Wijze lessen van de instructeurs in Kamp van Koningsbrugge

Het is weer afzien in aflevering 5 voor de Eefje, Sheila, Naoufal, Robin en de andere deelnemers van seizoen 3 van Kamp van Koningsbrugge 2023. Eigenlijk is afzien een understatement. De loodzware opdrachten zijn een allesvernietigende strijd voor de negen overgebleven cursisten van Jeroen van Koningsbrugge en dan bedoel ik vooral een strijd met zichzelf. Ray Klaassens en Dai Carter gooien de zweep er over om te zien wie er fysiek en mentaal sterk genoeg is om dit avontuur te doorstaan.

Ray Klaassens en Dai Carter evalueren de deelnemers in Kamp van Koningsbrugge

Hij zag het zelf niet aankomen, maar instructeurs Ray Klaassens en Dai Carter zijn in seizoen 3 van Kamp van Koningsbrugge onverbiddelijk en sturen Naoufal naar huis tijdens zijn evaluatie. Eerder die dag besodemieterde hij de boel door herhaaldelijk de indruk te wekken zwaarder te tillen dan hij daadwerkelijk deed. Foute boel volgens Ray. Je hoeft mensen niets te laten geloven, je doet het voor jezelf. En nu opsodemieteren! Goh, ik raak alweer lekker in de instructeurs mood.

De deelnemers hebben een teambuilding-uitje

De overgebleven deelnemers van Kamp van Koningsbrugge 2023 moeten zich in het holst van de nacht onzichtbaar verplaatsen naar een rendez vous punt, waar vandaan ze met twee medecursisten hun weg vervolgen naar een overdrachtspunt om een USB-stick in ontvangst te nemen. Een combinatie van verstoppertje en een speurtocht eindigend met een afspraakje. Mijn omschrijving klinkt alsof ik het over een leuke activiteit heb voor een personeelsuitje, maar ik denk dat bowlen en steengrillen voor de meeste mensen toch een betere optie is.

Door bovenstaande vraag ik mij af of Korps Commandotroepen ook wel eens een uitje hebben met elkaar. Een dagje teambuilding lijkt mij tamelijk overbodig, ze doen niet anders de godganse dag. Ik krijg ineens een visioen op mijn netvlies van Commando’s, volledig bepakt en met wapen om hun nek die een workshop taarten bakken volgen. ‘Oh jouw room is geschift, hup op de grond en 50 keer opdrukken!’

Ray Klaassens en Dai Carter sturen Sheila naar huis

Sheila kan sowieso taarten gaan bakken, want ook zij moet haar badge inleveren bij Ray Klaassens en Dai Carter in seizoen 3 van Kamp van Koningsbrugge 2023. Weliswaar trots en met opgeheven hoofd kan zij huiswaarts. Dat wil zeggen, als ze het weet te vinden want door alle vermoeidheid raakte Sheila volledig de weg kwijt en miste het RV punt. Rigoureuzer dan voorgaande seizoenen is dat reden genoeg om haar te deleten uit het kamp.

Na slechts drie uurtjes slapen mag Robin de volgende ochtend de warming up voor de Kamp van Koningsbrugge deelnemers verzorgen. Robin trekt van leer alsof het luie zweet na een zonvakantie op Mykonos eruit getraind moet worden. Ik vermoed dat zijn medecursisten hem de eeuwige jeuk met te korte armpjes gunnen. Dit is geen warming up, maar een sterf-hier-ter-plekke sessie. Je zou bang worden van zijn fanatisme dat wellicht werd veroorzaakt door zijn bakje ‘naai hem erin’ soep. De kippenhartjes wist Robin maar ternauwernood binnen te houden en zitten hem wellicht nog dwars.

De bereidheid om pijn te lijden is pijnlijk

De volgende opdracht is van het kaliber ‘de dood of de gladiolen.’ Instructeur Ray is niet te beroerd om toe te geven dat ook hij en alle andere instructeurs het meer dan moeilijk gehad hebben tijdens het lopen en zeulen met houten palen. De zwaarste opdracht die er is waarbij het draait om de bereidheid veel pijn te lijden. En lijden doen ze, alleen het kijken ernaar bezorgt mij al klotsende oksels. Mijn ademhaling stokt als deelnemers letterlijk door hun hoeven dreigen te zakken. De wijze les van Ray Klaassens en Dai Carter in Kamp van Koningsbrugge 2023 is dat je moedeloosheid om moet zien te zetten in daadkracht. Noteer hem allemaal maar even op een post it en plak hem ergens goed zichtbaar op. Kan nooit geen kwaad…

Klik hier om naar alle artikelen over Kamp van Koningsbrugge 2023, 2022 en VIPS te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je dit programma op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 3 van Kamp van Koningsbrugge elke donderdag om 20:33 uitgezonden op zender NPO 1 en op streamingdienst NLziet zijn de afleveringen met deelnemers Mick, Bram, Eefje, Mahdi, Marty, Mustapha, Naoufal, Remi, Robin, Sam, Sheila, Stijn, Titia, Tomash en Zola  terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Avrotros / Kamp van Koningsbrugge / seizoen 3 / 2023

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 3 Kamp van Koningsbrugge 2023