Kasteelvrouwe Emmy: De risico’s van een overdosis Emmy

Kasteelvrouwe Emmy

Het is weer tijd voor ons wekelijkse portie Emmy. Hét moment waar ik al heel de week reikhalzend naar uit kijk. Het is mij nog steeds een groot raadsel waarom slaapverwekkende spelprogramma’s dagelijks op de buis verschijnen en Kasteelvrouwe Emmy slechts 1x per week te zien is. Zet een cameraman 24 uur bij Chateau Chavaux en je hebt genoeg amusant beeldmateriaal om het zomerseizoen mee te vullen.

Waar je mee omgaat, word je mee besmet

Er is alleen wel een ernstig risico verbonden aan langdurige blootstelling aan ‘Emmy-straling’. Als we Rutger onder de loep nemen, kunnen we zien wat de gevolgen zijn. Hij is veranderd van een nuchtere weldenkende man in een klungelige boodschappenjongen en nog ‘klungeligere’ klusser. Ik vraag me af of het ooit nog goed komt met de beste man.

In de laatste aflevering van Kasteelvrouwe Emmy zagen we Landheer Rutger een schilderskwast aftuigen. Als een overenthousiaste leerling kapper zette hij de schaar in de weelderige lokken van de kwast. De haren vlogen in het rond en de kwast begon er steeds armetieriger uit te zien.

Het lag dan ook in de lijn der verwachting dat het uiteindelijke schilderwerk er niet zo florissant uit zag. De geverfde letters op het geïmproviseerde wegwijzerbord waren alles behalve strak te noemen. Eigenlijk waren de zwarte torentjes die Rutger op het bord had gekrast het enige toonbare element. De twee onherkenbare torentjes, die op een vuurpijl en een kabouterpiemel leken, waren echter een vergissing van de heer des huizes. Een poging om te verbergen dat hij per ongeluk ChateauX had geschreven in plaats van Chateau. Het moge duidelijk zijn, qua klusniveau heeft Rutger zich uitstekend aangepast aan zijn geliefde.

Vera en de tomaten 

Ook vrouwen blijken niet immuun te zijn voor Emmy-straling. Vrijwilligster Vera begint met de dag meer Emmy trekjes te vertonen in zowel gedrag als uitspraken. De jongedame ziet een klamboe aan voor een bruidssluier en bij het zien van een visserspak slaat haar fantasie helemaal op hol. “Ik lijkt wel een maanmens”, giebelt Vera. Ik vermoed dat ze een astronaut bedoelt.

Mannen en vrouwen vatbaar voor de levensgevaarlijke Emmy-straling. Hoeveel erger kan het nog worden? Nou lieve lezers, het is nog veel erger dan dat. Zelfs de natuur heeft eronder te lijden. De tomaten in de moestuin zijn compleet van slag en hebben zich getransformeerd tot zongedroogde tomaten. Met hun uitgedroogde velletjes hangen ze aan de stelen van de plant te creperen in de zon in de moestuin die Kasteelvrouwe Emmy ooit met zoveel goede voornemens begon. De tomaten zijn slechts nog een vage herinnering aan die enkele keer dat Emmy haar groentetuintje bezocht.

Vlucht nu het nog kan Sylvia!

Als we al het bovenstaande in beschouwing nemen dan is het slechts een kwestie van tijd voordat ook bij Sylvia de gevolgen van de straling merkbaar worden. Wat een dilemma…. Evacueren we Sylvia of is het voor de nationale volksgezondheid beter om haar op te offeren en in het Chateau te laten? Een zeer moeilijke keuze.

Wat voor effect heeft de straling eigenlijk op de honden? Die lijken zich nog redelijk goed staande te houden. Al sloeg bij hond Juul lichtelijk paniek toe toen ze voor de spiegel stond en ineens twee Emmy’s zag. Het dier schrok zich een hoedje. In het voorstukje van de volgende aflevering zien we dan ook dat Jula de benen neemt. Als dat maar goed afloopt.

Een belangrijke boodschap voor Kasteelvrouwe Emmy

Lieve chaotische dame des huizes, ik weet dat je dit leest, misschien is het tijd om jou eens een spiegel voor te houden. Ik heb er hier nog wel één liggen die ik heb overgenomen van de schoonmoeder van de broer van de eigenaar van het kasteel. 

Probeer de lat eens wat lager te leggen voor de mensen om je heen. Rutger, Sylvia en Vera zijn gekomen om jou te helpen. Ze zullen het ongetwijfeld niet perfect doen. Maar zolang jij je kantoor inricht terwijl de stukken muur nog half los hangen, kan je ook geen perfectie verwachten van een ander.

Beeld bron: Still Tv NPO/Omroep MAX

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Kasteelvrouwe Emmy te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op het social media icoon hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 5 Kasteelvrouwe Emmy