Kasteelvrouwe Emmy Postma schittert met haar Napoleon

Kasteelvrouwe Emmy Postma komt aangeslagen terug op haar chambre d’hôtes Chateau Chauvaux in Frankrijk na een bezoek aan de dierenarts. Hond Julie blijkt helaas niet meer zwanger te zijn. Hoewel een vriend de dag ervoor al had voorspeld dat er niets meer in de buik van de viervoeter aanwezig was, wist Rutger zeker dat dit wel het geval was. De eerste echo bij de dierenarts toonde namelijk toch echt een aantal ‘bolletjes’ en hij durfde er daarom best een weddenschap op af te sluiten. Oud Ik Vertrek deelnemer Rutger Versteegh is een fles jenever armer en Kasteelvrouwe Emmy Postma is de illusie verloren van vrolijk ronddartelende puppy’s in haar kasteel.

Rutger parkeert fout op Chateau Chauvaux in Frankrijk

Ook in aflevering 3 van Kasteelvrouwe Emmy rol ik weer van de ene in de andere verbazing. De grootste verwondering is het ‘wegwijzerbord’ dat Rutger in elkaar flanst voor het Napoleon & Josephine bal wat op stapel staat. Om de gasten naar de parkeerplaats te leiden plakt de kasteelheer een pijl op een stuk hout, die logischerwijs vergezeld wordt met de letter P van parkeerplaats. Appeltje eitje zou je denken, maar de Rutger weet zelfs dit simpele klusje zwaar te verkloten. Hij plakt de P namelijk verkeerd om. ‘Ach, ze snappen het zo ook wel’, mompelt de ouwe tandentrekker.

Ik weet niet of er onder de lezers van Tv-Vrouw cliënten zijn van tandarts Rutger, maar wees gewaarschuwd. Voor je het weet heeft hij je volledig gezonde kies eruit getrokken, terwijl dat klereding met blootliggende zenuwen waar je al weken van wakker ligt je vannacht wederom uit je slaap houdt. ‘Ach, een kies is een kies’, zou Versteegh waarschijnlijk zeggen.

Kan iemand Kasteelvrouwe Emmy een beetje temperen?

Ook Kasteelvrouwe Emmy Postma verrast mij weer met een aantal verbazingwekkende acties in haar Franse chambre d’hôtes. Als de wannabe Josephine begint te vertellen over de baljurk die ze zelf gaat naaien weet je gewoon al dat het een gevalletje ‘vergeet het maar’ gaat worden. Er wordt een patroon tevoorschijn getoverd, stof gespeld en vier hele minuten achter de naaimachine gerateld. Vervolgens wordt de hele reutemeteut weer aan de kant gegooid omdat er behangen moet worden. Niet zomaar een Praxis behangetje, maar dure meuk.

Ook dat gaat niet zo soepel als kasteelvrouwe Emmy in gedachten had en na slechts één baan te hebben behangen, besluit ze over een maand de volgende baan wel te doen. Je kan mij inmiddels wegdragen en Postma besluit dan maar verder te gaan werken aan haar baljurk. Of nee, toch niet… De helft van die klotejurk is spoorloos. Ik ben inmiddels zwaar overprikkeld, maar Kasteelvrouwe Emmy gaat onverstoorbaar door naar weer een ander klusje. Heeft Chateau Chauvaux in Frankrijk niet toevallig een muffe kelder waar voormalig Ik Vertrek deelnemer Rutger zijn Emmy even een poosje in op kan sluiten? Puur in het kader van zelfbescherming uiteraard.

Emmy Postma en Rutger Versteegh dansen als Napoleon & Josephine

Als de dames die een workshop 18e eeuwse dans komen geven arriveren, en ik inmiddels al een valium tabletje naar binnen heb gegooid, grijp ik snel de strip om de tweede pil eruit te drukken. Godnondeju… het lijken wel twee typetjes uit het satirische programma Toren C. Mijn vent houdt zijn telefoon voor mijn neus en zegt: ‘Het is voor jou, de 18e eeuw belt dat ze haar poppenkastpoppen terug wil.’

De opkomst voor de dansworkshop en het bal is behoorlijk karig, maar dat verrast mij niet heel erg. Daags voor het bal een paar foldertjes droppen bij het plaatselijke VVV zet natuurlijk niet heel veel zoden aan de dijk. Kasteelvrouwe Emmy Postma straalt echter in de gehuurde jurk als Josephine met Rutger Versteegh als Napoleon aan haar zijde. Het ellendige parkeerplaatsbord maakt ook geen moer meer uit, de drie paardenkoppen en een ezel die zijn op komen draven hebben ondanks een omgedraaide P toch nog een plekje gevonden voor hun gouden koets.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Dit was voorlopig de laatste aflevering waarbij je voormalig Ik Vertrek koppel Emmy Postma en Rutger Versteegh op tv kom bewonderen. Maar op streamingsdienst NLziet is de Kasteelvrouwe Emmy en haar de avonturen met haar chambre d’hôtes Chateau Chauvaux terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 2 Kasteelvrouwe Emmy 2023