Kamp van Koningsbrugge: Edino kwam, zag en overwon

Kamp van Koningsbrugge Special Edition 2022

Wouter is vannacht naar het toilet geweest. Instructeur Ray Klaassens kijkt hem streng aan en zegt: Toilet? Wijs me eens waar dat toilet is.’ Wanneer Ray even later vraagt: ‘Heb je doorgetrokken?’, lig ik dubbel van het lachen. Het is natuurlijk helemaal niet grappig als je tijdens een schuilbivak sporen achterlaat. Sterker nog, de gevolgen kunnen desastreus zijn tijdens een missie. Het kan het verschil tussen leven en dood zijn. Gelukkig heeft de flater van Wouter voor de Kamp van Koningsbrugge deelnemers geen fatale gevolgen.

Toch moet ik stiekem lachen om de actie Wouter Prudon. Ik bedoel, hoe verwoord je dit netjes tijdens een speech op de uitvaartceremonie van zo’n man? Of wat zet je op zijn grafsteen? Een moedig commando tot de schijt hem doodde? Een held die letterlijk zijn sporen heeft nagelaten? Wat je ook bedenkt, het is gewoon shit. Geen kut met peren, maar kak met bladeren. De Chef Special drummer gaat met het poep incident waarschijnlijk nog heel lang geplaagd worden door zijn bandgenoten. 

De bitchmodus van Daphne

Wouter zal echter niet de enige van de Kamp van Koningsbrugge deelnemers zijn die een bijnaam overhoudt aan het programma. Daphne Koster zal ongetwijfeld ook in aanmerking komen voor een charmant koosnaampje. Begrijp mij niet verkeerd, ik hou van Daphne. Ze is het voorbeeld van een oersterke vrouw met enorm veel doorzettingsvermogen. Maar doordat ze zo fanatiek is, kan ze lichtelijk tiranniek overkomen. De afgelopen twee afleveringen van Kamp van Koningsbrugge gedroeg Daphne zich als een dominante dame die op de markt gebakken visjes verkoopt. Oftewel een viswijf met een vleugje aan dictatoriale neigingen.

Ik ben nieuwsgierig wat er nog meer onder het pantser van deze sportvrouw zit. Persoonlijk denk ik dat we steeds een stapje dichterbij de kern van Daphne komen. Hoe meer autoritair gedrag ze laat zien, hoe dichterbij het breekpunt is en de emoties naar boven komen. Maar goed, dit is slechts de theorie van de schrijfgeit die dit stukje voor jullie tikt. Ik ben geen expert, maar weet wel het een en ander van je emoties begraven achter een bikkelhard masker. Het is een copingmechanisme wat op kan treden als je maar lang genoeg in overlevingsstand hebt moeten functioneren. Niet dat ik emoties heb, doe niet zo raar joh. Geen tijd voor die onzin. Er is immers nog tijd zat om te janken wanneer ik in m’n kist als lopend buffet voor wormen lig te ontbinden. Het is toch niet dat je dan iets beters te doen hebt hè.

Eigenlijk hoop ik dat we in de komende afleveringen van Kamp van Koningsbrugge de zachte, emotionele kant van Daphne Koster te zien krijgen. Dat zou best nog wel eens een verrassend mooie parel kunnen zijn. Of ik heb het compleet mis en is ze gewoon een kreng. Dat kan natuurlijk ook.

Moed

Er is één persoon die met zijn deelname aan Kamp van Koningsbrugge het verdient om juist voorgoed van zijn bijnaam af te komen. Ik heb het over Edino van Dorsten, aka ‘zoon van Ruinerwold’. 

In het pikkedonker kruipen door een smalle tunnel met ijskoud water dat tegen je navel aan klotst, is voor niemand een pretje. Maar voor Edino is de opdracht een mentale beproeving die fikse jeugdtrauma’s kan triggeren. Toch gaat hij de ultieme exposure aan. Na een kort moment van paniek herpakt hij zich, wurmt zichzelf dapper door de tunnel en geeft daarmee zijn oude pijn een keiharde vuistslag midden in het gezicht. Deze moedige man kwam, zag en overwon.

Hij is niet langer ‘die jongen van Ruinerwold’, zijn naam is Edino. 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Kamp van Koningsbrugge te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media❤️

Heb je aflevering 4 van Kamp van Koningsbrugge Special Edition 2022 gemist. Kijk dan seizoen 3 van Kamp van Koningsbrugge terug op NLziet.

Beeld bron: Still Tv NPO

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 3 Kamp van Koningsbrugge Special Edition 2022