote smile verscheen op mijn gezicht. In gedachte zag ik voor me hoe hij de halve huisraad van het eiland onder zijn jurk had meegesmokkeld en dat de machetes, potten pasta, schelpen, kokosnoten en bananen onder zijn jurk vandaan zouden kletteren zodra Fons de boot op zou proberen te klimmen.

Helaas zat ik er wéér naast. Blijkbaar had Fonzie de boel goed vastgesnoerd met palmbladeren, want er viel niets uit de jurk. Nog geen schelpje of zandkorrel. Het zou natuurlijk kunnen dat onze goeroe echt niets onder zijn jurk had verstopt, maar dat lijkt me nogal onwaars. Waarom zou je anders zo’n jurk aan doen?

Het normale leven

Nadat de boot met de vijf verliezers uit het zicht verdween, ging het leven van alledag weer door op het eiland. De jatmoos en jatmozinnen van ‘The Good Place’ hadden het druk met etenswaar hamsteren en de vermoorde onschuld spelen. In de andere kampen werd zoals gewoonlijk wat gekonkeld. Kortom een doodnormale dag op Million Dollar Island.

Gelukkig hebben we Demi nog

Niet alleen de kijker, maar ook deelneemster Demi begon zich te vervelen. Tijd voor actie. Demi besloot hotel recensent te worden. Hoe je op dat idee komt tijdens een verblijf op een tropisch eiland zal mij een raadsel wezen, maar het was een welkome afwisseling.

Het resort van tante Corrie was als eerste aan de beurt. Het moet gezegd worden, onze Cor deed er alles aan om het haar gast zo goed mogelijk naar de zin te maken. Ondanks de gebrekkige sterrenhemel, besloot Demi om de gastvrouw te belonen met een score van 49 uit 80 voor haar Million Dollar Island B&B.

Een ruim voldoende dus. Vreemd genoeg kreeg Corrie een plakkaat waarop de beoordeling ‘Dikke prima’ stond. Hmmm daar klopt iets niet…. Al gauw kwam de monkey uit de mouw toen we ‘mevrouw de hotel recensent’ het establishment zagen verlaten met een pot macaroni onder haar arm. Smeergeld in natura dus!

Roulette

Diezelfde dag was het ook het knikkerfeestje van presentator Big Dennis. Met een grote zwiep zwaaide hij tot driemaal toe het balletje over het roulette wiel. Waar ik in de eerste afleveringen nog kotsmisselijk werd van het kijken naar dat draaiende klote ding, bleef het nu beperkt tot een licht klotsend gevoel in mijn maag. Zo zie je maar, alles went.

Karin, Olaf en Robert-Jan waren de uitverkorenen, aangezien de knikker op hun nummer terecht kwam. Tja het zal eens niet Robert-Jan zijn, die knakker heeft maar liefst 34 nummers in zijn bezit. Karin viel ook te verwachten, aangezien zij 8 nummers ter beschikking heeft.

Alle deelnemers keren terug naar hun kamp en het konkelen begint. Pas de volgende dag mogen Karin, Olaf en Robert-Jan de spelers voor het roulettespel kiezen, dus er is tijd genoeg om nog even lekker op het drietal in te praten.

Het nieuwe alpha mannetje

Uitverkorene Olaf zit in het kamp van leider Stefan, oftewel Kamp 18. Nadat Anissa de zelfingenomen leider keihard een koekje van eigen deeg door zijn strot had geduwd, bleef Kamp 18 leiderloos achter. Maar niet voor lang… Zodra Dennis de mogelijkheid had om zijn poot op te lichten en een plasje te doen om zijn territorium te markeren, greep hij zijn kans en werd de nieuwe Messias van het kamp.

Het zal je dan ook niks verbazen dat Dennis er als de wiedeweerga bij was om zijn plas op Olaf te doen, zodra die werd geselecteerd door de knikker van Big Dennis.  Al gauw werd er op sneaky plannetjes gebroed, tegen kampgenoten gelogen en bondjes gesmeed.

Stagiair

En toen was het daar ineens weer…die ellendige aftiteling! De productie stagiair mocht blijkbaar niet alleen het spelletje van de aflevering verzinnen, maar mocht tevens oefenen met knippen en plakken. Precies op een saai moment zette de stagiair zijn schaar in het filmmateriaal waardoor de montage bijzonder ongunstig uitpakte. Hopelijk wordt die ‘knip en plak Harrie’ gauw terug naar school gestuurd.

Beeld bron: Still Tv SBS6

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op het social media icoon hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 10 Million Dollar Island