Het Roer Om: Alex en Rick tot over hun oren in de shit

Het Roer om Alex en Rick 2023

In deze aflevering van Het Roer Om 2023 zien we hoe Rick en Alex een oud pand in Frankrijk hebben gekocht. De heren zijn wel een beetje klaar met hun burgerlijke Nederlandse bestaan. Drie maandjes aanpoten en dan kunnen de eerste gasten komen genieten in hun chambre d’hôtes. Dat is het plan, maar zoals bijna altijd loopt dat net even iets anders. Opperklusser Alex staat er nagenoeg alleen voor, omdat Rick twee linkerhanden heeft en voorlopig zijn fulltime baan in Nederland aanhoudt. 

Hou gewoon even je tetter!

Sluit je ogen tijdens deze aflevering Van Het Roer Om 2023 en je zou zweren dat Bert Visscher aan het klussen is geslagen in Frankrijk. De pest is dat als je dat eenmaal hebt gevisualiseerd, je ook écht alleen Bert nog maar hoort. Het leidt mij behoorlijk af. 

Vriendin Jacqueline reist mee naar Frankrijk om Alex en Rick de eerste weken te assisteren. Ik kan je vertellen dat ik die vrouw al voor Arnhem eruit had getieft op een station en op de eerste trein terug had gezet. Wat een vreselijk irritant, druk mens. Heb ik al gezegd dat ze druk en mega irritant is? 

Het dak lek? Huh?

Het dak in Frankrijk blijkt zo lek als een vergiet en het is nogal verbazingwekkend dat Het Roer Om deelnemers Alex en Rick daar verbaast over zijn. ‘We wisten niet dat het dak lek was!’, hoor ik Bert Visscher zeggen. Gast, even serieus, je ziet de wolken en vliegtuigen door de gaten heen! 

Een lekdetectie laten uitvoeren is in dit geval niet nodig, want een slechtziende ziet het zelfs nog met zijn ogen dicht. Daar gaat het klusbudget en de planning van Alex en Rick.Dat budget hadden ze net zo goed gelijk door de plee kunnen spoelen, mits dat een mogelijkheid was geweest.

Het toilet doorspoelen is namelijk geen optie. Sterker nog, naast de toiletpot borrelt de shit door een gaatje in de vloer omhoog. Er blijkt een septic tank onder te zitten die voor het laatst geleegd is in het jaar kruik. De vorige eigenaar heeft letterlijk en figuurlijk een flinke hoop shit achtergelaten. 

Ik ruik niks…

Uiteraard moet je prioriteiten stellen en dus gaan Rick en Alex proeven welke wijnen ze willen gaan serveren in hun chambre d’hôtes. Kort samengevat, je leeft op een berg stront die geen kant op kan en het dak is net een boeren gatenkaas, maar we zijn in Frankrijk dus gaan lekker wijntjes proeven. 

Ik had onmiddellijk een paar dozen mee naar huis genomen en had van ellende denk ik al tegen alcoholisme aangezeten. Als je maar genoeg drinkt ruik je tenslotte de stront niet meer. Knap staaltje omdenken bij gebrek aan loodgieters, toch? 

Eet smakelijk

Vijf maanden later dan gepland kunnen Rick en Alex hun eerste gasten ontvangen. Dat Alex de alleskunner is, blijkt als hij behalve opperklusser ook nog eens kok blijkt te zijn. Niet dat Rick er helemaal voor spek en bonen bij loopt hoor. Hij mag proeven of de Boeuf lekker genoeg is om te serveren aan de eerste vakantiegangers. Wanneer hij het deksel van de pan af tilt wordt mij in één oogopslag duidelijk waar de inhoud van de volle septic tank gebleven is. Bon appétit.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Het Roer Om te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij deze aflevering van Het Roer Om 2023 gemist en wil je graag zien hoe het Alex en Rick in Frankrijk is vergaan? Kijk Het Roer Om 2023 dan terug op NLZiet.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Het Roer Om / seizoen 3 / 2023

Home » Televisie » aflevering 8 seizoen 3 Het Roer Om 2023