Afzien om als winnaar uit de bus te komen in de finale van Kamp van Koningsbrugge 2023

Met aflevering 9 zijn we aangekomen bij de finale van Kamp van Koningsbrugge seizoen 3 waarin Robin, Bram, Sam en Remi als laatst overgebleven deelnemers zich nog één keer mogen bewijzen. Zijn zij commandowaardig genoeg en weten ze de eindstreep te behalen van deze loodzware commando opleiding?

Afvallen op de valreep in de finale van Kamp van Koningsbrugge 2023 

We konden allen aanschouwen hoe deelnemer Remi letterlijk met een knal Kamp van Koningsbrugge 2023 moest verlaten. Wat er precies gebeurde begreep ik niet helemaal, maar tot twee keer aan toe vuurde Remi in de slotfase per ongeluk een schot met zijn wapen. Tja… het lijkt mij vrij voor de hand liggend dat het een ontoelaatbare fout is en dat je op kan donderen naar huis. Wel zuur, zo vlak voor de finale van Kamp van Koningsbrugge 2023, maar je doet niet mee aan een open dag van de scouting Remi!

Het voorval deed mij denken aan tante Sophia die achter een bankstel op de grond lag en twee keer moest niezen toen wij allemaal ons adem inhielden op de surpriseparty voor tante Greet. De hele verrassing was zwaar verkloot omdat tante Greet onmiddellijk begreep dat er in de donkere ruimte overal familie en vrienden verdekt opgesteld stonden om heel hard ‘SURPRISE!’ te roepen zodra het licht aan zou gaan. Die arme Greet deed het niet expres, maar op dat moment gun je zo’n vrouw hele nare lelijke dingen toe die ik met goed fatsoen niet kan schrijven hier. 

De broedermars van deelnemers Bram, Sam en Robin

En toen waren er nog maar drie… Bram, Sam en Robin zijn vastberaden de commandotraining tijdens de finale van Kamp van Koningsbrugge 2023 gezamenlijk als winnaars af te ronden en beginnen vol goede moed aan de broedermars van 10 km. Volledig naar de klote halen ze de eindstreep en het drietal wordt binnengetrokken in café Moeke. Saucijzenbroodjes, borrel, een peptalk over broederschap en zelfs samen een lied daarover ten gehore brengen valt hen ten deel. Wat zijn de nieuwe broeders opgelucht dat de missie is voltooid.

Yeah right. Net als Bram, Sam en Robin denken dat ze alles hebben gegeven in hun Kamp van Koningsbrugge 2023 avontuur en zich winnaars wanen, krijgen ze eenmaal buiten café Moeke nogmaals een routekaart in hun handen geduwd. Hoppa, gewoon nog eens 10 km lopen. Niet zeiken, maar doorgaan. Als je mentaal en fysiek zo naar de klote bent dan moet je wel over heel veel wilskracht beschikken om jezelf weer te herpakken. Het is niet te doen, maar toch doen ze het. Blij en opgelucht komen de finalisten aan bij de instructeurs van Kamp van Koningsbrugge, maar de blijdschap is van korte duur.

Broederschap staat centraal in de finale

Het drietal wordt wederom op pad gestuurd voor nog eens 10 km. Als Sam zijn broeder Robin daarbij inhaalt en hem geen support geeft krijgt hij daarvoor van de instructeur een reprimande. En terecht. Luttele uren daarvoor in café Moeke, ging het gesprek potverdorie over broederschap, broederschap en broederschap. Blijkbaar was hij vooral heel druk met saucijzenbroodjes in zijn mik proppen en heeft daardoor de essentie van de boodschap even gemist. 

Als Sam vervolgens ook nog eens afdwaalt van de route moet hij logischerwijs zijn badge van Kamp Van Koningsbrugge 2023 inleveren bij Instructeur Ray Klaassens en Dai Carter. Niet bijster bijdehand van brandweerman Sam en ik ben er zeker van dat dit het tekenfilmpersonage met dezelfde naam nooit zou gebeuren. ‘Want hij staat altijd paraat, brandweerman Sam. En hij is heel accuraat, brandweerman Sam. Hoe kort z’n nachtrust ook duurt, Sam is de held van de buurt!’

De winnaars van kamp van Koningsbrugge zijn Robin en Bram

Kort samengevat, slechts twee deelnemers moeten nóg eens 10 kilometer bikkelen. Weliswaar lopen de instructeurs met hen mee en echt op hun allerlaatste beetje wilskracht strompelen winnaars Robin en Bram onder begeleiding van Ray Klaassens en Dai Carter over de finish van Kamp van Koningsbrugge 2023. Ik ben serieus doodmoe van alleen al kijken naar deze afmatting. Ik ga even bijkomen van de finale en alle oneliners en wijze lessen van Ray Klaassens en Dai Carter in een Word bestandje opslaan onder de naam Kamp van Koningsbrugge 2023. Wie weet kan ik er nog eens iemand mee om de oren slaan, zo niet mijzelf als ik weer eens loopt te piepen dat ‘ik kapot ben!’

Klik hier om naar alle artikelen over Kamp van Koningsbrugge 2023, 2022 en VIPS te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je dit programma op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 3 van Kamp van Koningsbrugge elke donderdag om 20:33 uitgezonden op zender NPO 1 en op streamingdienst NLziet zijn de afleveringen met deelnemers Mick, Bram, Eefje, Mahdi, Marty, Mustapha, Naoufal, Remi, Robin, Sam, Sheila, Stijn, Titia, Tomash en Zola terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Avrotros / Kamp van Koningsbrugge / seizoen 3 / 2023

Home » Televisie » aflevering 9 seizoen 3 Kamp van Koningsbrugge 2023