Ik vertrek XL: We zijn trots op ons

Ik vertrek XL

We zijn nog lang niet over de schok van het overlijden van Hans heen als we vandaag de balans op maken. De laatste aflevering van Ik vertrek XL staat op het programma en ik houd voor de zekerheid mijn doos tissues weer paraat. Ik vermoed dat zowel tranen van geluk als van ontroering de revue kunnen passeren, maar sluit niet uit dat ik al mijn nagels eraf zal bijten van pure frustratie. We gaan het allemaal meemaken, want vandaag zien we de ontknoping van een spraakmakend seizoen van Ik vertrek XL. Houd je ´Zet ´m op Marja´ vlaggetjes in de aanslag en zwaai zo hard als je kan. Andiamo!

De eeuwige positivo Francine

In het kader van ‘save the best for last’ nemen we eerst even een kijkje op Bonaire alvorens we een bordje pasta naar binnen werken en hopelijk toasten met een groot glas Prosecco. Dat wil niet zeggen dat we Rinse, Francine en zoon Jan geen wereldwonder gunnen op Bonaire, ik heb er alleen een hard hoofd in. Mijn angst blijkt behoorlijk gegrond want de bouw ligt nog steeds stil. Rinse krijgt er zoveel stress van dat hij in het ziekenhuis belandt, wat natuurlijk ontzettend sneu is.

Francine blijkt nog steeds de eeuwige positivo en dat is bewonderenswaardig gezien de omstandigheden. Ondanks de ellende waarin ze inmiddels al jaren vertoeft is ze van het eiland en haar bewoners gaan houden. Francine is eigenlijk een soort omgekeerde bounty reep. Ze is naar eigen zeggen wit van buiten maar donker vanbinnen. Whatever that means. Francine is happy en ziet de toekomst zonnig tegemoet. En dat is haar gegund. 

Bonje op Bonaire

Zoon Jan heeft zijn draai ook gevonden op het eiland. Verstandig als hij is, werkt hij de ballen uit zijn broek als aannemer. Op andere plekken op het eiland wordt namelijk wél gebouwd. Hij heeft ook een nieuwe liefde, Lois. Weten we het nog? Er is nog nooit iemand in de geschiedenis van Ik Vertrek XL zo sjiek gedumpt al Fabienne in de vorige aflevering. Het nieuwe liefje Lois krijgt het vrijwel direct aan de stok met Rinse.

Ergens zou het Rinse moeten gaan dagen dat hij bonje heeft met iedereen dus dat het misschien ook wel aan hem kan liggen. Maar nee. Francine denkt echter de oplossing te hebben. Lois moet sorry zeggen tegen Rinse en op haar knieën om genade smeken voor iets, waar ze tot op de dag vandaag nog pal achter staat. Lois zegt in, iets nettere bewoordingen dat Francine de boom in kan. Pas maar op Lois, voor je het weet sturen ze een advocaat op je af.

Erop of eronder

Is het Marja en consorten in Italië wél gelukt om er ondanks de plotselinge dood van Hans, in Ik Vertrek XL iets moois van te maken? Aan hun daadkracht zal het niet gelegen hebben. Marja zat tot overmaat van ramp met een gebroken enkel. Hoeveel pech kan een mens verdragen vraag je je af. Nou niet genoeg om Marja, Renzo, Ada en Hans eronder te krijgen. Het is ze gelukt, de eerste gasten worden vandaag ontvangen en mijn hart maakt een sprongetje. Ik kan het bijna niet geloven, maar wat is het ze gegund.

Zoals het een goede Ik Vertrek XL aflevering betaamt zijn de kamers een uur van tevoren nog een grote troep, maar natuurlijk komt dit goed. Als je zoveel ellende hebt overleefd als deze groep in Italië dan is een last minute puinbak aan kant maken natuurlijk een peulenschil. Ada mag eindelijk haar kunst-workshop geven. Renzo neemt de gasten mee voor een lang verwachte wandeling door de prachtige natuur terwijl Marja, van alle markten thuis, zonder moeite een wijnproeverij op tafel tovert.

Bij de officiële opening vult mijn buik zich met regenbogen en vliegende eenhoorns. Wat hebben ze dit met elkaar ongelofelijk knap gedaan. Ik hoop met heel mijn hart dat dit een groot succes wordt. Geheel terecht proosten ze met de woorden: ‘We zijn trots op ons’. Dat is Hans daarboven vast en zeker ook. Kan niet anders, want jullie zijn een prachtig stel mensen bij elkaar!

Klik hier om alle artikelen over de afleveringen van Ik Vertrek te lezen.

Beeld bron: Still Tv NPO 1/ AVROTROS

Vind je deze column leuk? Deel hem dan gerust op social media. De deelknop staat bovenaan de pagina.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb jij aflevering 6 van Ik Vertrek XL gemist op NPO/ AVROTROS gemist? Kijk dan terug hoe het afloopt op NLziet.

Home » Televisie » aflevering 6 Ik Vertrek XL 2022