Als mollen onder de grond in Kamp van Koningsbrugge

Dat seizoen 3 van Kamp van Koningsbrugge 2023 heftig is voor Remi, Sam, Robin en de andere deelnemers hebben we inmiddels kunnen constateren, maar wat de instructeurs Ray Klaassens en Dai Carter in aflevering 6 van het Avrotros programma verzonnen hebben, overstijgt alles. Als mollen onder de grond, werken op hoogte en leave no man behind zijn stuk voor stuk loodzware beproevingen.

Kandidaten van Kamp van Koningsbrugge 2023 duiken onder

De 7 overgebleven deelnemers van Kamp van Koningsbrugge graven midden in de nacht in twee teams een groepsput. Na alle ontberingen van de dag zou je haast denken dat de cursisten hun eigen graf aan het graven zijn, want ze zijn doodop. Na urenlang graven worden de kandidaten geacht zich volledig onzichtbaar onder de grond te bevinden. Ik bedenk mij dat dit de oplossing is. Ik moet ook zo’n put in de tuin, maar dan wel een eenmansput.

Het lijkt mij geweldig om zo de ‘vijand’ buiten te kunnen houden. Compleet onvindbaar voor iedereen die continue van alles van mij lijkt te willen. Zo’n put graven is een behoorlijke kutklus al is het volgens Ray Klaassens in Kamp van Koningsbrugge vooral een kwestie van ‘lomp buffelen.’ Kijk, daar kan ik iets mee gezien het feit dat mijn leven een aaneenschakeling is van lomp buffelen.

Ray Klaassens sommeert Sam zijn kak op te ruimen

Kamp van Koningsbrugge deelnemer Robin besluit de groepsput even te verlaten voor een kleine pitstop. De vijand ligt toch nog te maffen. Het zal ongetwijfeld de vermoeidheid zijn, want nadat hij zijn plasje heeft gedaan kan hij de ingang van de put niet meer vinden. De put is ogenschijnlijk erg goed gelukt. Robin krijgt er de slappe lach van en ik grinnik met hem mee, terwijl ondertussen Sam een groter probleem heeft in Kamp van Koningsbrugge. Hij moet kakken! Ook hij besluit het ondergrondse te verlaten om zijn behoefte buiten te doen. Fout. Je ligt niet voor niets onder de grond verstopt in vijandelijk gebied sukkel!

Als Sam, instructeur en in deze de ‘vijand’ Ray Klaassens in Kamp van Koningsbrugge 2023 tegen het lijf loopt is hij dan ook de sigaar. De bruine sigaar zelfs, want hij wordt gesommeerd zijn stront weer op te graven en in een vuilniszak mee te nemen de put in. ‘Zo dat is een beste berg’, zegt instructeur Ray als hij de behoorlijk volle zak ziet. We zijn hier getuige van een gevalletje ‘tot de schijt ons dood.’

Wat een schijtaflevering

Tijdens het ‘werken op hoogte’ betrapt mijn kerel mij erop dat ik voortdurend mijn adem inhoud als er een kandidaat van Kamp van Koningsbrugge van het touw af lijkt te donderen. Of ik gewoon even door wil blijven ademen, want we hebben nog een hoop te doen morgen, sommeert hij mij. De liefde zit ogenschijnlijk weer diep. Kamp van Koningsbrugge deelnemer Remi wil maar één ding: opschieten want hij moet poepen. Tja, ik zou ook zeven kleuren stront schijten als ik moest buikschuiven over een touw op zo’n hoogte.

Mijn ademhaling heb ik weer volledig onder controle als het tijd is voor de ‘leave no man behind’ opdracht. Ik heb geen idee waarom, maar moet onbedaarlijk lachen als de deelnemers van Kamp van Koningsbrugge 2023 meerdere malen de ‘gewonde’ van de brancard laten flikkeren. Als je, je nog niet ellendig genoeg voelde met een paar kogels in je donder of afgerukte ledematen dan heb je nu ook nog te kampen met ernstig hersenletsel. Maar… ze hebben je niet achtergelaten.

Klik hier om naar alle artikelen over Kamp van Koningsbrugge 2023, 2022 en VIPS te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je dit programma op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 3 van Kamp van Koningsbrugge elke donderdag om 20:33 uitgezonden op zender NPO 1 en op streamingsdienst NLziet zijn de afleveringen met deelnemers Mick, Bram, Eefje, Mahdi, Marty, Mustapha, Naoufal, Remi, Robin, Sam, Sheila, Stijn, Titia, Tomash en Zola  terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Avrotros / Kamp van Koningsbrugge / seizoen 3 / 2023

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 3 Kamp van Koningsbrugge 2023