Een feest met een rauw randje in de laatste aflevering van We zijn er Bijna

We zijn er zonder de ‘bijna’, want het avontuur van de deelnemers zit erop. De afgelopen weken volgden we Rien, Gerard, Victor en 36 collega pensionado’s die met hun sleurhut door Corsica en Sardinië trokken en zich lieten filmen voor het Omroep Max programma We zijn er Bijna. Geen opzienbarend vlug vermaak, maar feel good tv in de overtreffende trap. Stiekem ben ik van de senioren en reisleidster Martine van Os gaan houden. 

In de laatste aflevering van 2023 moeten de deelnemers van We zijn er Bijna nog aardig wat kilometers afleggen. Vanuit de bergen in het zuiden reizen de grijze duiven naar hun eindbestemming aan de Middellandse Zee, maar dat verloopt helaas niet voor iedereen even soepel. De auto van Jan en Willy, die al eerder kuren vertoonde, heeft besloten er nu helemaal geen zin meer in te hebben. Als blijkt dat ze de groep niet kunnen volgen zorgt dit voor veel emoties. De auto zal eerst gerepareerd moeten worden. Ik vind het sneu voor Jan en Willy, want op een bepaalde leeftijd gaat de rek er een beetje uit als een onverwachte tegenslag zich aandient.

Ernstig zieke deelnemer viert zijn verjaardag in We zijn er Bijna

Er wordt uiteraard nog gestreden voor de overwinning in de jeu de boules competitie voordat het afscheidsfeestje op het strand plaatsvind. Als de bejaarde vakantievierders los gaan op de bitterballen en gevulde eitjes, maakt Martine van Os nog een praatje met Rien. Samen met een paar andere groepsgenoten viert hij vandaag zijn verjaardag. Rien had zijn deelname aan het programma bijna gemist vanwege een chemokuur die hij eigenlijk moest ondergaan. Helaas heeft hij net als Gerard de vreselijke rotziekte kanker. 

Martine van Os, recht op de man af als altijd, vraagt aan de jarige Rien of hij meedoet met We zijn er Bijna omdat dit weleens de laatste keer kan zijn dat hij überhaupt nog een reis maakt. Ik verslik me in mijn gevulde koek en voel de tranen branden achter mijn ogen. Het is een pijnlijk moment tussen de feestvierende senioren en bitterballen door, maar het maakt het programma wel tot wat het is. Ik denk niet dat ik zoiets zou durven vragen en al helemaal niet op de verjaardag van die persoon. Martine komt er door haar integriteit echter goed mee weg. 

Terwijl Rien aan Martine vertelt dat hij zijn best doet nog even te blijven en een prachtige vakantie heeft gehad, snif ik mijn tissue nog even vol. De volgende snotlap heb ik al in de aanslag voor het ‘danklied’. Ineke heeft de leiding genomen om samen met het gelegenheidskoor bestaande uit deelnemers van We zijn er Bijna een danklied ten gehore te brengen voor reisleiders Ger en Evelyne. De zakdoek die op de tafel voor mij klaarligt is niet ter voorbereiding op sentimentele emoties, maar eerder de angst dat het optreden van de pensionado’s om te janken is. Dat blijkt een juiste inschatting te zijn.

Het einde van een mooi seizoen

Het reisprogramma zit er voor dit jaar op. De truttigheid, alle heftige verhalen en het heerlijke gekeutel van de senioren ga ik zeker missen, maar ik hoop binnenkort op een aankondiging dat kostuumman Victor uit We zijn er Bijna zijn eigen reallife soap krijgt. Hoe leuk zou dat zijn! Hoppa, aan de slag Omroep Max. De trouwe fans van vrolijke Victor rekenen op jullie.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma We zijn er Bijna te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op streamingsdienst NLziet zijn de afleveringen van We zijn er Bijna 2023 en de avonturen van deelnemers Victor, Rien, Gerard, Jan en Willy terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 12 We zijn er Bijna 2023