Ik Vertrek XL: Bezoek van een slang en twee ezels 

Ik Vertrek XL

Het is een aflevering waarin mens en dier elkaar helemaal weten te vinden in het stukje rauwe natuur van lekkende daken en niet afgesloten containerwoningen. Waar de ezels op Bonaire de laatste bezittingen van Rinse en Francien onder hun neus wegknagen, krijgt Wim het in Italië vrij letterlijk aan de stok met een slang. Maar als je denkt dat deze situaties penibel zijn, dan heb je de financiële situatie van beide partijen nog niet onder de loep genomen. Ik heb inmiddels overspannen longen van het adem happen. Het was weer billenknijpen hoor. Heb je aflevering 3 van Ik Vertrek XL gemist, lees dan vooral verder.

Een dikke middelvinger 

Je vraagt je af hoe ze het in godsnaam doen, maar het vijftal in Italië houdt de sfeer én de moed er lekker in. Nadat de vijf na de lockdown weer richting Italië mogen reizen, weten ze niet hoe snel ze aan de klus moeten op hun landgoed. De erfgenamen hangen, net als het rottende dak, als het zwaard van Damocles boven hun hoofd en de aankoopmakelaar is ook nog steeds foetsie. Desondanks besloten onze vrolijke vrienden er vol tegen aan te gaan, want de eerste gasten komen over acht maanden. Ze zijn een goed team, al zeggen ze het zelf. Wim heeft een bijzonder talent voor doen wat Hans zegt en Marja ramt Renzo zo hard op zijn hand, dat zijn middelvinger spontaan in haar gezicht omhoog schiet. Desalniettemin vindt Marja deze vergane glorie veel leuker dan een nieuwbouwhuis. Zij zou het liefst ieder jaar meedoen aan het programma. Een dicht dak boven je hoofd en een verwarming die het doet is immers zwaar overrated en wordt in Ik Vertrek niet gemist. 

Dikke worstjes en koude potjes

Als Wim met gevaar voor eigen leven het gevecht met een slang heeft gewonnen, moet hij echt even bijkomen. Van Hans en Renzo heeft hij weinig last, maar die vrouwen moeten echt even pleite. Dus besluit Wim ze naar de buurvrouw te sturen voor een potje pottenbakken. Ada vindt het geweldig. Dit is de kern, dit is wie ze is. Ik ben het spoor bijster. Zojuist giechelde ze nog met Marja over de grote worstjes van hun mannen en nu blijkt ze toch een potje? Volgens mij heb ik echt de logica van de kandidaten van Ik Vertrek gemist, niet te volgen die lui. Ik vraag me af of de bobo’s van Avrotros en NPO onderhand niet ook het spoor bijster zijn.

Alles is weg

Als je denkt dat het gezelschap in Italië in de problemen zit, ben je nog niet op Bonaire geweest. De bouw is inmiddels stilgelegd, omdat de bank maar niet over de brug komt met een lening. Oscar is vertrokken en heeft meer spullen meegenomen dan Yolanthe ooit deed toen ze Jan Smit verliet. Rinse is net zo verbijsterd als moeder Smit destijds. ‘Alles is weg, echt alles is weg tot aan de gastendoekjes aan toe.’ Rinse vindt het maar raar dat Oscar weg is gegaan. Hij kan zich toch een beetje inleven in Rinse en Francine en een tijdje gratis werken? Hoezo moet Oscar zo nodig geld verdienen om zijn gezin te onderhouden? Kleine André krijgt toch borstvoeding?

mensrelatie_468x60_v1
Al spijt van de deelname aan Ik Vertrek XL?

Zoon Jan vliegt voor een lange vakantie naar Bonaire en papa Rinse heeft een gele auto voor Jan geregeld. ‘Omdat hij zo van Tweety houdt.’ Voor de gelegenheid heeft hij zichzelf ook nog verkleed als Tweety. Tja, voor je kinderen doe je alles denk ik. Jan is minder onder de indruk van de gele outfit van pa en ergert zich meer groen dan geel. Hij had liever gehad dat de bouw wat verder was gevorderd en legt zijn ouders vriendelijk doch helder uit dat ze er een puinbak van gemaakt hebben.  Jan heeft spijt dat hij zich ooit aangemeld heeft voor Ik Vertrek XL, want nu moet hij zich ook nog een beetje lopen inhouden voor de camera. Rinse en Francine zetten nog maar even snel een hek om de container heen, zodat die verrekte muilezels in ieder geval van de spullen van Jan afblijven. 

Gaat dit nog goed komen?

Ik ontwikkel inmiddels een plaatsvervangende angststoornis en een permanente paniekaanval als ik naar Ik Vertrek XL kijk. Je gunt het die mensen van harte, maar buiten hun eindeloze positieve, of moeten we zeggen naïeve houding, zie ik het voor beide partijen somber in. Gaat dit nog goedkomen of wordt het een droom in duizend stukken op een doorgerotte houten vloer? We gaan het zien…

Klik hier om alle artikelen over de afleveringen van Ik Vertrek te lezen.

Beeld bron: Still Tv NPO / AVROTROS

Vind je deze column leuk? Deel hem dan gerust op social media. De deelknop staat bovenaan de pagina.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je aflevering 3 van Ik Vertrek XL op NPO / AVROTROS gemist? Kijk dan terug op NLziet.

Home » Televisie » Ik Vertrek » aflevering 3 Ik Vertrek XL