Klotsende oksels, de zenuwen van een Married at First Sight expert

Married at First Sight Match or Mistake

‘Ja maar je weet toch wat er komt’, is de opmerking die ik meestal te horen krijg als ik mensen vertel dat ik zenuwachtig ben als een nieuwe serie van Married at First Sight op televisie komt. En nee, ‘dat weet ik niet!’

Natuurlijk ken ik de deelnemers. Ik was immers erbij toen de matches gemaakt werden en ik voel me oprecht altijd medeverantwoordelijk voor relaties die slagen en mislukken. In hoofdlijnen weet ik  hoe het verder verloopt. Ik zat afgelopen seizoen dan ook niet verrast voor de tv toen de relatie tussen Arjan en Maurice ontplofte en  ik wist natuurlijk dat Rowan en Astleigh als een gelukkig koppel op de bank bij Carlo zouden zitten. 

Maar er zijn zoveel dingen die ik vooraf niet heb gezien. Soms zijn dat tenenkrommende uitspraken en gedragingen van de deelnemers. Of liefdevolle omhelzingen en puberale gedragingen van koppels die me vertellen; we hebben het goed gedaan. 

Het meest spannende

Toch is dit allemaal niet waar ik nerveus van word. Het is de mening wat anderen ervan vinden, wat mij klotsende oksels bezorgt. Allereerst zijn dat de directe mensen om me heen. Die wel iets weten van waar ik mee bezig ben geweest en soms al kleine verhalen over Married at First Sight hebben gehoord, maar niets gezien hebben en geen details kennen. Wat vinden zij ervan? Hoe doe ik het? Geloven zij ook meteen in de match zoals ik er in geloof? Of wordt de match live afgekraakt terwijl we op de bank zitten te kijken? Het allerergste is als ik binnen vijf minuten een blik krijg van ‘hoe hebben jullie die ooit kunnen matchen?’ 

Met zweethandjes kijk ik de eerste aflevering en als het lukt om mijn telefoon vast te houden in die kleffe handjes, kan ik het toch niet onderdrukken om op Twitter te volgen wat er wordt gezegd. Is er teleurstelling over de matches, worden de kandidaten al afgebrand of zijn wij experts het slachtoffer? Of zijn er grappige en scherpzinnige tweets waar ik stiekem om moet grijnzen. Ik volg de socials op zo’n eerste avond nieuwsgierig. Misschien een beetje narcistisch, bang om iets te missen, maar vooral heel erg nerveus. 

MAFS expert Patrick van Veen kijkt op telefoon.

Zo zat ik erbij

Nu weet je hoe ik gisteravond de eerste aflevering van Married at First Sight Match or Mistake heb zitten kijken. Met heel kleffe handjes, het zweet op mijn voorhoofd, nagelbijtend en bang om op mijn telefoon te kijken. Maar ja ik heb het overleefd, nu verder kijken hoe de koppels het doen en genieten van een nieuw seizoen MAFS. 

Oh ja voor wie het niet doorheeft, dit is een andere versie van MAFS dan de reguliere versie. Zonder Carlo en met andere experts (behalve ondergetekende).  

Beeld bron: Patrick van der Veen

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Married at First Sight: Match or Mistake te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!


Home » Televisie » Married at First Sight Match or Mistake expert Patrick van Veen