Kasteelvrouwe Emmy: Spannende tijden bij Chateau des Chauvaux 

Kasteelvrouwe Emmy

Rutger heeft de liefde voor tuinieren ontdekt. Wie bij tuinieren denkt aan het poten van mooie planten en uitgebloeide bloemetjes uit een perkje ‘vlijtige liesjes’ halen, heeft duidelijk nog nooit de kasteelheer in actie gezien. Planten poten is voor watjes. Rutger gaat voor het échte werk. Met een heel arsenaal aan stoere speeltjes leeft hij zich uit in de tuin van Kasteelvrouwe Emmy.

Ondanks dat de ‘grasmaai tractor’ al borderline gevaarlijk was, gaat Rutger in aflevering 7 nóg een stapje verder. We zien hem wild zwaaien met een gemotoriseerde heggenschaar. Door de lange stok aan het apparaat lijkt de beste man net ‘Magere Hein’ die met zijn sikkel het onkruid een kopje kleiner wil maken. Een echte thrillseeker die Rutger.

Je moet het maar durven 

Emmy houdt zelf ook wel van een beetje spanning. Ze laat een werkploeg aan de renovatie van het dak beginnen, zonder de financiële middelen rond te hebben. Een riskante onderneming als je het mij vraagt. De crowdfunding heeft immers nog niet het volledige bedrag van 100.000 euro behaald. 

Om wat extra geld binnen te harken heeft Kasteelvrouwe Emmy een plan bedacht. Ze wil haar B&B promoten als trouwlocatie. De dochter van Rutger wordt in een trouwjurk gehesen en in de tuin geëtaleerd als model. De vriend van de knappe bruid krijgt het een tikkie benauwd van al dat trouwgedoe. Toch doet hij zijn best om mooie promotiefoto’s te maken. 

Ik vertrek

Hond Jula is er helemaal klaar mee. Vreemde mannen die een steiger voor het kasteel zetten, 2 nieuwe vrijwilligers en nu óók nog de dochter van de baas in een witte jurk?! Juul vertrekt en zoekt haar rust op het kerkhof. Die botten daar zijn immers veel lekkerder dan die rare stalen buizen van de steigerbouwers.

De paniek is groot als blijkt dat de trouwe viervoeter de benen heeft genomen. Er wordt overal gezocht en de opluchting is groot als ze weer is gevonden. Tranen van opluchting stromen over de wangen van Emmy en Rutger. Jula is zich van geen kwaad bewust en loopt vrolijk te kwispelen alsof er niks aan de hand is.  

Terwijl ik dit stukje voor jullie schrijf, ben ik aan het piekeren over hoe ik een bruggetje ga verzinnen tussen het avontuur van de hond en het avontuur van het wegwijsbord. Aangezien ik hierdoor compleet de weg kwijt ben, gooi ik het afstotelijke bord maar gewoon plompverloren in de volgende alinea van deze column. 

Het geknutselde bord van Rutger

Rutger had het bord stiekem opgehangen, ondanks dat hij dondersgoed wist dat zijn vrouw het wegwijsbord afstotelijk vindt. Kasteelvrouwe Emmy heeft het bord ontdekt en roept verschrikt; “Nee, dit kan echt niet. Het doet me een beetje denken aan een kinderfeestje. Dit ziet er zo belachelijk uit. Het is echt ver-schrik-ke-lijk.”

Wat Rutger kan, dat kan Emmy ook. Als hij stiekem het bord ophangt, dan haalt zij het stiekem weg. Oog om oog, tand om tand. Het bord wordt verstopt in de schuur. Het is daar schemerig en die kippige man ziet het toch niet. 

Wat jammer dat de kasteelheer weer huiswaarts naar zijn woonboot gaat. Ik had graag zijn reactie gezien op het moment dat hij het bord ontdekt. Waarschijnlijk zou hij met een hilarische tegenreactie komen, want de brave man geeft zich echt niet zomaar gewonnen. Wie weet zien we het een ander keer.

Beeld bron: Still Tv NPO

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Kasteelvrouwe Emmy te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op het social media icoon hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » aflevering 7 Kasteelvrouwe Emmy