Make Up Your Mind: Deze drag queen is de winnaar van de finale 2023

Make Up Your Mind finale 2023 – zaterdag 20:00 RTL4 

Na weken van hysterie, glitters, hoge hakken, pailletten, liters concealer, kilo’s neptieten en vooral heel veel lol is het eindelijk zo ver. De finale van Make Up Your Mind 2023 met finalisten Vera Tulip, Ria Sangria, Flash Gorgeous en Bonnie Eclair is begonnen! Bring in the drama queens… Presentator Carlo Boszhard en de voltallige jury zijn er uiteraard weer bij. Net als de panelleden Nikki en Fred van Leer, die deze finale worden bijgestaan door oud-finalisten Soy Kroon en Jamai. 

Na vier afleveringen Make Up Your Mind 2023 mag het duidelijk zijn dat ik bijzonder slecht ben in het herkennen van BN’ers die getransformeerd zijn in drag queens. Niet getreurd, deze columnist heeft genoeg andere kwaliteiten. Kan er nu even zo gauw niet opkomen, maar neem het maar gewoon van mij aan. Nieuwsgierig heb ik de afgelopen week wat huiswerk gedaan en ben het internet opgedoken om te zoeken naar aanwijzingen die andere kijkers wellicht her en der hebben achtergelaten. 

Vera Tulip

Zowel de naam als de outfit van Vera Tulip linken naar bloemen. Daar houdt mijn analyse dan ook onmiddellijk op. Ik heb werkelijk geen idee waarom, maar kom opvallend vaak de naam van Gordon, Kees Tol en Danny Vera tegen. Ik zie geen link tussen bloemen en de drie namen. En ondanks dat ik tijdens de finale van Make Up Your Mind 2023 mijn hyperfocus zelfs heb ingezet, zie ik het niet! 

Ria Sangria

Een link naar Spanje krijgen we cadeau in de naam van Ria Sangria. Haar optreden is indrukwekkend. Nadat Ria Sangria in Make Up Your Mind 2023 tijdens haar speech het over ‘takkenwijven’ had, gingen er geruchten dat het om Jeroen van der Boom zou kunnen gaan. Behalve Jeroen, stuitte ik tijdens mijn huiswerk ook nog op de namen Rafael van der Vaart en Ruth Jacott. Het zal wel…

mensrelatie_320x100_v1
Flash Gorgeous

De derde finalist van Make Up Your Mind 2023 is drag queen Flash Gorgeous, die ooit een Musical Award vast zou hebben gehad. Verder heeft ze een grote ‘S’ op haar borst staan. Nee, dat zijn aanwijzingen waar ik iets mee kan. Pffff… Op social media gaan er geruchten dat het Epke Zonderland of Patrick Martens zou kunnen zijn. Ja, nu je het zegt… zie ik het nog niet.

Bonnie Eclair

Niemand minder dan drag queen Bonnie Eclair staat ook in de finale. Wie kent haar niet? Gelukkig duurt het niet lang meer voor ik uit onzekerheid word getrokken, want ook hier heb ik weer geen fakking idee. Haar achternaam ‘Eclair’ doet vermoeden dat het iemand is die met voedsel te maken heeft. Hugo Kennis was dan ook een naam die ik vaak tegenkwam op het wereldwijde web. Tja, ik denk niet dat het Robèrt van Beckhoven van Heel Holland Bakt is, die zie ik niet over het podium springen op palen waarmee je tot halverwege de Eiffeltoren reikt.

De uitslag

Tijdens de finale van Make Up Your Mind 2023 wordt Bonnie Eclair er door de jury als eerste uitgebonjourd en het is inderdaad Hugo Kennis. Stiekem ben ik toch een beetje teleurgesteld dat het Robèrt van Beckhoven niet is. Geef toe, dat had toch spectaculair geweest? De tweede die het veld moet ruimen is dragqueen Vera Tulip die het alter ego blijkt te zijn van –tromgeroffel– Kees Tol. Ik zal eerlijk zijn en ik ben er niet trots op, maar zelfs na de onthulling zie ik het nog niet. 

Dan is het tijd voor de lip-sync tussen de twee overgebleven finalisten. Ik haat dit onderdeel, want het is van alles te veel. Wat een hysterische poppenkast. Weglopen voor een bezoekje aan de koelkast of het toilet is echter geen optie, want ik wil nu ook wel eens weten wie de winnaar is van de finale van Make Up Your Mind 2023. En nog belangrijker: Welke BN’er zit er verscholen achter de drag queen creatie? 

Flash Gorgeous blijkt de vrouwelijke uitvoering van Patrick Martens te zijn en gaat niet als winnaar naar huis. De winnaar van Make Up Your Mind 2023 is namelijk Ria Sangria, die als je alle lagen van haar make-up afpelt niemand minder blijkt te zijn dan Jeroen van der Boom!

Mooi geweest

Fred van Leer wist niet te raden wie er schuilging achter Ria Sangria en roept verbolgen uit: ‘Wat een stom programma, ik ben er helemaal klaar mee!’ Dat laatste ben ik eerlijk gezegd wel een beetje met hem eens. Hoe leuk het ook was, vijf weken op rij hysterie op zaterdagavond is wel even genoeg voor deze ietwat overprikkelde columnist.


Lees hier alle artikelen over de afleveringen van Make Up Your Mind 2023

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Dit was de finale en laatste aflevering van Make Up Your Mind 2023. Op streamingsdiensten Videoland en NLziet kan je heel seizoen 3, waarin Jeroen van der Boom winnaar wordt van Make Up Your Mind terugkijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Make Up Your Mind / seizoen 3 / 2023