Kamp van Koningsbrugge: Worsteling van Natasja raakt instructeur

Kamp van Koningsbrugge Special Edition

‘Als er iets is waar we pislink van worden, is het als je aan de trekker zit of je loop gericht is op iemand anders.’ Hoe vanzelfsprekend de woorden van instructeur Ray ook klinken, toch ga ik gelijk het rijtje deelnemers van Kamp van Koningsbrugge af. Welke Onbekende Bekende Nederlander zou er zo snugger zijn om de loop van zijn of haar wapen op een collega te richten? Of wellicht zelf diep in de loop van het klappertjespistool koekeloeren?

Ruben en Niels zullen het in ieder geval niet zijn. Die vertrokken reeds met de staart tussen de benen in de vorige aflevering. Het zou mij niets verbazen dat Celine of Boris het wapen achterstevoren gebruiken. Godzijdank blijkt de instructeur het slechts bij een instructie wapengebruik te houden en blijven de daadwerkelijke wapens nog even veilig uit handen van onze OBN’ers. Heel verstandig.

Happy birthday

Vandaag is één van de Kamp van Koningsbrugge deelnemers jarig. Iris is 28 lentes jong geworden en heeft wel een heel speciaal verjaardagsfeestje. Na 18 uur slaapgebrek wordt er aan de rand van het bos in het donker gepicknickt met taart. De instructeur legt uit dat het heel belangrijk is om verjaardagen te vieren bij de Special Forces. Tja dat lijkt mij logisch, het is tenslotte nog maar de vraag of je op je volgende verjaardag nog een hartslag hebt.

Al legt instructeur Ray het belang van verjaardagen vieren ietwat subtieler uit: ’Afzien, helemaal naar de klote gaan en aan de andere kant jezelf helemaal een krul in je lul lachen.’ Met moeite onderdruk ik de neiging om direct al mijn mannelijke vrienden te bellen met de vraag of zij weleens een krul in hun lul hebben gelachen. Ik probeer een visuele voorstelling te maken van een lul met een krulstaartje, maar kan me er niks bij voorstellen. Dus heren, hebben jullie ooit een krul in je gereedschap, dan krijgen jullie bij hoge uitzondering eenmalig toestemming om een dick pic te sturen.

Nachtelijk uitstapje

Maar goed, genoeg geluld over krullen in lullen. Op naar de missie van vandaag. De Kamp van Koningsbrugge deelnemers moeten in hun uppie het bos in om kaartjes te verzamelen. Hulpeloos zonder telefoon met Google maps en slechts uitgerust met een kaart, kompas en een lamp op hun kersenpit gaan de jonge woudlopers één voor één het duistere bos in.

Natasja is bang in het donker en slaapt thuis normaal gesproken met een lamp aan. Ze heeft veel narigheid in haar jeugd meegemaakt en is in gevecht met demonen uit haar verleden. Ondanks dat ze doodsbang is, gaat ze de uitdaging wel aan en kijkt haar angst recht in de ogen. Niet dat ze veel ziet in het donker, maar dat terzijde.

Zware tocht

Celine begint dapper aan de barre nachtelijke tocht, maar raakt haar kompas kwijt. Ze hoopt op wat ‘compassie’ van de instructeurs en gaat ervan uit dat ze een nieuw kompas krijgt. Celine slaat echter de plank finaal mis, net zoals ik met de ultra flauwe woordgrap in de vorige zin. Ja leesvriendjes en vriendinnetjes, ik kop hem zelf maar even in voordat jullie dat doen op social media.

Drag queen Boris is ook niet al te happy met de opdracht. Hoewel hij zijn stiletto hakken heeft thuisgelaten valt de tocht hem zwaar. Daphne baalt vooral omdat het haar bij de opdracht niet is gelukt om de beste te zijn. Een bekend fenomeen waar topsporters wel vaker last van hebben. Voor ik het weet komt juf Ank uit mijn mond gekropen en blaat tegen de tv: ‘Meedoen is belangrijker dan winnen.’ Ook bij Kamp van Koningsbrugge 2022.

Op de vuist

Na het gezellige wandelingetje in het bos is het tijd voor de beasting. Dat is een soort van hardcore bootcamp voor Special Forces. Persoonlijk vind ik de beasting niet zo boeiend en word al moe als ik ernaar kijk. Het onderdeel wat na de buitengymles komt blijkt nog veel heftiger. Een potje matten in een gevechtsarena van een oude kasteelruïne in La Roche . Niet knus stoeien met je groepsgenoten, maar knokken met professionele kickboksers!

De OBN’ers maken geen schijn van kans en tollen als dronkenmannen en -vrouwen door de arena. Klap na klap volgt en al snel hebben de hersens van onze deelnemers een harde reset gehad. Op het moment dat ze denken dat het gevecht is afgelopen, heeft de instructeur nog een verrassing voor de Kamp van Koningsbrugge deelnemers. Het is tijd voor de tweede ronde!

De bokshandschoenen gaat uit en het grondwerk gaat beginnen. Celine kreunt en gromt alsof haar leven ervan afhangt. Tarikh lekt rode vloeistof uit zijn neus en Daphne blijkt judovaardigheden te hebben die goed van pas komen tijdens het gerollebol.

Natasja

Het was weer een indrukwekkende aflevering. Natasja moet helaas Kamp van Koningsbrugge verlaten op verzoek van de instructeurs. Het is voor haar zowel fysiek als mentaal niet verantwoord om door te gaan. Dit zorgt voor veel emoties bij Natasja én bij de instructeurs. Ik heb diep respect voor het feit dat Natasja het gevecht met zichzelf is aangegaan en hoop dat zij, bij het terugkijken van de afleveringen eindelijk eens beseft dat ze een prachtige, sterke vrouw is. Natasja Gibbs is als een Phoenix….‘and just like the Phoenix rose from the ashes, she too will rise.’

Beeld bron: Still TV NPO / AVROTROS

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Kamp van Koningsbrugge te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je aflevering 2 waarin Natasja Gibbs moet vertrekken uit Kamp van Koningsbrugge gemist? Kijk dan terug hoe het de deelnemers van Kamp van Koningsbrugge in seizoen 3 vergaat op NLziet.

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 3 Kamp van Koningsbrugge 2022