Is Samen Uit, Samen Thuis hét alternatief voor B&B Vol Liefde?

In de column Jorit zegt het gewoon deelt Tv-Vrouw tikgeit Jorit haar visie op het wel en wee in televisieland, en vandaag gaan we het hebben over het gloednieuwe RTL4 programma Samen Uit, Samen Thuis. De datingshow komt goed van pas voor iedereen die te kampen heeft met ernstige B&B Vol Liefde afkickverschijnselen.

Het nieuwe RTL4 programma Samen Uit, Samen Thuis

Vol verwachting zet ik de televisie aan voor een lekker portie romantiek en drama. Na 48 uur te hebben doorgebracht zonder B&B Vol Liefde beginnen de dopaminereceptoren in mijn kop al aardig van slag te raken. Na wekenlang zoveel sensatie is het verdomde lastig om ineens cold turkey af te kicken, maar gelukkig hebben de dames en heren van RTL4 een alternatief bedacht om het leed te verzachten. Met behulp van het programma Samen Uit, Samen Thuis hoop ik dan ook weer een beetje te kunnen functioneren. Voor zover dat mogelijk is in mijn geval dan. Ja, ik kop hem er zelf maar vast in voordat jullie het doen.

Het concept waarbij singles op vakantie gaan met 3 potentiële partners hebben we al eerder gezien bij het SBS6 programma Ik ga op Reis en Neem mee. De naar liefde smachtende singles van Samen Uit, Samen Thuis lijken op het eerste gezicht iets minder excentrieke types, maar dankzij Bart uit Tilburg zijn flashbacks naar Petri Damen uit B&B Vol Liefde gegarandeerd. 

Kritische deelnemer van het liefdesprogramma

De 61-jarige Bart heeft een loopbaan als marineofficier achter de rug en is zo ongeveer de mannelijke pittige Petri van Samen Uit, Samen Thuis. Hij is behoorlijk kritisch en is blijkbaar vergeten om zijn happy pills in te nemen. Het is maar goed dat ik me niet als zijn date heb opgegeven voor de datingshow, want anders zou ongetwijfeld een van ons in een vervoerskist met 6 planken terug vervoerd moeten worden van vakantie. 

Dominante mannen met een sterk obsessieve behoefte om alles onder controle te houden zijn voor mij wat kryptonite voor Spiderman is. In een poging om mezelf te beschermen timmer ik dat soort figuren dan ook graag op verbale wijze hun neurotische hersentjes in. Zo hebben we allemaal onze afwijkingen zullen we maar zeggen.

Nu moet ik zeggen dat Bart een apart geval is, want Mehraz en Eric – de andere deelnemers die in aflevering 1 van Samen Uit, Samen Thuis worden voorgesteld – lijken tot nu toe bijzonder sympathieke mensen. Het is niet netjes, maar stiekem verlang ik wel naar een bonte verzameling aan lamzakken, ruggengraatloze wormvormige aanhangsels en hysterische mutsen als deelnemers voor de rest van het seizoen. Sorry, er is nu eenmaal geen beter leedvermaak dan ‘datevermaak’

Klik hier om naar alle columns uit de rubriek Jorit zegt het gewoon te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Op televisie wordt seizoen 1 van Samen Uit, Samen Thuis elke dinsdag om 20.30 uur uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLZiet zijn de afleveringen met de Bart, Eric, Mehraz, Robin en Cliff terug te kijken

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Samen Uit, Samen Thuis

Home » Televisie » Samen Uit Samen Thuis aflevering 1 Jorit zegt het gewoon