Kinderen Kopen Een Huis: Pubers kopen met liefde een huis voor zieke moeder

Met gemengde gevoelens schakel ik in bij seizoen 2 van het SBS6 programma Kinderen Kopen een Huis, waarin we deze week met kinderen Larissa en Lars meekijken die een huis mogen kopen met de centen van pa en moe, Henk en Brigitte Paap. Ik blijf het een ietwat vreemd programma vinden, maar moet bekennen dat ik na het zien van deze aflevering mijn sceptische kijk toch wat heb bijgesteld. Wellicht heeft dit te maken heeft met het feit dat er ontiegelijk veel liefde via het beeldscherm mijn huiskamer binnenstroomde. 

Kinderen Kopen Een Huis voor familie Paap

De familie Paap bestaande uit vader Henk, moeder Brigitte en hun twee kinderen Larissa van 15 en Lars van 12 wonen in Zandvoort op 75 vierkante meter. De geringe woonruimte is nog niet eens zozeer de reden dat zij willen verhuizen. Moeder heeft maag en slokdarmkanker, maar gelukkig gaat het naar omstandigheden heel goed met haar.

Brigitte wil niet langer als de ‘moeder met kanker’ worden gezien en wil om die reden dan ook weg uit Zandvoort. Tijdens de aflevering van Kinderen Kopen Een Huis ,waarin familie Paap de hoofdrol speelt, zoek ik me werkelijk de rambam naar een doos tissues, maar moet het doen met een rol 3-laags toiletpapier. De laatste nota bene, dus ik hoop dat de Paapjes daar enigszins rekening mee wil houden anders heb ik morgenochtend een nog veel groter probleem.

Larissa en Lars Paap

Puber Larissa en haar broertje Lars hebben geen moer zin om te verhuizen. Dat is begrijpelijk. Vrienden, baantjes en voetbal achter moeten laten om ergens anders je heil te zoeken is op die leeftijd natuurlijk zwaar klote. Dochter Larissa wil voor het enorm goede doel best schikken als de nieuwe woning maar een flinke zolder heeft waar ze haar domein van kan maken. Zoon Lars wil een stukje gras in de tuin om te kunnen voetballen.

De wensenlijst in aflevering 2 van Kinderen Kopen een Huis is ten op zichtte van het budget van 275.000 euro best pittig, dus ik houd mijn hart vast voor wat komen gaat. Leonie ter Braak neemt Larissa en Lars mee om de drie huizen die zijn uitgezocht door makelaar Geert Klaver te bekijken.

Larissa geeft ‘haar’ zolder op

Als Lars en Larissa Paap in Kinderen Kopen Een Huis woning drie in Grootebroek binnenstappen is het meteen raak. Meer dan raak zelfs, want het meisje schiet vol omdat ze het zo mooi vindt. Dat de zolder qua afmeting totaal niet is wat ze in gedachten had, is slag op sprong een futiliteit in plaats van een probleem. Larissa en Lars proberen steeds in hun achterhoofd te houden wat hun moeder Brigitte Paap graag zou willen en dat ontroerd mij enorm in deze aflevering van Kinderen Kopen Een Huis. Wat een lieve koters!

Uitermate teleurstellend dat de woning waar ze zo weg van zijn behoorlijk boven het budget ligt. Makelaar Geert doet echter enorm zijn best en er wordt wat extra budget onder het matras van de familie Paap vandaan getrokken, zodat de handtekening toch onder het koopcontract gezet kan worden.

De onthulling van het huis 

Pa en moe sterven duizend doden als ze het huis binnenstappen. Nekt de kanker je niet, dan nekt deelname aan het SBS6 programma Kinderen Kopen een Huis je nog bijna. Groot is de ontlading als ze zien wat hun pubers hebben gekocht. Henk en Brigitte Paap vinden het prachtig en de tranen vloeien rijkelijk waardoor Lars en Larissa, die meekijken in het busje met Leonie ter Braak, ook in tranen uitbarsten.

Brigitte begrijpt alleen niet dat haar dochter Larissa content genoeg was met het zolderkamertje. Dat deze concessie er eentje uit liefde is, moge duidelijk zijn. Makelaar Geert Klaver weet het mooi te omschrijven als hij zegt: ‘De liefde in dit gezin kun je bijna in plakjes snijden!’ Ik kan het niet beter verwoorden. Dat mijn rol toiletpapier nog slechts enkele velletjes bevat om mijn kont af te vegen na het poepen morgenochtend, relativeer ik om die reden dan ook maar. Wie morgen leeft, die morgen zorgt. Al denk ik daar rond de klok van 08.00 uur morgenochtend waarschijnlijk heel anders over…

Klik hier om naar alle artikelen over het SBS6 programma Kinderen Kopen Een Huis te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je het tv-programma Kinderen Kopen Een Huis op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 2 van Kinderen Kopen Een Huis elke woensdag om 20:28 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still TV SBS6 / Kinderen Kopen Een Huis / seizoen 2 / 2023

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 2 Kinderen Kopen een Huis 2023