Kasteelvrouwe Emmy: De chaotische charme van blij ei Emmy

Kasteelvrouwe Emmy

Ingestorte vloeren, een dak zo lek als een mandje en houtwerk dat een waar buffet is voor Franstalige termieten. Voor Kasteelvrouwe Emmy een lang gekoesterde meisjesdroom die uitkomt, voor haar man Rutger een geldverslindende ruïne. 

Ik doe het lekker toch

Eigenwijs als Emmy is, gaat ze haar droom achterna en koopt het kasteel om er een Bed & Breakfast van te maken. Een klus die in de praktijk een stuk minder rooskleurig is dan Emmy aanvankelijk had verwacht.

Het kasteel bevat maar liefst tien kamers en na drie jaar klussen zijn er ‘al’ twee kamers af. Manlief vindt het allemaal wel best en vermaakt zich op zijn woonboot in Naarden en vrouwlief kan zich heerlijk op haar unieke chaotische wijze uitleven in het kasteel. Terwijl André van Duin als voice-over de boel gezellig aan elkaar babbelt, zien we Emmy een poging doen om te klussen, een moestuin te onderhouden en de gasten te voorzien van hun natje en droogje. 

Uitzondering voor Emmy

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik een broertje dood heb aan klusprogramma’s en zelfs nog liever een bezoek aan de gynaecoloog breng met zijn ijzeren eendebek, dan zo’n programma uit te zitten. Maar voor Emmy maak ik graag een uitzondering.

Het zijn met name de hilarische uitspraken die Emmy doet tijdens het klussen, wat het programma heerlijk maakt om naar te kijken. Het klusproject van vandaag is het raamkozijn op de eerste verdieping. De kozijnen zit vol verstekelingen en andere creepy beestjes en vallen zowat van ellende uit elkaar. Menig mens zou hier bloedchagrijnig van worden, Emmy niet.

Gevaarlijke capriolen

Na met wat gekluns het raam geopend te hebben, zegt onze Kasteelvrouwe: “O kijk eens wat leuk, hier kan je gewoon zo uitstorten. Wat een uitzicht!” Het scheelde niet veel of ze was zelf naar beneden gekukeld en onderdeel van het uitzicht geworden. Vol goede moed gaat Emmy de aangevreten kozijnen te lijf met een verfbrander. “Lekker meteen alle bacteriën dood branden, hoppa, daarom houd ik zo van branden, het wordt er zo mooi van allemaal”, zegt ze vrolijk. Tja zo kan je het ook bekijken…

Altijd blijven lachen

Wat er ook gebeurt, Emmy blijft in een opperbest humeur. Zelfs als tijdens het bereiden van een drie gangen diner de champignons aanbranden en het brandalarm op standje loei gaat. De honden loeien gezellig mee, terwijl Em het alarm probeert te ontmantelen. Enfin, de champignons waren koud tegen de tijd dat ze klaar was met het ‘ontloeien’ van het brandalarm en werden gauw in de soep voor de gasten gekieperd. Eet smakelijk!

De geweldige uitspraken van Kasteelvrouwe Emmy gaan de hele aflevering door en ook man Rutger kan er wat van. Duidelijk een gevalletje ‘waar je mee omgaat, wordt je mee besmet.’ Als Rutger op bezoek komt om zijn vrouw voor een half jaartje gezelschap te houden, springt hond Bobby enthousiast tegen hem op. Best pijnlijk als je pas bent geopereerd aan je knie. Wanneer Rutger de onstuimige hond aait, spreekt Emmy hem streng toe: “Eigenlijk moet je ook niks tegen hem zeggen”, waarop manlief adrem antwoordt: “Zal ik dan tegen jou ook niks zeggen schat?” 

Beeld bron: Still Tv NPO

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Kasteelvrouwe Emmy te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op het social media icoon hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 1 Kasteelvrouwe Emmy