Een heerlijke avond kijkbuiskluiven met het programma Jelka op Eigen Houtje

In de column Jorit zegt het gewoon deelt Tv-Vrouw tikgeit Jorit haar visie op het wel en wee in televisieland, en vandaag neemt zij het televisieprogramma Jelka op Eigen Houtje onder de loep. Een nieuw pimp-je-huis programma op NET5 onder leiding van creatieve chaoot Jelka van Houten, die er niet voor schroomt om de hulp van vriend Henry van Loon en haar netwerk in te schakelen.

Is Jelka op Eigen Houtje het zoveelste woonprogramma met een BN’er?

Waar kennen we de blonde stuiterbal ook alweer van? Jelka van Houten heb je waarschijnlijk weleens op de beeldbuis voorbij zien komen in een van de vele hilarische series en films waarin ze heeft gespeeld zoals bijvoorbeeld Huisvrouwen bestaan niet, Jeuk en Tropenjaren. Jelka heeft flink aan de weg getimmerd als actrice en op Wikipedia staat een waslijst aan acteerprestaties waarmee je zo ongeveer de halve kamer kunt behangen. Oké, dat is misschien een beetje overdreven, maar het lijstje is zeker groot genoeg om het kattenluikje van een stel irritante buren mee af te plakken. 

Voordat ik het programma van Jelka van Houten ging kijken, had ik er totaal geen zin in. Weer zo’n over het paard getilde BN’er die denkt dat ze verstand heeft van styling. Ik overwoog zelfs even om een acute blindedarmontsteking te veinzen, zodat een knappe ambulancier mij moest komen redden en we samen al kopkluivend het interieur van de ambulance zouden verbouwen. 

Waar is Henry van Loon?

Met veel pijn en moeite ben ik er toch in geslaagd om mijn mannen-in-uniform fetisj te bedwingen en braaf af te stemmen op NET5 om Jelka op Eigen Houtje te bekijken. De gedachte aan acteur/cabaretier Henry van Loon in werkoverall hielp daar uiteraard aan mee. 

Nou vergeet het maar. Niks heerlijke Henry die met een half ontbloot bovenlijf staat te zweten in een overall, maar Jelka van Houten die er in haar kanariegele kluspak uitziet alsof ze de kostuummaker van Studio 100 heeft ingeslikt. Het lijkt erop dat ze elk moment een leger aan Bumba’s en Kabouter Ploppers kan uitkotsen om vervolgens haar tuinbroek vol te schijten met een zwerm Maya de Bij’tjes. Holy fuck, moet die meid een woning een make-over gaan geven? Hoe dan?!

Ondanks de beroerde kledingsmaak van Jelka van Houten weet zij echter prima raad met de woonwensen van deelnemer Wilma en tovert ze op eigen houtje het appartement om in een waar woonpaleis. Wat blijkt, Jelka heeft zowaar een diploma decorbouw en is er nog goed in ook! Met veel humor weet ze op creatieve wijze een originele twist te geven aan de woning. En als kers op de taart komt Henry van Loon, de vriend van Jelka van Houten, nog even in beeld om een badkuip de trap op te tillen.

Is het woonprogramma van Jelka van Houten een kijktop of kijkflop?

Jelka op Eigen Houtje is zeer zeker de moeite waard om te kijken. Vergeet alle spuuglelijke visgraatvloeren van Roos Reedijk uit Kopen Zonder Kijken en pleur de glazen deuren met stalen omranding maar snel op het grofvuil, want met Jel in tha house wordt het pas écht leuk. Eindelijk een BN’er die zichzelf niet al te serieus neemt. 

Met een gezonde dosis zelfspot, een compleet chaotische werkwijze én de nodige blunders bezorgt Jelka met het NET5 programma Jelka op Eigen Houtje de kijkers een heerlijke avond kijkbuiskleven. Als ze nou voor de volgende aflevering ook nog even haar vriend Henry van Loon halfnaakt wat gaten laat boren, is het feest compleet. En ja, dat is best een beetje seksistisch om te zeggen. Mocht je er aanstoot aan nemen, lees dan lekker de Libelle. 

Klik hier om naar alle columns uit de rubriek Jorit zegt het gewoon te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Op televisie wordt seizoen 1 van Jelka op Eigen Houtje elke woensdag om 20.30 uur uitgezonden op zender NET5 en op Prime Video, KIJK en NLziet zijn de afleveringen met Jelka van Houten en haar vriend Henry van Loon terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NET5 / Jelka op Eigen Houtje

Home » Televisie » Jelka op Eigen Houtje aflevering 1 Jorit zegt het gewoon