Isola di Beau: Open brief aan Beau van Erven Dorens

Isola di Beau

Hé Beau, ben je daar? We moeten even samen praten, jij en ik. Allereerst, wat leuk om te zien dat je bekende Nederlanders mee op sleeptouw neemt naar Isola di Beau. Toppie, dikke duim en een welverdiende sticker voor jou. Dan zijn die BN’ers ook even van de straat en hopelijk weet jij nog wat intieme bekentenissen te ontfutselen bij de sterren. Het liefst geheimen die het daglicht niet kunnen verdragen. Worden we blij van, de lezers van Tv-Vrouw en ik. 

Toch ben ik een klein beetje boos op jou, Beau van Erven Dorens. Nou ja, boos klinkt wel heel dramatisch. Eerlijk gezegd ben ik meer teleurgesteld. Nee, niet huilen Beau. Ik hou nog steeds zielsveel van jou en je bent één van de weinige tv-persoonlijkheden die ook nog daadwerkelijk iets zinnigs weet bij te dragen aan het tv-landschap. Zeker nu Matthijs van Nieuwkerk een kloon van Jekyll en Hyde blijkt te zijn, ben jij onze hoop in de donkere dagen voor kerst.

Olifant in de porseleinkast 

Tot zover de spreekwoordelijke veer in je derrière, nu over naar de roze olifant in de porseleinkast: Isola di Beau. Waarom was het nodig om een i-so-la in de titel van je prachtige programma te gooien? We worden dagelijks doodgegooid met tv-programma’s waar een eiland een prominente plaats in de titel heeft. Temptation Island, Million Dollar Island, Love Island, en ga zo maar door. Dan kan je het woord eiland wel chique in het Italiaans schrijven, maar het is en blijft een eiland.

‘Mens, maak je toch niet zo druk’, hoor ik je in gedachten al zeggen. Makkelijk praten jij. Er zijn nu eenmaal mensen die niet hun zuurverdiende centjes verdienen door met celebrities wijn te drinken in het zonovergoten Italië. Kijk naar mij… Mijn hoofd en ik zijn niet compatibele met de fijngevoelige beeldbuis. Lullen kan ik als brugman, dat is niet het probleem. Maar tv maakt alles groter en dat reusachtige pinda hoofd waar ik mee ben ‘gezegend’ dankzij de genen van mijn ouders, is dusdanig beeldvullend dat gasten die ik zou interviewen niet eens in beeld kunnen komen. Past never te nooit niet. 

Lastige oom Google

Ik moet mijn kunsten dus op een ander platform uitoefenen. Oftewel stukjes schrijven voor Tv-Vrouw. Met alleen artikelen schrijven kom je echter niet ver in deze wereld. Je hebt nu eenmaal ook lezers nodig en juist dáár komt het struikelblok om de hoek kijken. Redacteuren, columnisten en andere schrijvende idioten zijn afhankelijk van Google. 

Oom Google vindt een online magazine alleen lief als de schrijvers gebruik maken van SEO. Search Engine Optimization heet dat voluit. Ik ga je niet lastig vallen met de onverteerbaar langdradige theorie achter het succesvol toepassen van SEO, maar neem van mij aan dat het een waanzinnig takkewerk is om Google aan het verstand te brengen dat wij schrijven over jouw programma Lago di Beau. Als dan ineens bij seizoen 2 de naam van het programma getransformeerd wordt van Lago di Beau naar Isola di Beau, is al het werk voor niks geweest. 

Tijdgebrek 

De Tikgeiten der Nederlanden zijn vervolgens uren, zo niet weken, bezig om aan oom Google uit te leggen dat het programma voortaan Isola di Beau heet. Dus Beau, doe mij een lol. Verander alsjeblieft niet meer van locatie voor de opnames van Isola di Beau en flikker in hemelsnaam dat ‘Lago’ weer terug in de titel. Wellicht dat ik dan de volgende keer tijd genoeg overhoud om ook daadwerkelijk over de inhoud van je programma te schrijven. Zullen we er samen onder het genot van een Italiaans ijsje over praten? Ik trakteer.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Isola di Beau te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb het programma Isola di Beau waar Beau van Erven Dorens zijn gasten op de prachtige locatie Sardinië te Italië ontvangt gemist? Kijk dan Isola di Beau terug op Videoland en geniet van aflevering 1 met Matthijs de Ligt en Diederik Ebbinge.

Beeld bron: Still Tv RTL 4 / Isola di Beau / Beau van Erven Dorens

Home » Televisie » Open brief Isola di Beau