Kasteelvrouwe Emmy laat zich door niemand van de wijs brengen

Oud Ik Vertrek deelnemer Rutger komt in aflevering 2 van seizoen 2 na maanden afwezigheid weer eens een weekje naar Chateau Chauvaux in Frankrijk om zijn grote liefde, Kasteelvrouwe Emmy Postma op te zoeken. Het bed wordt weer opgemaakt voor twee personen en het stel verheugd zich weer wat tijd met elkaar door te kunnen brengen. 

Rutger en Kasteelvrouwe Emmy herenigt in Frankrijk

Je kan van alles vinden van het bijzondere Ik Vertrek koppel Rutger en Kasteelvrouwe Emmy, gezien hun nogal bijzondere relatie en vanwege de soms onbegrijpelijke keuzes die met name Emmy maakt. Natuurlijk moet je een bepaalde mate van geestesgestoord zijn om in Frankrijk een krot van een kasteel te kopen en met nauwelijks budget aan de renovatie te beginnen. Maar doet het er überhaupt iets toe wat wij er vinden? Helemaal niks…

Het is vrij simpel en goedbeschouwd zelfs een tikkie jaloersmakend. Kasteelvrouwe Emmy had een droom en liet zich door niets of niemand van de wijs brengen. Hoe vaak in jouw leven heb je iets nagelaten, omdat anderen je ervan wisten te overtuigen dat het wellicht toch niet zo’n goed plan was als je in eerste instantie zelf dacht? Met goede argumenten laten we ons geregeld weerhouden van dat wat we eigenlijk heel graag diep in ons hart willen. 

Zo niet onze sprookjesprinses die grandioos schijt had aan wat anderen van haar droom vonden. Tegen alle praktische bezwaren in en goede adviezen ten spijt stak Kasteelvrouwe Emmy een dikke middelvinger op naar iedereen en kocht het vervallen Chateau Chauvaux in Frankrijk. Ben je daardoor een naïeve muts of ben je gewoon trouw aan jezelf? Wellicht een beetje van beide, maar vooral trouw aan haarzelf en dat siert Emmy. 

De eerste expositie op Chateau Chauvaux

In aflevering 2 van seizoen 2 kijken we mee naar de opening van de eerste expositie van Kasteelvrouwe Emmy. Het terrein voor de evenementenloods wordt opgeknapt door vrijwilligers Bastiaan en Martijn die geheel belangeloos met hun caravan op het terrein van Chateau Chauvaux in Frankrijk zijn neergestreken om de handen een paar dagen flink uit de mouwen te steken.

Waarom die twee mannen perse bij Emmy Postma in Frankrijk vrijwilligerswerk willen doen is mij een raadsel. Ik bedoel, waarom zou je die sleurhut helemaal naar Frankrijk trekken als je ook gewoon iemand kan helpen in eigen land? Bij mijn huis is plaats zat voor dat hutje op wielen en werk genoeg voor een elftal aan vrijwilligers. Daarbij kook ik ook nog een niet onverdienstelijk, dus een gemiste kans heren. 

Rutger denkt de burgemeester te hebben gestrikt voor de opening van de expositie van Kasteelvrouwe Emmy op Chateau Chauvaux in Frankrijk. Het blijkt echter de loco burgemeester te zijn. Het mag de pret niet drukken en met de allereerste expositie op het kasteel kan Emmy ‘het kan mij niet verrotten wat jullie ervan vinden, maar ik ga evenementen organiseren’ van haar lijstje afvinken. Misschien wil ik heel stiekem ook wel een klein beetje Emmy zijn…

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je de belevenissen van voormalig Ik Vertrek koppel Emmy Postma en Rutger op tv kunt kijken? Op televisie wordt Kasteelvrouwe Emmy elke zondag om 21:21 uitgezonden op zender NPO 1 en op streamingsdienst NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Kasteelvrouwe Emmy en Rutger | © Elvin Boer/MAX

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 2 Kasteelvrouwe Emmy 2023