Kasteelvrouwe Emmy: De mooiste dag van mijn leven

KASTEELVROUWE EMMY

We kennen het allemaal wel, het ultieme camping leedvermaak. Zo’n anwb koppel dat probeert om samen een tent op te zetten. Na een lange reis beginnen Truus en Henk gezamenlijk de tent op poten te zetten. Of het nu een tent, vouwwagen of voorluifel van een caravan is maakt eigenlijk niet zoveel uit. Er komt gegarandeerd heibel in de tent. En wij zitten maar wat graag op de eerste rang om naar de ‘grote leedvermaak show’ te kijken. In aflevering 3 van Kasteelvrouwe Emmy wanen we ons even op de camping met Emmy in de rol van Truus en Rutger in de rol van Henk. Ondanks dat dit koppel elkaar niet in de haren vliegt, is het uitermate vermakelijk om naar te kijken. 

De mooiste dag van mijn leven

“De mooiste dag van mijn leven”, zo omschreef de kasteelheer zijn dag terwijl hij achterover geleund in zijn campingstoel zat te kijken naar het geploeter van zijn vrouw. Voor de show deed hij net alsof hij de gebruiksaanwijzing van de tent aan het lezen was. Maar we weten allemaal dat de goedlachse tandarts stiekem gewoon zat te genieten van ‘het leed dat tent opzetten heet’.

Toen Emmy de wanhoop nabij was en dreigde het bijltje erbij neer te gooien, besloot hij met de hand over het hart te strijken en haar te helpen. Mocht je de aflevering nog niet gezien hebben en terug willen kijken, onthoudt dan dat dit het moment is om even het volume van je tv wat zachter te zetten. 

Paniek in de tent 

Wanneer Rutger het tentzeil omhoog houdt en Emmy eronder kruipt wordt ze slachtoffer van een acute paniekaanval. “Argh, ik stik!”, gilt de kasteelvrouwe wanhopig uit. Toch zet ze door en al vrij snel staat de tent. Nou ja, een soort van. Rutger vermaakt zich opperbest en doet nog even de lolbroek aan; “Hier nog een haring, zonder uitjes deze keer.”

Wat een gekluns met die tent. Al moet ik wel zeggen dat Emmy goed heeft nagedacht over de plaats waar ze het gevaarte ging plaatsen. Niet te dicht bij de boom natuurlijk. “Zie je het voor je, bliksem slaat in de boom, valt zo op de tent…hup dooie gasten.” Tja, ze had natuurlijk ook één van de tien kamers in het kasteel kunnen restaureren als gastenkamer. Het is maar een idee hoor.

Verspreking

Missie tent opzetten zit erop, nu naar de architect om te onderhandelen over de prijs van missie ‘pimp de bouwval’. Rutger gaat mee en stelt zich voor aan de architect die de reddende engel van Chateau Chauvaux moet worden. “Yes, you’re very courageous” , laat de huisexpert zich ontvallen. Blijkbaar beseft de architect dat je soms beter niet kan zeggen wat je denkt en probeert zich eruit te redden door te zeggen; “Not to be the husband, but to support her.” Gelukkig heeft Emmy niks door. Of ze doet alsof ze het niet hoort, dat kan natuurlijk ook. 

Terwijl ik bovenstaand stukje typ, bedenk ik dat Emmy ook een trouwe lezer is van de columns van Tv-Vrouw. Niet zo handig, aangezien ik vorige week haar nog heb gesproken via Instagram en heb afgesproken een keer bij haar in het kasteel te komen logeren. Dikke kans dat ik dan pasta met witte wijnsaus en cyaankali voorgeschoteld krijg. De kasteeltuin is immers groot genoeg om mijn lijk in te begraven. Misschien krijg ik wel een mooie perenboom op mijn buik geplant. Ook best leuk toch?

Een paleisje 

De gasten die momenteel in het kasteel verblijven zijn trouwens ook niet meer helemaal helder van geest. Ik vermoed dat Emmy een of ander plantenaftreksel uit haar biologische tuin aan de wijn, die ze haar gasten serveerde, heeft toegevoegd. Hoe kan je het anders verklaren, dat haar gasten het kasteel met Paleis Soestdijk vergelijken? 

De reeds gerestaureerde kamers in het pand zijn prachtig, eerlijk waar. Maar de Soestdijk opmerking kwam na de rondleiding in de ‘termieterige torenkamer’. Je weet wel, die kamer waar om de haverklap termieten kadavers naar beneden vallen. Wat denken jullie? Zou er bij Wim-Lex ook regelmatig een uitgedroogd ‘termietenlijkje’ in zijn kopje thee vallen? 

Beeld bron: Still Tv NPO1

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Kasteelvrouwe Emmy te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op het social media icoon hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 3 Kasteelvrouwe Emmy